Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Εκτός προγράμματος Νέων Αγροτών όσοι έπαιρναν εξισωτική πριν το 2013



Δεν θα εγκριθούν οι φάκελοι των υποψηφίων Νέων Γεωργών που φαίνονται από τα στοιχεία ότι έπαιρναν εξισωτική αποζημίωση ή συμμετείχαν σε άλλο μέτρο αγροτικής ανάπτυξης πριν από το 2013, όπως διευκρινίζει με νέα εγκύκλιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για τον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα κάθε έτους, για κάθε σύζυγο.Για τον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα κάθε έτους, για κάθε σύζυγο.

Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο με ημερομηνία 14 Απριλίου, που υπογράφει  ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Ιατρίδης, αναφέρεται ότι «υποψήφιοι που εντάχθηκαν οι ίδιοι ή ο/η σύζυγός τους σε μέτρο αγροτικής ανάπτυξης (π.χ. Εξισωτική Αποζημίωση) με την ιδιότητα του γεωργού, ανεξάρτητα από το μέγεθος της γεωργικής εκμετάλλευσης, σε χρονικό διάστημα που υπερβαίνει το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο 112, δεν είναι επιλέξιμοι για το Μέτρο 112. Την ευθύνη της απόδειξης των ανωτέρω έχει ο υποψήφιος. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε μέτρο αγροτικής ανάπτυξης στο παρελθόν με την ιδιότητα του γεωργού προσδιορίζει εγκατάσταση ανεξάρτητα από το μέγεθος της γεωργικής εκμετάλλευσης».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο, κατά τον προσδιορισμό του ατομικού εξωγεωργικού και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του έτους υποβολής της αίτησης ενίσχυσης (εξεταζόμενο έτος - 2014), λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του Μέσου Όρου της τριετίας

-το άθροισμα όλων των εισοδημάτων που εμφανίζονται στον πίνακα Δ1 του εκκαθαριστικού σημειώματος του φόρου εισοδήματος (για κάθε οικονομικό έτος της τριετίας – 2011 – 2012 - 2013- και κάθε σύζυγο), δηλαδή τα εισοδήματα που διαμορφώνουν το συνολικό δηλωθέν εισόδημα (ακίνητα, μισθωτές υπηρεσίες, ελευθέρια επαγγέλματα, κτλ), τα απαλλασσόμενα φόρου εισοδήματα, τα φορολογούμενα αυτοτελώς και με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα καθώς και

- η προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών (δηλαδή το προστιθέμενο τεκμαρτό εισόδημα) μόνο για τα έτη 2012 και 2013.

Τυχόν υπάρχουσα στο οικονομικό έτος 2011 προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών δεν λαμβάνεται υπόψη στο άθροισμα των εισοδημάτων του έτους καθώς τα τεκμαρτά εισοδήματα δεν αναγράφονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους και δεν είναι ευχερής ο υπολογισμός τους, όπου απαιτείται, κατά την αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τον προσδιορισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος καθώς και του ατομικού εξωγεωργικού εισοδήματος, αφαιρείται από τον μέσο όρο των εισοδημάτων των τριών τελευταίων ετών ο μέσος όρος του εισοδήματος που αντιστοιχεί σε επάγγελμα, απασχόληση ή πηγή που επίσημα αποδεικνύεται ότι έχει διακοπεί και δεν υφίσταται στο σύνολό του κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης – φακέλου υποψηφιότητας.agronews.gr
Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική εγκύκλιο με τις Διευκρινήσεις για τα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών.pdf
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ