Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-'Εγκλημα στη Θήβα-Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου



Ο καβγάς και η διαφωνία για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών μεταξύ δυο φίλων τοξικομανών κατέληξε σε άγρια δολοφονία - Πως έγινε το φονικό στη Θήβα.

Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να βρουν το δολοφόνο του 40χρονου που βρέθηκε το πρωί νεκρός μέσα σε ένα πρόχειρο ιδιόκτητο πάρκινγκ σε οικόπεδο της οδού Κάδμου στη Θήβα.

Οι αστυνομικοί από τους πρώτους υπόπτους που προσήγαγαν για ανάκριση ήταν και ο 29χρονος δράστης, το σπίτι του οποίου είναι πολύ κοντά στον τόπο του εγκλήματος και ήταν φίλος του θύματος αφού έκαναν και παρέα, έχοντας κοινό παρανομαστή την εξάρτηση από τις ουσίες.

Πως έγινε το φονικό

Οι δυο φίλοι είχαν δώσει ραντεβού κοντά στο σπίτι του δράστη, στο απόμερο αυτοσχέδιο πάρκινγκ, όπου βρέθηκε το πτώμα του 40χρονο σήμερα το πρωί από έναν περίοικο, που πήγαινε βόλτα το σκύλο του.

Το μοιραίο ραντεβού ήταν γύρω στις 11:00΄ για την αγοραπωλησία ναρκωτικών χαπιών, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά και δυο φίλοι τσακώθηκαν μεταξύ τους.

Τότε ο 29χρονος έβγαλε έναν μαχαίρι και κάρφωσε τον 40χρονο αρκετές φορές στο λαιμό, το θώρακα και την κοιλιά. Στη συνέχεια επέτρεψε στο σπίτι και προσπάθησε να εξαφανίσει το μαχαίρι και τα ματωμένα ρούχα.

Το πρωί όμως μόλις ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς ως βασικός ύποπτος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και έτσι λίγη ώρα αργότερα αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι αυτός σκότωσε τον 40χρονο.

Είχε πετάξει το μαχαίρι στο φωταγωγό

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στο σπίτι του 29χρονου βρήκαν το κινητό του θύματος, τα ρούχα που φορούσε ο δράστης όταν μαχαίρωσε τον 40χρονο, ενώ βρήκαν και το φονικό όπλο το οποίο είχε σπάσει και είχε πατάξει στο φωταγωγό.

Ο 29χρονος δολοφόνος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΗΒΑ από LAMIASTARGR
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού στη Θήβα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη σήμερα και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα

Ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα, χθες το βράδυ, το θύμα εντός υπαίθριου χώρου στάθμευσης οικοπέδου στη Θήβα

Κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι)

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η ανθρωποκτονία 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε σήμερα (14-10-2014) το πρωί νεκρός, σε περιοχή της Θήβας.

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες και αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα, που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Όπως διακριβώθηκε, δράστης της ανθρωποκτονίας του 39χρονου είναι ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσήχθη σήμερα από περιοχή της Θήβας και εξεταζόμενος ομολόγησε την εγκληματική του πράξη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες περίπου στις 22:30΄το βράδυ, εντός υπαίθριου χώρου στάθμευσης οικοπέδου στη Θήβα, ο 29χρονος έπληξε με μαχαίρι τον 39χρονο στο λαιμό και στην θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σε έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι), το οποίο ο 29χρονος είχε επιμελώς κρύψει σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του.
    Ρούχα και υποδήματα που φορούσε ο δράστης, κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας.
    Ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκει στο θύμα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ