Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς
Δύο χρόνια πάνε από τις εκλογές του 2012 που για πρώτη φορά μπήκε στην βουλή η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο το έδαφος λειαίνονταν αρκετά χρόνια τώρα. Από τους ακροδεξιούς θύλακες τις Ν.Δ. και τους τραμπούκους της (βλέπε πολιτική δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα), την υποκίνηση και την έξαρση των εθνικιστικών αισθημάτων με το Μακεδονικό, το κύμα των μεταναστών απ' την Αλβανία, τις πολιτικές των κυβερνήσεων Πασοκ-Ν.Δ. για το μεταναστευτικό αλλά και την εκμετάλλευση των εργατών μεταναστών στη “μεγάλη ιδέα” των ολυμπιακών αγώνων του 2004.
        
Η κρίση ήταν μια μεγάλη τομή για την ανάπτυξη του φασισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στην χώρα μας, οι ρίζες του φασισμού ποτίστηκαν από την απελπισία, την εξαθλίωση και την τυφλή οργή ενώ θρέφει τα κλαδιά του με τη συμπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου (εφοπλιστές) και τα γλυκοκοιτάγματα του επίσημου αστικού πολιτικού συστήματος. Η Χ.Α. είναι η “Χρυσή” εφεδρεία του συστήματος, σε περιόδους βαθιάς συστημικής κρίσης του καπιταλισμού θα είναι αυτή που θα απειλήσει εργαζόμενους που αγωνίζονται και απεργούν, θα είναι αυτή που θα ανοίξει σύγχρονα σκλαβοπάζαρα για άνεργους υποσχόμενη 200-300 ευρώ, θα είναι αυτή που θα μαχαιρώνει μετανάστες και θα δολοφονήσει τον αντιφασίστα Π. Φύσσα. Δεν θα διστάσει να σηκώσει ναζιστικά-φασιστικά λάβαρα, λερωμένα απ' το αίμα του ελληνικού λαού. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τσακιστεί, η πορεία ανάπτυξης του φασισμού πρέπει να ανακοπεί.
        
          Oι πολιτικές των μνημονίων τα τελευταία 4 χρόνια έχουν δημιουργήσει μια νέα εφιαλτική κατάσταση για τον ελληνικό λαό. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν επιμείνει μέχρι στιγμής στην ίδια καταστροφική πολιτική. Το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η διάλυση της υγείας, της εκπαίδευσης και των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Έχουν μείνει πιστοί στην “εξυπηρέτηση” των δανειστών και της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ), στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και των συμφερόντων του με θύματά τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η καταστολή είναι η μόνη σωτηρία για το αστικό σύστημα και τις κυβερνήσεις του στις μεγάλες εξάρσεις του λαϊκού κινήματος που έδειξε τα δόντια του ενάντια στις πολιτικές της καταστροφής. Η κρατική βία της αστυνομίας πάντα πήγαινε χέρι χέρι με το παρακράτος και την Χ.Α.
        
          Σε αυτό το έδαφος αναπτύσσεται η οργάνωση των δολοφόνων της Χ.Α., στο μάρσιπο του αστικού συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού. Η “βαρβαρότητα” του φασισμού ή του εκφασισμού της κοινωνίας ξεπροβάλει σαν απειλή όταν τα θεμέλια του συστήματος τρίζουν, τότε ακριβώς, σε μεγάλες κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος, είναι που η εκμετάλλευση, η καταλήστευση των εργαζομένων, για κάποιους, δεν πρέπει να καταγγέλλονται και να αντιπαλεύονται. Για κάποιους δεν πρέπει να γίνει “γνώση” των λαών αυτή η αλήθεια. Πρέπει να παραχαραχτεί με το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού, με τις θεωρίες περί φυλετικών διαφορών και “άριας” φυλής, πρέπει να γίνει ιδεολογία και καθεστώς η εκμετάλλευση και η βία του ισχυρού σε βάρος του φτωχού, του μετανάστη, του διαφορετικού, και τελικά, του ανθρώπου που σηκώνει το ανάστημά του. Η Χρυσή Αυγή είναι το γνήσιο τέκνο του συστήματος, ο φασισμός είναι η θηλιά στο λαιμό των ανήσυχων λαών.
        
          Χρειαζόμαστε είναι αντιφασιστικό κίνημα ρωμαλέο, που να ενώνει όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν το φασισμό-ναζισμό και τις πολιτικές που τον τρέφουν. Ένα αντιφασιστικό κίνημα που να είναι οργανικό κομμάτι του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, με κύτταρο τις γειτονιές. Ένα αντιφασιστικό κίνημα που να ζυμώνει στο εσωτερικό του μια “πολιτική” προς όφελος του λαού και μια διαφορετική κουλτούρα για την τέχνη και την αγωνιστική λαϊκή έκφραση, που θα χτυπά τον ρατσισμό στη ρίζα του.
        
          Αγώνας ενάντια στο φασισμό και τη Χ.Α. σημαίνει:

·     Αγώνας για τα αυτονόητα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, αγώνας για δημοκρατία. Ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης - ΕΕ, στις πολιτικές του μνημονίου και της λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε βάρος των εργαζομένων σε ολόκληρη την ΕΕ. Η πολιτική της ΕΕ που πλαισιώνεται με μια σειρά συνθήκες-σύμφωνα είναι υπεύθυνη για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς και των φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η στήριξη του φασιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία αποδεικνύει τις “ιδέες” της ΕΕ. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να είναι ενεργά ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να βρίσκεται στο πλευρό των λαών που τις αντιπαλεύουν.


·      Αγώνας ενάντια στο φασισμό σημαίνει οργάνωση του αγώνα στη γειτονιά και σε κάθε πόλη. Ο φασισμός δεν πρέπει να ριζώσει και να δηλητηριάσει τις φτωχογειτονιές, πρέπει να κοπούν οι ρίζες του στο λαό. Επίσης, σημαίνει  συγκέντρωση και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς σε μια αναγκαία πολιτική βάση.


·      Αγώνας ενάντια στην ιστορική λήθη και την παραχάραξη της ιστορίας. Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει κάτω απ' την μπότα των φασιστών και των ναζιστών, αλλά έχει γράψει με ανεξίτηλα γράμματα το έπος του αγώνα ενάντιά του. Η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι βαθιά χαραγμένη  από την πάλη του λαού ενάντια στους ξένους φασίστες αλλά και ενάντια στην “άλλη Ελλάδα” των ντόπιων ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων, των προγόνων της Χ.Α. .


·      Αγώνας με όπλα την “άλλη” κουλτούρα. Με την τέχνη που χτίζει, που οπλίζει με γνώση, που αποκαλύπτει και ξεκαθαρίσει την αλήθεια, που ξεσηκώνει και απελευθερώνει-προτρέπει την ελεύθερη έκφραση και δημιουργία, ενώνει τους αγωνιζόμενους. Δηλαδή με την τέχνη που δεν έχει καμία σχέση με το lifestyle φασισμό των τηλεπερσόνων, με την τέχνη του ατομικού προτύπου και των βαρόνων της νύχτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ