Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός για χρέη

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού, ο 79χρονος Χαράλαμπος (Μπάμπης) Βωβός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις παραγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα.

Ο επιχειρηματίας, που κατηγορείται για χρέη ύψους 1.010.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς το Δημόσιο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική» είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Στην ιδιοκτησία της έχει και διαχειρίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200.000 τ.μ., αξίας περίπου 1,2 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ», σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, προέβη στη δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσης 2011 προέβη η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ», σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως σταδιακά και κατά το δυνατόν συντομότερα θα προβεί στη σύνταξη και δημοσίευση των υπολοίπων οφειλομένων οικονομικών καταστάσεων, ούτως ώστε αμέσως μετά να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει το άρθρο 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α. για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 3588/2007.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ΜΒΔΤ υπέγραψε με εταιρείες του Ομίλου της Alpha Bank σύμβαση εκχωρήσεως της σύμβασης leasing που είχε υπογραφεί με την Alpha Leasing για το ακίνητο επί της Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Μωραϊτίνη 3 στο Δέλτα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, επιτυγχάνοντας περαιτέρω μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά στις εξελίξεις για το έργο στο Βοτανικό, η ΜΒΔΤ σημειώνει πως αναμένεται από το Ε' τμήμα του ΣτΕ η συζήτηση και η γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 3983/2011, για το «Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

«Θα ήθελα να δηλώσω προς τους μετόχους της εταιρείας μας, ότι η Διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη επανέναρξη των εργασιών του εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρμόδιος Βωβός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Τα 37.000 ευρώ είναι πολύ λίγα για ένα επεισόδιο της εκπομπής “Στην υγειά μας”»

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του μίλησε για το budget της εκπομπής «Στην υγειά μας» και για τα σχόλια που ακούγονται ότι κάθε επεισόδιο κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ.
Είχε μάλιστα πει ότι πολλοί από αυτούς που τον κατηγορούν για το budget της εκπομπής θα έπρεπε να είναι φυλακή και εξήγησε τι εννοούσε. «Πολύ απλά, ότι κάποιοι που εμφανίζονται ως τιμητές της δημόσιας ζωής θα έπρεπε να μη μιλάνε από τη...

στιγμή που έχουν διαπράξει αδικήματα. Κρίνουν αφ' υψηλού και άδικα και επί παντός επιστητού». Όσο για το γιατί πιστεύει ότι κάθε φορά που γίνεται συζήτηση για τη συγκεκριμένη εκπομπή όλοι σχολιάζουν το κόστος είπε στην εφημερίδα το «Βήμα»: «Γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να σχολιάσουν. Δεν μπορούν να κατακρίνουν το περιεχόμενο, πώς θα πουν ότι δεν είναι καλή η εκπομπή; Και αποδοχή μεγάλη από τον κόσμο έχει, και τηλεθέαση σε ένα περιβάλλον όπου δεν κάνουν άλλες εκπομπές τόσο υψηλά νούμερα. Ασχολούνται λοιπόν με το πόσο κοστίζει και πόσα παίρνω εγώ, και αυτό γίνεται κάθε φορά». Εκείνος πιστεύει ότι 37.000 ευρώ είναι πολλά για ένα επεισόδιο; «Όχι βέβαια! Αντιθέτως, θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα. Αναγκαστήκαμε να μειώσουμε δραματικά τους μισθούς όλων όσοι εργάζονται και φυσικά και τη δική μου αμοιβή. Αλλάξαμε πολλά στην εκπομπή και έτσι έπρεπε, γιατί σε τέτοιους καιρούς όλοι προσαρμόζονται. Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε την εκπομπή με τους όρους που την κάναμε στο παρελθόν». Ο ηθοποιός σε ερώτηση αν υπάρχει λογοκρισία στην Κρατική Τηλεόραση απάντησε πώς δε γνωρίζει γιατί δεν βλέπει τηλεόραση. «Δεν το έχω υπόψη μου τι έγινε στην ΕΡΤ. Δεν παρακολουθώ τηλεόραση, δεν διαβάζω εφημερίδες και δεν το έμαθα. Ακούω μόνο ραδιόφωνο. Και στις ειδήσεις που ακούω στο ραδιόφωνο αυτά δεν ειπώθηκαν, οπότε δεν τα γνωρίζω».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ουδείς πταίει» για την αποφυλάκιση εμπλεκομένου στη δολοφονία ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

Απαλλάσσεται από οποιαδήποτε ευθύνη η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την «περίεργη» αποφυλάκιση του 20χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα που ήδη παραδόθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, «βγάζει λάδι» τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού η οποία είχε ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα μαζί με δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την ύποπτη αποφυλάκιση του 20χρονου Γιώργου Μερζίδη, ύστερα από την αθωωτική απόφαση για τη ληστεία και ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για το διπλό φονικό με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς.

Το πόρισμα που συνέταξε ο εισαγγελέας των φυλακών απαλλάσσει από κάθε ευθύνη- πειθαρχική ή ποινική- τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, καταλογίζοντας μόνο αμέλεια στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι… εκ παραδρομής δεν πρόσεξαν ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας. «Ουδείς πταίει», όμως, σύμφωνα και με τα πρώτα αποτελέσματα της άτυπης έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού υπαλλήλου ή εισαγγελικού λειτουργού για τις συνθήκες της αποφυλάκισης.

Την ίδια ώρα πάντως, δεν φαίνεται να έχουν δοθεί απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που αφορούν την καθυστέρηση στον προσδιορισμό της κύριας δίκης για τη διπλή δολοφονία, αλλά κυρίως πώς είναι δυνατόν να διενεργούνται δύο έρευνες και να μην έχει ενημερωθεί το υπουργείο για το μείζον θέμα που είχε ανακύψει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενωση Αστυνομικών προς βουλευτές Χρυσής Αυγής: Δεν σας σεβόμαστε


Ενωση Αστυνομικών προς βουλευτές Χρυσής Αυγής: Δεν σας σεβόμαστε
Τη δική τους απάντηση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για όσα έγιναν στην Κρήτη έδωσαν οι αστυνομικοί που τονίζουν πως δεν θα σεβαστούν πλέον «αυτούς που τους απαξιώνουν και τους προσβάλουν».
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή της τα γεγονότα της Κρήτης «απαράδεκτα και καταδικαστέα» και συμπληρώνει: «Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι Βουλευτές δεν μας σέβονται ως οφείλουν, τότε και εμείς ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν σεβόμαστε αυτούς οι οποίοι με λόγια και πράξεις μας απαξιώνουν και μας προσβάλουν».
Τέλος, υποστηρίζουν πως οι Έλληνες αστυνομικοί και ο ελληνικός λαός έχουν πληγεί από τα μέτρα του Μνημονίου, αλλά παραμένουν πιστοί στον όρκο τους υπηρετώντας την δημοκρατία και τους νόμους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τον μισθό του ανθρώπου που αλλάζει τα ποτήρια με το νερό στους βουλευτές και... βάλτε τα κλάματα!!

Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής, παίρνει...

 
τα ίδια λεφτά πλέον με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Σχεδόν 3 χιλιάρικα και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!!!!

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον παραπάνω κύριο με τα νερά μέσα στη Βουλή! 

1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτό παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα από τον νερουλά της Βουλής! 

Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας των Υπουργείων παίρνει 400 ευρώ περισσότερα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που σύμφωνα με το Σύνταγμα κανείς δεν μπορεί να παίρνει περισσότερα ούτε καν οι Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν τα διπλάσια και αν προσθέσουμε και τα προνόμια των Βουλευτών που ο ΠτΑΠ δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του, τότε τριπλασιάζονται οι αποδοχές των Βουλευτών οι οποίες θα έπρεπε να είναι τρεις φορές μικρότερες σύμφωνα με το Σύνταγμα εφόσον θα έπρεπε να είναι ισότιμες με αυτές του ΠτΑΠ!!!

Φυσικά θα γίνουν χιλιάδες ομαδικές και μαζικές προσφυγές στο μισθοδικείο και οι δικαστές θα πάρουν και αναδρομικά και εντόκως τους μισθούς τους πίσω και θα διεκδικήσουν και τα προνόμια των Βουλευτών και θα τα κερδίσουν για να μάθουν κάποτε οι κύριοι της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας να σέβονται το Σύνταγμα, όμως θα πρέπει να φτάνουμε στα δικαστήρια για να σέβονται οι κυβερνώντες το Σύνταγμα το οποίο μετέτρεψαν σε κουρέλι και σκουπίδι;

Εάν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρονται οι βουλευτές μας για τη σωτηρία της Πατρίδας, ας κόψουν τους μισθούς τους εδώ και τώρα κατά 70% και στα επίπεδα του Προέδρου του Αρείου Πάγου καθώς και όλα τα προνόμια τους, για να μη κατατεθούν οι χιλιάδες προσφυγές στο μισθοδικείο και φυσικά τους νερουλάδες της Βουλής να τους πάνε εκεί που πρέπει μισθολογικά. 

Στα 800 ευρώ και πολλά τους είναι. 

Δεν μπορεί ο νερουλάς της Βουλής να παίρνει 4 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον Ανθυπολοχαγό. 24gr.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφόνησαν την ηρωίδα δήμαρχο


Δολοφόνησαν την ηρωίδα δήμαρχο
Άγρια χτυπημένο και καμένο, σε ένα απόμερο σοκάκι στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού, βρέθηκε το άψυχο σώμα της γνωστής ως «ηρωίδας του 21ου αιώνα», της 36χρονης μεξικανής δημάρχου που τόλμησε να κηρύξει τον πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών.
Γιατρός και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα ήξερε πολύ καλά με ποιους τα έβαζε όταν αναλάμβανε τον δήμο της πόλης Τικιτσέο, το 2008. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να την αποτρέψει. Δεν εγκατέλειψε τα καθήκοντά της ούτε μετά τις δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον της, το 2011. Απεναντίας, εξερχόμενη από το νοσοκομείο, μετά τη δεύτερη επίθεση - κατά την οποία ένοπλοι δολοφόνησαν τον άνδρα της - η Γκοροστιέτα φωτογραφήθηκε επιδεικνύοντας τις ουλές της. «Κάθε μέρα παλεύω να σβήσω τις μνήμες των τραγικών στιγμών που έζησα. Δεν μπορώ να τα παρατήσω όμως. Εχω τρία παιδιά στα οποία πρέπει να δώσω το σωστό παράδειγμα», έλεγε τότε απευθυνόμενη στους δημότες της και τους ανθρώπους που πίστευαν στο έργο της.
Αν και η θητεία της στον δήμο είχε πλέον λήξει, η Γκοροστιέτα θεωρούνταν ακόμη στόχος για τους ντόπιους βαρόνους των ναρκωτικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπομπή έστησε την πιο τρομακτική φάρσα που έχετε δει ποτέ σε ασανσέρ [βίντεο]...

Δεν είναι καθόλου αστεία.

Η βραζιλιάνικη εκπομπή «Programa Silvio Santos» είναι γνωστή για τις τραβηγμένες φάρσες που σκαρώνει σε ανυποψίαστους ανθρώπους αλλά η συγκεκριμένη είναι από τις χειρότερες.

Η ... υποτιθέμενη φάρσα που θα δείτε στο βίντεο θα μπορούσε να περιγραφεί και ως αληθινό βασανιστήριο. Έχει τίτλο «Φάντασμα στο ασανσέρ» και ξεκινάει με τα υποψήφια θύματα να μπαίνουν σε έναν ανελκυστήρα που φαινομενικά είναι σαν όλους τους άλλους. Σύντομα όμως τα φώτα αρχίζουν να τρεμοπαίζουν για να σβήσουν τελείως κάποια στιγμή οπότε και εμφανίζεται ένα τρομακτικό κοριτσάκι από αυτά που συναντάει κανείς στις ταινίες τρόμου!

Το χειρότερο μέρος της φάρσας ίσως είναι το μαγνητοφωνημένο γέλιο κοινού που ακούγεται καθώς τα θύματα χάνουν κάμποσα χρονάκια από τη ζωή τους…
Διαβάστε Περισσότερα »

5,1 εκ. Έλληνες έχουν Internet

Περισσότεροι από 5,1 εκατομμύρια Έλληνες -το 55% του πληθυσμού- διαθέτουν σήμερα σύνδεση με το Ίντερνετ, με μέση εβδομαδιαία χρήση 17,1 ωρών, που είναι ...αρκετά υψηλότερη της χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσος όρος 14,8 ώρες).

Μάλιστα, υπερβαίνει και τον χρόνο που διαθέτει ο Έλληνας για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων (16,9 ώρες).

Εκτιμάται ότι το 2020 οι χρήστες του Ίντερνετ διεθνώς θα φθάσουν τα πέντε δισεκατομμύρια, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία όλα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι «έξυπνα τηλέφωνα» (smartphones).

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από ανακοίνωση της Interamerican, με αφορμή φόρουμ που διοργάνωσε με στόχο να αναδείξει την πρωτοποριακή για την ασφαλιστική αγορά αντίληψή της για την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Την ψηφιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα και τις εφαρμοζόμενες σχετικές πρακτικές από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες παρουσίασε ο Γ. Δουκίδης, καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), αναλύοντας τα σχετικά οφέλη που επιτυγχάνουν με τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τις συνέργειες, τις νέες υπηρεσίες και τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Ο καθηγητής επεσήμανε τη στροφή των καταναλωτών στην online αγορά ασφαλίσεων, που φθάνει στο 11% του συνόλου.

Ο Σ. Λουκάκος γενικός διευθυντής της Google Hellas, εκτίμησε ότι κατά τα επόμενα χρόνια το Ίντερνετ θα μπορεί να προσφέρει λύσεις για κάθε προσωπική ανάγκη, ενώ πρόβλεψε ότι θα αναπτυχθούν σημαντικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι σήμερα καταγράφονται διεθνώς δύο δισεκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ, ένα δισεκατομμύριο εγγεγραμμένοι στο facebook και δύο δισεκατομμύρια video views στο youtube καθημερινά.
nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

20.000 άνεργοι μπαίνουν σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με 460 ευρώ


20.000 άνεργοι μπαίνουν σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με 460 ευρώ

Σε είκοσι χιλιάδες άνεργους νέους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων δίνει την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο ξεκινάει τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα απευθύνεται σε κλάδους όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός οι νέες τεχνολογίες, η ενέργεια, η ναυτιλία, οι υπηρεσίες φροντίδας.
Το σχέδιο περιλαμβάνει πεντάμηνη άσκηση με 460 ευρώ τον μήνα. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα ξεκινήσει μάλιστα διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να ενισχυθεί το πρόγραμμα.
Το σχέδιο είναι ύψους 160 εκατ. ευρώ και εκτός από πρακτική άσκηση περιλαμβάνει κίνητρα διατήρησης θέσεων εργασίας και κατάρτιση ανέργων.
Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 19 έως 29 ετών, αποφοίτους τριτοβάθμιας, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 20.000 νέοι άνεργοι και σε δεύτερη φάση 25.000 άνεργοι σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα με πλήρη ή μερική απασχόληση

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχισαν τα όργανα: Για να πάρουμε τη δόση πρέπει να κουρέψουμε το χρέος


Αρχισαν τα όργανα: Για να πάρουμε τη δόση πρέπει να κουρέψουμε το χρέος

Θετική είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup τα ξημερώματα για το ελληνικό χρέος και την διαδικασία εκταμίευσης της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ, αφού πέτυχε να διατηρήσει την παρουσία και συμμετοχή του ΔΝΤ στην διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.
Δημιουργεί όμως ταυτόχρονα πολλά σημεία αστάθειας για την ελληνική κυβέρνηση αφού οι εταίροι και το ΔΝΤ βάζουν ένα ουσιαστικό εμπόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την πολυπόθητη δόση των 43,7 δισ. ευρώ:
Πρόκειται για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που διακατέχουν σήμερα ιδιώτες επενδυτές ανά τον κόσμο και το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η δόση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επαναγοράσει 62 περίπου δισ. ευρώ ελληνικά ομόλογα. Από αυτά:
  • τα 30 δισ. περίπου είναι σε χαρτοφυλάκια ξένων Funds και τραπεζών,
  • άλλα 30 δισ. είναι σε ελληνικούς φορείς (τα 17 εξ αυτών σε ελληνικές τράπεζες)
  • περίπου 2 δις. Ευρώ σε ιδιώτες και άλλους επενδυτές.
Η στόχευση κατά τα λεγόμενα των εμπλεκόμενων στην επαναγορά είναι τα 30 δισ. ευρώ των ξένων επενδυτικών οίκων.
Πώς θα τα αγοράσουμε;
Ο υπουργός οικονομικών περιορίστηκε να δηλώσει πως η επαναγορά, το ύψος της οποίας δεν το ανακοίνωσε, θα γίνει με «νέα δάνεια από τον EFSF» και θα πρέπει σαφώς να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 12 Δεκεμβρίου.
Το εμπόδιο που ονομάζεται «επαναγορά ελληνικών ομολόγων» γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως στο γραπτό ανακοινωθέν οι εταίροι θέτουν όρο στην Ελλάδα να αγοράσει τα ομόλογά της σε τιμές της 23ης Νοεμβρίου.
Παρότι οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ολι Ρεν και Κριστίν Λαγκάρντ δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους για το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, έχουν γίνει γνωστά τα εξής:
• Για να αποφασιστεί στις 13 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης το πρόγραμμα επαναγοράς πρέπει να πετύχει.
• Για να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σωτηρίας, πρέπει να πετύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, δηλαδή το κούρεμα του χρέους.
• Τα δάνεια του EFSF για την αγορά ελληνικών ομολόγων θα προέλθουν από τη δεξαμενή των συνολικών δανείων του λεγόμενου δεύτερου προγράμματος, άρα δεν πρόκειται για επιπρόσθετο δανεισμό, αλλά για προϋπολογισμένο δανεισμό.
• Η δεξαμενή που μπορεί να γίνει η άντληση των κεφαλαίων αγγίζει τα 63 δισ. (40 στο εξωτερικό και 23 σε ελληνικές τράπεζες).
• Αν οι τιμές επαναγοράς υπερβούν αυτές της 23ης Νοεμβρίου τότε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα θεωρηθεί αποτυχημένο και θα χρειαστεί νέος γύρος συνομιλιών, ενώ δε θα εκταμιευθεί και η δόση.
Η πρώτη δόση είναι μόνο 10,6 δισ. ευρώ
Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει σε χρόνο-ρεκόρ το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, τότε οι εταίροι θα αποφασίσουν αρχικά την εκταμίευση 10,6 δισ. για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδας στις 13 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα εκδώσουν εγγυήσεις ύψους 23,8 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Από το νέο έτος και για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, θα εκταμιευθούν για την Ελλάδα επιπλέον 9,3 δισ. υπό τον όρο ότι η χώρα θα εκπληρώνει μια σειρά από μνημονιακά κριτήρια, όπως η υιοθέτηση ενός νέου φορολογικού συστήματος, το οποίο η Κομισιόν, όπως δήλωσε ο Ολι Ρεν θεωρεί απαραίτητο όρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάβαση Ριτσώνας την Κυριακή


Η πιο ιστορική και δημοφιλής ανάβαση του πανελληνίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου. Ο λόγος για την πασίγνωστη «Ριτσώνα», που αποτελεί έναν από τους διασημότερους αγώνες στην Ελλάδα και καταφέρνει να συγκεντρώνει κάθε φορά χιλιάδες θεατές κατά μήκος της διαδρομής. 

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι και ο τελευταίος για φέτος, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση θα συνδυαστεί και με αγώνα Regularity ιστορικών αυτοκινήτων. Η ειδική διαδρομή έχει μήκος 3,559 χιλιόμετρα, διαθέτει 19 στροφές και η υψομετρική διαφορά εκκίνησης - τερματισμού είναι 217 χιλιόμετρα. Τον αγώνα διοργανώνει η λέσχη ΑΛΑ.


Στοιχεία για την Ανάβαση Ριτσώνας
Απόσταση (από Αθήνα): 87 χλμ., δίπλα στη Χαλκίδα
Μήκος: 3.599 μέτρα
Στροφές: 19
Υψομετρική διαφορά (Εκκίνησης-Τερματισμού): 217 μ.
Πρώτη διοργάνωση: 1956 (με μήκος 4,5 χλμ.)
Πρώτος νικητής (1956, άτυπη γενική): Αντώνης Κουλετιανός (Jaguar XK120, 3:26.70)
Πιο πρόσφατη νίκη (2012, άτυπη γενική): Λεωνίδας Κύρκος (Ford Escort WRC, 2:05.48)
Ρεκόρ συμμετοχών: 196 (2006, με οργανωτή την A.Λ.Α.)
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπου 4.000 οι αιτήσεις για μίσθωση αγροτικής και κτηνοτροφικής γης

Αγρότες
Περίπου 4.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Από τις αιτήσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έχουν υπογραφεί 243 συμβόλαια μίσθωσης γης σε 11 περιφερειακές ενότητες.

Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, το 24% είναι νέοι έως 35 ετών, το 14% άνεργοι και το 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών.

Tο 87% των συμβολαίων αφορά στη μίσθωση έως 4 στρεμμάτων, έως 10 στρεμμάτων το 9% κι άνω των 10 στρεμμάτων το 4%. Ενδιαφέρον, δε, έχει το γεγονός ότι σε ποσοστό 83% η γη που μισθώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφίμου που είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Το υπόλοιπο 17% της γης που ενοικιάστηκε, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζωοτροφών ή ως βοσκότοπος.

Μέχρι σήμερα αγροτική γη έχει μισθωθεί σε Βοιωτία, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλική, Καβάλα, Κιλκίς, Λάρισα, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι η γη διανέμεται σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής, επαγγελματίες αγρότες και νομικά πρόσωπα με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανα καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανα δικαιούχο/news.in.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποσιτίζονται 2.000 μαθητές


Τα στοιχεία 2.000 μαθητών στην Αθήνα που υποσιτίζονται καθημερινά, εξαιτίας των ακραίων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, παραδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή.
Η Αρχιεπισκοπή θα βοηθήσει τις οικογένειες των μαθητών αυτών, με τρόφιμα και ρούχα.
Το ζήτημα συζητήθηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων, όπου παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα από αυτά τα παιδιά που αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά». Ζήτησε, δε, από τους κληρικούς «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».




Διαβάστε Περισσότερα »

Ναπολεόνι: «Δεν έχω συμφωνήσει με καμία ομάδα»


Ναπολεόνι: «Δεν έχω συμφωνήσει με καμία ομάδα»
Στη διάψευση των δηλώσεων του Γιώργου Παράσχου μετά τη νίκη του Λεβαδειακού στην έδρα της ΑΕΚ ότι ο Στέφανο Ναπολεόνι έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα προχώρησε ο ίδιος ο Ιταλός φορ, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν έχω συμφωνήσει με καμία ομάδα. Το ξαναλέω ότι είμαι παίκτης του Λεβαδειακού και δεν κοιτάω κάτι άλλο», τόνισε ο πρωταγωνιστής της σαββατιάτικης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Ποιο ήταν το σχόλιό του για την Ένωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανο Ναπολεόνι στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τη νίκη του Λεβαδειακού κόντρα στην ΑΕΚ

«Ήταν πολύ σημαντική νίκη για ολόκληρη την ομάδα και το γκολ για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και το γκολ»

Για τη φάση του γκολ, όπου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κωνσταντόπουλου

«Προσπαθώ πάντα να ακολουθώ τη φάση, όταν κάποιος από την ομάδα κάνει σουτ, θέλω να είμαι εκεί για να κάνω κάτι. Δεν ξέρουμε ποτέ τι μπορεί να γίνει στη μικρή περιοχή. Σε αυτή τη φάση ήμουν τυχερός, επειδή η μπάλα έφυγε από τον τερματοφύλακα και ήταν ένα εύκολο τέρμα για εμένα».

Για την εικόνα του ματς στο ΟΑΚΑ

«Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ότι δεν ήταν εύκολο για εμάς, αφού η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ και εμείς είχαμε το πολύ μία-δύο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο και όχι να μείνουμε στο 0-0. Στο τέλος ήρθε το γκολ και η νίκη για εμάς».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Λεβαδειακού

«Πιστεύω ότι έχουμε ευκαιρία να κοιτάμε πιο ψηλά στη βαθμολογία, όμως ταυτόχρονα κοιτάμε τι συμβαίνει πιο κάτω. Απομένουν πολλά παιχνίδια και πρέπει να τα κοιτάμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε κάνει. Σίγουρα θέλουμε να ανέβουμε πιο ψηλά. Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του αξία».

Για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για το μέλλον του

«Δεν διαβάζω πολύ εφημερίδες και δεν είδα τι έχει πει ο κόουτς. Είμαι ακόμα εδώ, είμαι παίκτης του Λεβαδειακού και μέχρι τον Δεκέμβριο θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Όταν λήξει το συμβόλαιό μου είναι όλα ανοιχτά. Δεν έχω συμφωνήσει με καμία ομάδα. Το ξαναλέω ότι είμαι παίκτης του Λεβαδειακού και δεν κοιτάω κάτι άλλο. Δεν σκέφτομαι τα χρήματα και το μόνο που θέλω είναι να είμαι καλά. Τώρα θέλω να γίνω καλά, να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τον Λεβαδειακό και μετά θα δούμε τι θα γίνει μετά τη λήξη του συμβολαίου μου».

Για το γεγονός ότι μπήκε ως αλλαγή

«Ήμουν τραυματίας και είχα πρόβλημα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να μένουν στον πάγκο. Ήξερα ότι δεν μπορώ να παίξω παραπάνω από ένα ημίχρονο. Για αυτό με άφησε στον πάγκο, αλλά νομίζω ότι βοήθησα με την είσοδό μου στον αγώνα. Έτσι πρέπει να κάνουν όλοι. Να βοηθούν από το πρώτο λεπτό χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα διάφορους τραυματισμούς»

Για την φετινή ΑΕΚ

«Είδα μία καλή ομάδα. Μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο. Είναι καλή ομάδα και δεν της αξίζει εκεί που βρίσκεται. Έχει καλό προπονητής και παίκτες. Χρειάζεται ένα ‘κλικ’ για να πάει εκεί που πρέπει. Δεν είναι η χειρότερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα πάνε εκεί που πρέπει, γιατί έχουν καλό προπονητή και παίκτες».sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγραφή συνταξιούχων ΟΓΑ ως 30 Νοεμβρίου

Λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2012 η Καταγραφή Φυσικής Παρουσίας των Συνταξιούχων του ΟΓΑ Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι: H καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΟΓΑ ολοκληρώνεται την Παρασκευή....


30 Νοεμβρίου 2012. Παράταση δεν θα δοθεί λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της καταγραφής.

Για τη διευκόλυνση της καταγραφής των συνταξιούχων, που δεν έχουν παραλάβει την ενημερωτική επιστολή υπάρχει διαδικτυακή εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) «Εκτύπωση Ενημερωτικής Επιστολής Καταγραφής Παρουσίας Συνταξιούχων», μέσω της οποίας οι συνταξιούχοι μπορούν να εκτυπώσουν την επιστολή καταχωρώντας τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου (ΑΜΣ) και τον ΑΜΚΑ.

Για τους συνταξιούχους, που στην ενημερωτική επιστολή δεν είναι συμπληρωμένος ο ΑΦΜ ή ο ΑΦΜ είναι λανθασμένος, υπάρχει διαδικτυακή εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ, «Δήλωση ΑΦΜ για συνταξιούχους προς καταγραφή», μέσω της οποίας μπορούν να καταχωρήσουν το σωστό ΑΦΜ και να εκτυπώσουν την επιστολή.

Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει να καταγραφούν άμεσα (στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης) διότι σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από το μήνα Ιανουάριο 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων κατά της Αλουμίνιον Α.Ε.

Απορριπτική είναι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, για τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχε καταθέσει το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο του Αλουμινίου στα Άσπρα Σπίτια, κατά της διοίκησης της εταιρίας. Το σωματείο είχε στραφεί κατά της εταιρίας θεωρώντας ως καταχρηστική την καταγγελία της διμερούς σύμβασης εργασίας, που ίσχυε έως τα τέλη του 2012.
Η ανησυχία των εργαζομένων στρέφεται τώρα στο εάν θα υπάρξει αναδρομική παρακράτηση στους μισθούς τους (έως 25%), αλλά και στο κατά πόσο η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τη νέα δίκη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Λιβαδειά.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν θα υπάρξει κανένας επηρεασμός.
Σε κάθε περίπτωση το 2013 θα υπάρξει αναπροσαρμογή των μισθών, αφού η σύμβαση λήγει και η νομοθεσία προβλέπει σημαντικές περικοπές. Ο διάλογος μεταξύ διοίκησης και σωματείου για τη νέα σύμβαση έχει ξεκινήσει και οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για δυναμικές παρεμβάσεις, εάν δεν τους ικανοποιούν οι προτάσεις της επιχείρισης.siriosfm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πήραμε τη δόση αλλά μας δένουν χειροπόδαρα με ειδικό λογαριασμό και ασφυκτικό έλεγχο


Πήραμε τη δόση αλλά μας δένουν χειροπόδαρα με ειδικό λογαριασμό και ασφυκτικό έλεγχο

Οι δανειστές συμφώνησαν χθες στο Eurogroup την εκταμίευση της δόσης αλλά βάζουν «σκληρούς όρους». Ξεκάθαρα αναφέρεται στο κείμενο του Eurogroup ότι «η Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά τον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους». Θα μεταφέρει στο λογαριασμό όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιδιωκόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και 30% του πλεονάζοντος πρωτογενούς πλεονάσματος.
Μάλιστα αναφέρεται ότι «η Ελλάδα θα ενισχύσει την διαφάνεια και θα προσφέρει πλήρη ex ante και ex post πληροφόρηση στους EFSF/ESM για τις συναλλαγές στον ειδικό λογαριασμό»
Αναλυτικά, το Eurogroup στο ανακοινωθέν του επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει αισθητά τις ρυθμίσεις που αφορούν τον δεσμευμένο λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους της σε τριμηνιαία βάση. Όπως τονίζεται, η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και «το 30% πάνω από το στόχο που έχει τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα» σε αυτό το δεσμευμένο λογαριασμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέμεινε στο σημείο του ασφυκτικού ελέγχου μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε πως δεν ήταν μια εύκολη συνεδρίαση. Επισήμανε, ωστόσο, ότι κατέληξαν στο τέλος σε μια πολιτική απόφαση για την Ελλάδα, η οποία συνιστά την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρωζώνη.
Στη συνέχεια και αφού εξήρε τη λήψη του πακέτου μέτρων από την κυβέρνηση εξήγησε πως από εδώ και πέρα θα υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος υλοποίησης των μέτρων και εφαρμογής τους προϋπολογισμού.
«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ομάδα που θα παρακολουθεί», εξήγησε. Παράλληλα, τόνισε πως θα δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΤΕπ.
«Η βοήθεια στην Ελλάδα από την ΕΕ θα δοθεί κάτω από προϋποθέσεις», συνέχισε ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ λέγοντας πως το Ταμείο είναι «μαζί μας». Τα κράτη μέλη και το Ταμείο θέλουμε να είμαστε μαζί.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση- ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΕΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΗΒΩΝ


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΝΕΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΗΒΩΝ
Με την Χάρη του Θεού στις 4Δεκεμβρίου ημέρα Tρίτη ο Ιερός μας Ναός Πανηγυρίζει την εορτή της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ προστάτιδας των μεταλλωρύχων.
.........ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 3-12-2012 5:00μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα και στη συνέχεια η περιφορά της Ιεράς Εικόνας.
ΤΡΙΤΗ 4-12-2012 7:15 π.μ. Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με ομίχλη και τοπικές βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά


Συννεφιά με ομίχλη και τοπικές βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά

Σκοτεινιάζει ο καιρός, αφού σήμερα Τρίτη προβλέπονται τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά της χώρας, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Τοπικές ομίχλες θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί με τοπικές ομίχλες στην Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί με πιθανότητα για ομίχλες κυρίως στη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμωρία για όσους έχουν στεγαστικά και παιδιά!


Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές βάζει το προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, διατηρώντας τις εκπτώσεις φόρου 10% μόνο για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, έξοδα διατροφής μεταξύ πρώην συζύγων και δωρεές προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και κοινωφελή ιδρύματα. 


Με τον τρόπο αυτό, κάθε φορολογούμενος με στεγαστικό δάνειο που κέρδιζε μέχρι φέτος... 100 ευρώ εξαιτίας της προβλεπόμενης φοροαπαλλαγής για το 10% των τόκων του δανείου του έως 1.000 ευρώ, επιβαρύνεται με την εφαρμογή των νέων διατάξεων με έξτρα φόρο 100 ευρώ. Ανάλογες επιβαρύνσεις προκύπτουν από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για ενοίκια κύριας κατοικίας ή παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ασφάλιστρα.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν ότι το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις παρακάτω δαπάνες:


Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν, κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 3.000 ευρώ. Επομένως η μείωση φόρου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ευρώ και μόνο εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ, ο οποίος κατέβαλε από την τσέπη του (καθώς δεν καλύπτονταν από το ασφαλιστικό του ταμείο ή την ασφαλιστική του εταιρεία) 900 ευρώ για νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν δικαιούται την παραμικρή έκπτωση φόρου. Για να κέρδιζε τη φοροαπαλλαγή θα έπρεπε η ίδια δαπάνη να είναι υψηλότερη από 1.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία φοροαπαλλαγών αναγνωρίζονται οι αμοιβές που καταβάλλονται σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις, τα έξοδα νοσηλείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, τα έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη γενικώς, οι αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσοκόμο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κλινική ή στο σπίτι, η δαπάνη για τεχνητά μέλη, το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων καθώς και τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης των τέκνων που είναι άγαμα ή διαζευγμένα ή τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και πάσχουν από ανίατο νόσημα, καθώς και με τις ίδιες προϋποθέσεις η δαπάνη για την περίθαλψη με οποιονδήποτε τρόπο των τυφλών, κωφάλαλων ή διανοητικά καθυστερημένων τέκνων του φορολογουμένου, όπως και η δαπάνη τους για δίδακτρα ή τροφεία που καταβάλλονται για αυτά τα τέκνα σε ειδικές για την πάθησή τους σχολές ή θεραπευτήρια. Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των προσώπων που συνοικούν με τον φορολογούμενο και παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από νοητική υστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή είναι τυφλοί που είναι γραμμένοι στο γενικό μητρώο τυφλών, που τηρείται στον οικείο δήμο και έχουν αποκτήσει ετήσιο εισόδημα πάνω από έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ.


Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί φορολογητέο εισόδημα και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη.


Τα ποσά - άνω των 100 ευρώ - που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, κοινωφελή ιδρύματα κ.λπ., καθώς και η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων αυτοκινήτων που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις δωρεών, εφόσον υπερβαίνουν τα 300 ευρώ, λαμβάνονται υπόψη μόνον εφόσον έχουν κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό του νομικού προσώπου, που πρέπει να ανοιχθεί για τον σκοπό αυτό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε τράπεζα που νόμιμα λειτουργεί στην Ελλάδα. Το συνολικό ποσό των δωρεών και χορηγιών της περίπτωσης αυτής επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού εισοδήματος που φορολογείται σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις.
Παράλληλα, σε αντιδιαστολή με την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά, προβλέπεται μείωση φόρου κατά 200 ευρώ σε περίπτωση κατά την οποία συνοικούν με τον φορολογούμενο ή τον βαρύνουν άτομα με αναπηρία πάνω από 67%, τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, ανάπηροι ή θύματα πολέμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η εταιρεία Εmirates αναζητά εργαζόμενους στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση , η εταιρεία Εmirates που εξυπηρετεί σήμερα 126 πόλεις σε 74 χώρες, αναζητά για τη φετινή χρονιά 3.800 αεροσυνοδούς.Ημέρα Καριέρας, «Cabin Crew Open Day», διοργανώνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία της Αθήνας, η αεροπορική εταιρεία Emirates, η οποία και πραγματοποιεί πτήσεις προς τη χώρα μας από τον Ιούλιο του 1996. Η Ημέρα Καριέρας προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται, να ανακαλύψουν «τη δουλειά των ονείρων τους και να ζήσουν στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι υποψήφιοι, γυναίκες και άντρες, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος ηλικίας, να καταθέσουν ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά και φωτογραφίες διαβατηρίου κανονικού μεγέθους με επαγγελματική αμφίεση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα της Emirates στο link: www.emirates.gr και να λάβουν όλες τις πληροφορίες για την Ημέρα Καριέρας στα ελληνικά. Εναλλακτικά μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους online στο παρακάτω link: www.emiratesgroupcareers.com.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δε φαντάζεστε τι έκαναν τρεις νεαρές για να μην πληρώσουν στο κομμωτήριο!


Η κομμώτρια στην περιοχή των Προσφυγικών έμεινε… με το ψαλίδι στο χέρι, όταν κατάλαβε τι ακριβώς είχε συμβεί...



Νωρίτερα, είχε πέσει θύμα τριών γυναικών που λούστηκαν, κουρεύτηκαν, βάφτηκαν και χτενίστηκαν αλλά έφυγαν… χωρίς να πληρώσουν απολύτως τίποτα! Τα κατάφεραν αφού είχαν σκαρφιστεί ένα απίθανο κόλπο για να ξεγελάσουν τόσο την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, όσο και τις υπαλλήλους της.

Όλα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα όταν τρεις νεαρές κρατώντας τις τσάντες τους μπήκαν στο κομμωτήριο. Ζήτησαν κούρεμα, βαφή και χτένισμα, στρογγυλοκάθισαν και ετοιμάστηκαν για την περιποίηση! Ενώ η διαδικασία έφθανε στο τέλος της και απέμεναν… ορισμένες λεπτομέρειες, η πρώτη αφήνει την τσάντα της και κάνει πως μιλά στο κινητό τηλέφωνο. Μέσα σε δευτερόλεπτα και η δεύτερη κάνει το ίδιο, ενώ και η τρίτη με μία διαφορετική δικαιολογία (πως είδε κάποιον) βγαίνει έξω από το κατάστημα!

Η κομμώτρια δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή τι θα συνέβαινε, άλλωστε είχε και με άλλες πελάτισσες να ασχοληθεί. Εκτός από αυτό… είχαν αφήσει και τις τσάντες τους μέσα στο κομμωτήριο!


Σύμφωνα με το dete.gr, τα λεπτά περνούσαν και… οι κυρίες άφαντες! Οι τσάντες όμως εκεί! Όταν όμως πέρασε ένα τέταρτο, η κομμώτρια κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά! Βγήκε έξω, κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά…. αλλά πουθενά οι τρεις νεαρές γυναίκες! Τότε άρχισε να υποψιάζεται πως την είχαν εξαπατήσει!

Άνοιξε τις τσάντες μήπως βρει κάποιο στοιχείο, και τότε διαπίστωσε πως ήταν γεμάτες χαρτιά. Οι γυναίκες προτίμησαν να παρατήσουν τις «μαϊμού» τσάντες τους στο κομμωτήριο από το να χρυσοπληρώσουν για την περιποίηση που τους έκαναν! Κάπως έτσι η ιδιοκτήτρια του κομμωτήριου ειδοποίησε την αστυνομία αλλά μέχρι στιγμής »κλαίει» για τα 100€ που δεν πήρε ποτέ…

maidanoi.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Κεραυνός χτύπησε 53χρονο στα γεννητικά του όργανα!!


Κεραυνός χτύπησε 53χρονο στα γεννητικά του όργανα!
Δεν πρόκειται για κάποιο... σόκιν ανέκδοτο, αλλά για την πικρή πραγματικότητα! Συνέβη στον πιο άτυχο άνδρα της Μαδρίτης...Ο...



53χρονος περπατούσε μια βροχερή μέρα σε κεντρικό δρόμο προαστίου της Ισπανικής πρωτεύουσας, όταν τον χτύπησε κεραυνός στα απόκρυφά του!


Ο κακότυχος άνδρας, λιποθύμησε αμέσως μετά το χτύπημα του κεραυνού.Όταν συνήλθε πήρε τηλέφωνο τον γιο του που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.Οι γιατροί διαπίστωσαν ένα κάψιμο στα γεννητικά του όργανα και στο πίσω μέρος του γλουτού.

Στο σημείο εισόδου και εξόδου του κεραυνού δηλαδή.Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο 53χρονος δεν έπαθε κάποια ζημιά σε ζωτικής σημασίας όργανο του σώματός του και έτσι, δεν κινδυνεύει η ζωή του...Μετά από νοσηλεία ορισμένων ημερών θα μπορέσει να βγει από το νοσοκομείο.Αμφιβάλουμε πάντως αν θα επιχειρήσει να κάνει βόλτες τις βροχερές μέρες...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για την αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου Βάρβαρα»





Το Δ.Σ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση για όγδοη συνεχή χρονιά του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» τη Δευτέρα  3 Δεκεμβρίου 2012 (παραμονή της  Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην  πλατεία του Συνοικισμού Θήβας.
Οι Μικρασιάτες γιόρταζαν αυτό το έθιμο στα τρίστρατα των χωριών και πόλεων της Μ. Ασίας τιμώντας την Αγία Βαρβάρα και την βοήθεια της να γλιτώσουν από τις μολυσματικές ασθένειες της εποχής.
Η φωτιά θα ανάψει από νωρίς, με Μικρασιατικά τραγούδια και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα «Βάρβαρα», λουκουμάδες. καθώς και παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα που παρασκευάζουν οι γυναίκες του Συλλόγου μας.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι  με χορό και τραγούδια της  Μ.Ασίας.



ΜΕΛΙ & ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΟΛΩΝ  ΣΑΣ                                                                                                           
ΤΟ ΔΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Θήβας

Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Επαρχίας Θήβας, "Άγιοι Ανάργυροι", σάς προσκαλεί στην Εκδήλωση "Όλοι μαζί Μπορούμε", που διοργανώνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ - Αίθουσα: "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ", και ώρα 17.30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Καλωσόρισμα

- Χαιρετισμός από το Δήμαρχο του Kαλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, κο Νικολάου Σπυρίδωνα

- Παρουσίαση της ομιλητού κας Βαίτσου Δήμητρας

- Ομιλία της Συμβούλου Ψυχικής Υγείας - Οικογενειακής Ψυχοθεαπείας, κας Βαίτσου Δήμητρας, με θέμα:
"Κάθε μέρα λίγο πιο κοντά ... Κατανοώντας και φροντίζοντας τα Άτομα με Ειδικές Ικανότητας
(Ο ρόλος της Οικογένειας και της Κοινωνίας απέναντι στα παιδιά)

- ΣΚΕΤΣ από τα παιδιά: "Το νησί των συναισθημάτων"

- Τραγούδια από τη Νόνα Βουδούρη

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
- Bazaar
- Μπουφές

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 euro
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ για άτομα ως 12 ετών

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:
- Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ)

- Ένωση Μικρασιατών Θήβας

- Σύλλογος Γυναικών "Ισμήνη"

- Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος"
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφωνία για το χρέος στο 124% το 2020 - Σε 1+3 δόσεις τα 43,7 δισ.


Συμφωνία για το χρέος στο 124% το 2020 - Σε 1+3 δόσεις τα 43,7 δισ.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και μια πολιτική απόφαση για τη χορήγηση της δόσης προς την Ελλάδα.
Υστερα από συνεδρίαση διάρκειας άνω των 12 ωρών ΔΝΤ και ΕΕ συμφώνησαν πως το δημόσιο ελληνικό χρέος θα πρέπει να υποχωρήσει στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, μέσω ενός συγκεκριμένου πακέτου μέτρων, το οποίο αναμένεται να φτάνει στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ελάφρυνση του ελληνικού Xρέους κατά 40 δισ. ευρώ.
Ο επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαρίθμησε τις παρεμβάσεις που συμφωνήθηκαν και θα βοηθήσουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου:
  • Αναστολή της καταβολής τόκων,
  • 15ετής παράταση της ωρίμανσης των δανείων και
  • ενα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
Μόνο από την 10ετή αναστολή της καταβολής τόκων από τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα αναμένεται να εξοικονομηθούν 44 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ από την ακύρωση των προμηθειών δέσμευσης (των επιβαρύνσεων που αναλαμβάνει η πλευρά στη διάθεση της οποίας τίθεται ένα ορισμένο ποσό) η εξοικονόμηση φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Ολες οι πρωτοβουλίες θα φέρουν το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα την επόμενη δεκαετία ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές» είπε ο κ.Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι επιπλέον παρεμβάσεις θα εξεταστούν όταν η Ελλάδα καταφέρει να φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα.
Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν  τη χορήγηση του ποσού των 43,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οπως είπε ο κ.Γιούνκερ, η συμφωνία αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζώνης ώστε να μπορέσει να αποφασίσει το Eurogroup την εκταμίευση της δόσης, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.  Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι ελπίζει το γερμανικό κοινοβούλιο να προχωρήσει στην έγκρισή τους εντός της εβδομάδας.
Γιούνκερ: Δεν πρόκειται απλώς για χρήματα. Πρόκειται για την υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον ελληνικό λαό
Ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε πως δεν ήταν μια εύκολη συνεδρίαση. Επισήμανε, ωστόσο, ότι κατέληξαν στο τέλος σε μια πολιτική απόφαση για την Ελλάδα, η οποία συνιστά την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρωζώνη.
Στη συνέχεια και αφού εξήρε τη λήψη του πακέτου μέτρων από την κυβέρνηση εξήγησε πως από εδώ και πέρα θα υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος υλοποίησης των μέτρων και εφαρμογής τους προϋπολογισμού.
«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ομάδα που θα παρακολουθεί», εξήγησε. Παράλληλα, τόνισε πως θα δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΤΕπ.
«Η βοήθεια στην Ελλάδα από την ΕΕ θα δοθεί κάτω από προϋποθέσεις», συνέχισε ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ λέγοντας πως το Ταμείο είναι «μαζί μας». Τα κράτη μέλη και το Ταμείο θέλουμε να είμαστε μαζί.
Ρεν: Η συμφωνία συνιστά μια πραγματική δοκιμασία για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης
Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών Ολι Ρεν, τόνισε πως «οι πολιτικές αποφάσεις που πήραμε σημαίνει ότι αφαιρούν την ανασφάλεια που είχε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια. Για την Ευρωζώνη ήταν ένα τεστ, για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές». «Ηταν μια δοκιμασία στην οποία απλώς δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε», συμπλήρωσε.
Λαγκάρντ: Οι εταίροι στην Ευρωζώνη δεσμεύτηκαν για μειώση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020

Τέλος η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας πως ήταν μια δύσκολη δουλειά για όλους μας και συνέχισε εξηγώντας πως το Ταμείο ήθελε να είναι αφενός σίγουρο ότι η Ελλάδα θα μπει στο σωστό δρόμο και αφετέρου η Ευρωζώνη να πάρει όλα τα μέτρα εκείνα που θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
«Οι εταίροι στην Ευρωζώνη δεσμεύτηκαν για μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ, πράγμα που σημαίνει θα βρίσκεται σε επίπεδο μικρότερο του 110% το 2022».
Σαμαράς: Όλα πήγαν καλά
Ευχαριστημένος από την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup δήλωσε: «Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες όλοι μαζί και αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα».
Στουρνάρας: Σημαντική η απόφαση του Eurogroup γιατί κρατά την Ελλάδα στο ευρώ
«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ είναι σημαντική διότι κρατά την Ελλάδα στο ευρώ, της δίνει σημαντική ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της υπερχρέωσης και συμβάλει στη μείωση του χρέους της», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η σημερινή απόφαση απελευθερώνει πόρους μέσω της μείωσης των επιτοκίων των δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. «H Ελλάδα είναι πλέον χώρα που δανείζεται με πολύ χάμηλά επιτόκια σε σχέση με άλλες χώρες στην ευρωζώνη», ανέφερε.
Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε ότι είναι ώρα η Ελλάδα να σκεφτεί πώς θα αξιοποιήσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία δημιουργικά, ώστε να προχωρήσει μπροστά, προσθέτοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που ψήφισε η ελληνική Βουλή , οι οποίες βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα να χτιστεί ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος , με έμφαση τις ίσες ευκαιρίες για όλους.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων με δάνεια από τον ΕΤΧΣ, η οποία θα δρομολογηθεί ως τις 12 Δεκεμβρίου, o υπουργός οικονομικών υπήρξε ιδιαίτερα φειδωλός σε ό,τι αφορά το ύψος του δανείου και το επιτόκιο που θα ισχύσει.
Καταλήγοντας, ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη βοήθειά του στην προσπάθεια, λέγοντας ότι χωρίς την αποφασιστική συμβολή του δεν θα είχαν προωθηθεί οι 72 προαπαιτούμενες, για την εκταμίευση της δόσης, ενέργειες.
Βενιζέλος: Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup η αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννιά μήνες αναμονής
«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά απο εννέα μήνες αναμονής. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης» συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Ντράγκι: Η συμφωνία θα μειώσει την αβεβαιότητα της Ελλάδας
Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της θετικής είδησης, ότι δηλαδή το Εurogroup ολοκληρώθηκε καταλήγοντας σε συμφωνία για την Ελλάδα, ήρθε δια στόματος τους επικεφαλής τηυς ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Ντράγκι, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Εurogroup και πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Χαιρετίζω την επίτευξη συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Είμαι βέβαιος ότι θα μειώσει την αβεβαιότητα και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».
Αναλυτικά η σημερινή απόφαση του Eurogroup αναφέρει τα εξής:
Το Eurogroup χαιρετίζει την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικα για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και τονίζει ότι σύμφωνα με την Τρόικα η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις.
Ειδικότερα, το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αξιολόγηση της Τρόικα σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει υιοθετήσει με ικανοποιητικό τρόπο μια ευρεία δέσμη μεταρρυθμίσεων, καθώς επίσης και για τον προϋπολογισμό που προβλέπεται για το 2013 και για μια φιλόδοξη δημοσιονομική στρατηγική για την περίοδο 2013-2016.
Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται επίσης ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει αισθητά τις ρυθμίσεις που αφορούν τον δεσμευμένο λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους της σε τριμηνιαία βάση. Όπως τονίζεται, η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και «το 30% πάνω από το στόχο που έχει τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα» σε αυτό το δεσμευμένο λογαριασμό.
Το Eurogroup συμφώνησε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5% του ΑΕΠ μετατίθεται από το 2014 στο 2016 , λόγω της διετούς επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος .
Στη συνέχεια το Eurogroup αναφέρει ότι η Ελλάδα εξετάζει βέβαια μέτρα μείωσης του χρέους στο προσεχές μέλλον, «τα οποία ενδεχομένως αφορούν δημόσια προσφορά αγοράς διαφόρων κατηγοριών εθνικών υποχρεώσεων. Αν επιλεγεί αυτή η οδός οποιαδήποτε προσφορά ή τιμή ανταλλαγής δεν αναμένεται να υπερβαίνει αυτές τις τιμές κλεισίματος, με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2012».
Το Eurogroup υπογραμμίζει ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι έτοιμα να εξετάσουν τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
  • Μία μείωση κατά 100 μονάδες βάσης των επιτοκίων που προβλέπονται στο πρώτο πρόγραμμα . Δεν απαιτείται η συμμετοχή στη μείωση των επιτοκίων από τα κράτη μέλη που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής.
  • Μείωση κατά 10 μονάδες βάσης του κόστους των εγγυήσεων που έχει λάβει η Ελλάδα στα δάνεια από το ΕΤΧΣ (EFSF).
  • Επιμήκυνση της ωρίμανσης των διμερών δανείων και των δανείων από το ΕΤΧΣ κατά 15 χρόνια και μετακύληση κατά 10 χρόνια στα τοκοχρεολύσια που καταβάλει η Ελλάδα για τα δάνεια του ΕΤΧΣ. Όπως επισημαίνεται τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη δανειοληπτική ικανότητα του ΕΤΧΣ το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από τις εγγυήσεις των κρατών μελών.
  • Τη δέσμευση από τα κράτη μέλη να μεταφέρουν στο δεσμευμένο λογαριασμό της Ελλάδας ένα ποσό που ισοδυναμεί με τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από το 2013 και μετά. Τα κράτη μέλη που βρίσκονται σε πρόγραμμα δε θα συμμετάσχουν σε αυτή τη ρύθμιση για όσο λαμβάνουν διεθνή στήριξη.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εθνικής συνεισφοράς της Ελλάδας στα συγχρηματοδοτούμενα έργα από τα διαρθρωτικά ταμεία και/ή την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων , προκειμένου να διασφαλιστεί μεγαλύτερη και αξιόπιστη μείωση του ελληνικού χρέους.
Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του ελληνικού χρέους στο 175% το 2016, στο 124% το 2020 και αισθητά κάτω από το 110% το 2022.
Όπως έχει ήδη συμφωνηθεί από το Εurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012, η ευρωζώνη δεσμεύεται να παράσχει την κατάλληλη στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μετά και από αυτό μέχρις ότου επανέλθει στις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής.
Το Eurogroup κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες για την έγκριση της καταβολής της επόμενης δόσης στο πλαίσιο του ΕΤΧΣ, η οποία ανέρχεται σε 43,7 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό 10,6 δισ. ευρώ προβλέπονται για τις δημοσιονομικές ανάγκες και 23,8 δισ. ευρώ, υπό τη μορφή ομολόγων του ΕΤΧΣ προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα καταβληθούν το Δεκέμβριο.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού ύψους 9,3 δις. ευρώ θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013, υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής του Μνημονίου συνεννόησης που συμφωνήθηκε με την Τρόικα (συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της φορολογικής μεταρρύθμισης τον Ιανουάριο).
Το Eurogroup τονίζει ότι θα είναι σε θέση να αποφασίσει και τυπικά την εκταμίευση, ως τις 13 Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εθνικές διαδικασίες και ανάλογα με το αποτέλεσμα της ενδεχόμενης επαναγοράς από την Ελλάδα ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έλα....παναγία μου..!!!!...Πως έγινε έτσι...Αυτό και αν είναι Σ-Ο-Κ!!!Δείτε την πως είναι τώρα


Φαίνεται ότι το έχει η φουρνιά.
Μετά τις Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Κριστίνα Αγκιλέρα μία ακόμα τραγουδίστρια της ίδιας σειράς που επίσης είχε κάνει την εμφάνιση της ως σέξι ποπ σταρ, έχασε το λογαριασμό με τα κιλά της. Μάλιστα η περίπτωση της Τζέσικα Σίμπσον είναι ίσως η πιο ακραία.


Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ