Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - Ζητά Συνέδριο και εκλογή αρχηγού

Σε πλήρη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σε δήλωσή του, ζητά άμεση σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και εκλογή ηγεσίας από την βάση του Κινήματος.

Με την ανακοίνωσή του - που είναι η απάντηση την οποία είχε υποσχεθεί στον Ευ. Βενιζέλο κατά την προχθεσινή συνάντησή τους ότι θα δημοσιοποιήσει - ο πρώην Πρωθυπουργός κάνει σαφή την πρόθεσή του να ενεργοποιηθεί πολιτικά, διαφωνώντας πλήρως με τις πρακτικές του διαδόχου του στην ηγεσία του Κινήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου - σύμφωνα με συνεργάτες του δεν θα είναι προφανώς υποψήφιος βουλευτής με την Δημοκρατική Παράταξη Βενιζέλου.

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο» σημειώνει κοφτά και ζητά να λυθούν «όλα από την βάση. Τώρα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά να προκηρυχθεί «Έκτακτο και Ανοιχτό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Συνέδριο Εκτάκτων Αποφάσεων, με ανοικτό Μητρώο, όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις» όπως αναφέρει. Τονίζει ότι η προκήρυξη Συνεδρίου πρέπει να συνοδεύεται από προσκλητήριο προς όλους, είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι.

Τονίζει επίσης ότι το σύνολο των μελών του Κινήματος που θα προκύψουν μετά από τις διαδικασίες αυτοοργάνωσης που επιβάλεται να δρομολογηθούν, να εκλέξουν με άμεση εκλογή και την Οργανωτική Επιτροπή, που θα καθορίσει και τους κανόνες διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Σημειώνει ότι στις ανοιχτές διαδικασίες προς και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα πάντα: στίγμα, φυσιογνωμία, θέσεις, σύμβολα, δομή, πρόσωπα. Προτείνει, αμέσως μετά το Συνέδριο, να υπάρξει εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πολιτικό και δημοκρατικό ΣΟΚ που χρειάζεται, το Κίνημα, η χώρα - που χρειαζόμαστε όλοι. Άμεσα» τονίζει ο Γ. Παπανδρέου.  Για τον προσωπικό του ρόλο, σημειώνει ότι «ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα τιμήσω μέχρι τέλους την αποστολή που μου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Και δεσμεύομαι να στηρίξω ένα πραγματικό εγερτήριο ΣΟΚ στο Κίνημα.

Υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία καρέκλα. «Αν, επιτέλους, αναληφθούν πρωτοβουλίες που σέβονται τις αρχές, τις αξίες και τον κόσμο του Κινήματος, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και από οποιαδήποτε θέση μάχης, στο εγχείρημα αυτό» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ