Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Ενας ακόμα τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς - Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία _Άντιδράσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων



Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα.

Οι δράστες που φορούσαν κράνη επέβαιναν σε μοτοσυκλέττα σταμάτησαν απέναντι από τα γραφεί της Χρυσής Αυγής. Με τα πόδια διέσχισαν τον δρόμο και κατευθύνθηκαν στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της Οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Εξω από το κτίριο ήταν τρία άτομα. Οι δράστες πυροβησαν κατά ριπάς και δολοφόνησαν τα δύο άτομα ενώ τραυμάτησαν σοβαρά το τρίτο και στη συνέχεια διέφυγαν στους δρόμους του Ηρακλείου.

Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά. Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν γεννημένος το 1986 και ο άλλος το 1991.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς, η κατάστασή του είναισοβαρή αλλά ελεγχόμενη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον γιατρό που τον παρέλαβε ότι «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την επίθεση, εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι: «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Την 1/11/2013 και ώρα 19.00 στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Νέο Ηράκλειο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν κατά τριών ατόμων που βρίσκονταν επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο εξ αυτών και τον τραυματισμό του τρίτου».

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες και μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ ενώ τις έρευνες για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες των εννέα χιλιοστών οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να εντοπιστεί το όπλο και να ταυτοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ μία κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, στην οδό Αυξεντίου, και εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

Επίσης στο σημείο συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του Κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε και έμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι η τρομοκρατική ενέργεια. Η ηγεσία της εισαγγελίας ενημερώνεται συνεχώς από την εισαγγελία πρωτοδικών για τις έρευνες που ήδη έχει αρχίσει η αντιτρομοκρατική ενώ επισήμως οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την εισαγγελία Πρωτωδικών επισημαίνεται ότι «εδώ και αρκετή ώρα την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπό την εποπτεία του εισαγγελέα τρομοκρατίας κ. Κώστας Τζαβέλας και κλιμάκιο εισαγγελέων βρίσκεται σε ετοιμότητα ια οποιαδήποτε έρευνα ή ενέργεια χρειαστεί».

Πολιτικές αντιδράσεις

Ο κυβερντικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμίληκτα από τη δικαιοσύνη, την πολιτεία και την ενωμένη ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».
Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Από τη Χρυσή Αυγή δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!
Ενοχη για το έγκλημα είναι η ανθελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά που έβαζε την Αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες για να πλήξει τη Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά.
ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ