Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σταθάς-Απαράδεκτη η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου.


Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου καλύπτει την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, αυτή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου, εξυπηρετώντας τους χιλιάδες εργαζόμενους και φυσικά τους κατοίκους των δύο πρώην Καποδιστριακών Δήμων, Σχηματαρίου και Οινοφύτων.
Το τελευταίο ωστόσο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης, δεν γίνονται οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας, με συνέπεια να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και με αποτέλεσμα να μην παρέχει την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη που παρείχε στο παρελθόν, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο τους κατοίκους της περιοχής, όσο και τους χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι εξυπηρετούνται από αυτό.
Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι διακομιδές. Υπάρχουν. Επιπλέον, υπάρχουν προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας.
Δεδομένης της περίθαλψης που παρέχει το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας κρίνεται απαραίτητη η άμεση στελέχωσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ώστε να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου να στελεχωθεί με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ