Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΙΚΑ: Ζητά την επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων με τόκο

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ιδρύματος, όσοι τα έλαβαν καλούνται να τα επιστρέψουν αναδρομικά και με τόκο μέσω παρακράτησής τους από τη σύνταξη
Την αναδρομική επιστροφή οικογενειακών επιδομάτων που χορηγούσε παράνομα επί δεκαετίες και μάλιστα με τόκο ζητά από τους ασφαλισμένους το ΙΚΑ.
Όπως διευκρίνισε ο υποδιοικητής του ιδρύματος, κ. Διονύσης Πατσούρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα επιδόματα δίνονταν αυτόματα κατόπιν απόφασης επιτροπής ενώ όσοι έλαβαν τα επιδόματα καλούνται να τα επιστρέψουν αναδρομικά και με τόκο μέσω παρακράτησής τους από τη σύνταξη.

«Το ΙΚΑ θα κρατάει από τη σύνταξη το επίδομα που έδωσε παράνομα. Πρόκειται για χιλιάδες επιδόματα. Αυτοί οι άνθρωποι από κάποιους παραπλανήθηκαν», τόνισε ο κ. Πατσούρης.

Όπως είπε, οι ασφαλισμένοι που λάμβαναν αυτά τα επιδόματα είχαν κάνει αίτηση στο ΙΚΑ διότι το 2001 υπήρξε οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους για εργαζόμενους στο δημόσιο και εργατολόγοι παρακινούσαν τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος να διεκδικήσουν το επίδομα αυτό σε ειδική επιτροπή.

«Η επιτροπή αυτή είχε αποφανθεί να χορηγηθεί το επίδομα μόνο στους αιτούντες. Οι αιτούντες όμως ήταν χιλιάδες. Όταν ο ασφαλισμένος όμως λάμβανε την απόφαση στα χέρια του γνωστοποιούταν ότι το Ίδρυμα επιφυλάσσεται για την νομιμότητα της χορήγησης των επιδομάτων», σημείωσε, προσθέτοντας πως όλοι αυτοί καλούνται τώρα να τα επιστρέψουν και με τόκο.

                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ