Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Σαν σήμερα το 1920 διενεργείται δημοψήφισμα για την επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη.



1699 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Πρεομπραζένσκογιε ανάμεσα στη Ρωσία, τη Δανία, τη Σαξονία και την Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία. Σε εφαρμογή της συνθήκης, ξεκινά τρεις μήνες αργότερα ο Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος.

1920 - Διενεργείται δημοψήφισμα για την επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη.

1940 - Τρία αεροσκάφη Henschel Hs 126 εντόπισαν εχθρική φάλαγγα μήκους οκτώ χλμ. που υποχωρούσε από την Κορυτσά προς το Πόγραδετς. Ισχυρή δύναμη 15 αεροσκαφών Potez 63, Bristol Blenhein και Fairey Battle των Μοιρών Βομβαρδισμού έσπευσε για ενίσχυση, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση της ιταλικής φάλαγγας. Κατά την επιστροφή στο αεροδρόμιο ένα από τα Henschel συναντήθηκε με 15 ιταλικά καταδιωκτικά και χτυπήθηκε στο λέβητα βενζίνης. Το ελληνικό αεροσκάφος έπιασε φωτιά και το πλήρωμα το εγκατέλειψε. Ο χειριστής υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο παρατηρητής επέζησε.

1955 - Ιδρύεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ν.Ν.Α.). Θεμελιώθηκε το 1948.

2004 - Στην Ουκρανία ξεκινά η Πορτοκαλί Επανάσταση.

2005 - Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ