Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κρουνός έβαλε «φωτιά» στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

 Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιαίων το ζήτημα που αφορά στην άρδευση καλλιεργειών με νερό από κρουνό που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε περιοχή κοντά στο γήπεδο και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης συγκάλεσε σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας χωρίς ωστόσο να εκτονωθεί η τεταμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή την περασμένη εβδομάδα ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηρακλής Μπαλόκας εντόπισε έναν αγρότη να ποτίζει βράδυ από ένα κρουνό που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα λίγα μέτρα από το χωράφι που καλλιεργούσε.

Με δεδομένο οτι η δημοτική αρχή και ο κ. Ντασιώτης με ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες τους καλεί να μην σπαταλάνε το νερό που «είναι αγαθό» και «ανήκει σε όλους μας» και «η αλόγιστη σπατάλη δείχνει έλλειψη Παιδείας και αλληλεγγύης προς τον συγχωριανό αλλά κυρίως αδιαφορία για τα παιδιά μας που θα το στερηθούν εξ αιτίας μας» ενώ παράλληλα τονίζει πως «η όποια έλλειψη παρατηρηθεί θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπερκατανάλωση», ο κ. Μπαλόκας ως Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα της πλειοψηφίας ασχολήθηκε με το θέμα.

Θεωρώντας οτι κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νερό του Δήμου δωρεάν όταν μάλιστα για οφειλές έχουν γίνει διακοπές ύδρευσης σε δημότες, αναζήτησε κάποια σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Κάποιες εξηγήσεις οτι ο συγκεκριμένος αγρότης που έπαιρνε το νερό θα έκανε δωρεά στο κοινωνικό παντοπωλείο δεν τον έπεισαν και απευθύνθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου αλλά και στην Αστυνομία στη Λιβαδειά για να παρέμβουν.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι αλλά και αγρότες της περιοχής έχουν εξαγριωθεί και ζητούν από τον Δήμο εξηγήσεις ενώ ο Η. Μπαλόκας φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ζητώντας αρμοδίως να μάθει ποιός και με ποιά αρμοδιότητα αποφάσισε να επιτρέψει(;) στον αγρότη να ποτίζει με νερό από τον νέο κρουνό που τοποθετήθηκε, (κάποια μέτρα πιο μακριά υπήρχε και υπάρχει άλλος κρουνός), τονίζοντας σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οτι δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά αλλά και οτι ο ίδιος τιμήθηκε με την ψήφο των συμπολιτών για να υπηρετεί τον δήμο και τους δημότες και κανέναν άλλο.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί και η αντιπολίτευση και στις προθέσεις του Φ. Σαγάνα είναι να ζητήσει απαντήσεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γεγονός τέλος έχει και άλλη πλευρά, την χιουμοριστική, αφού ορισμένοι αν και φανερά αγανακτισμένοι έλεγαν αστειευόμενοι  οτι θα ζητήσουν από τη δημοτική αρχή αντί να πληρώνουν το νερό σύμφωνα με τους υδρομετρητές να πηγαίνουν… μανέστρα στο κοινωνικό παντοπωλείο…

Όπως και να έχει πάντως από σεβασμό αν μη τι άλλο προς τους δημότες μια επίσημη ενημέρωση δεν είναι απλά αναγκαία αλλά επιβάλλεται!



13 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα όργανα καιρός ήταν.
    Βγαίνουν στο φώς πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σοβαρα τωρα, ο πρωτος ή ο τελευταίος είναι που προφανώς έπαιρνε νερό χωρίς άδεια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ρωτάμε τον δήμαρχο να μας απαντήσει; θα πάρουμε απαντήσεις;

      Διαγραφή
  3. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΟΚΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΟΥΓΓΟΘΟΔΩΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΤΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς δεν το γνωριζουμε ολοι... για πες εσυ που ξερεις...

      Διαγραφή
    2. Number 2 talking ώρα του ήταν...........

      Διαγραφή
  4. Ωραίος συσχετισμός για το νερό που χρωστάνε επί σειρά ετών κάποιοι με το νερό που δόθηκε σε δημοτικό ακίνητο και υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου.. Το να δώσετε νερό για τέτοιο σκοπό δεν θα σας κατηγορήσει κανείς, Αν όμως δεν αναγκάσετε με οποιοδήποτε τρόπο να πληρώσουν όλοι που σπαταλούν το νερό, θα σας κατακρίνουν πολλοί. Προχωρειστε δείξτε κοινωνικό πρόσωπο και δικαιοσύνη. Η ευθύνη σας και μάλιστα πολύ μεγάλη, αν και δυνατοί προεκλογικά συμπεριλάβατε και κάποιους εντελώς ανίκανους και το πληρώνετε. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιχαντ οποιος τολμησει να αντιδρασει διαπομπευεται και πυροβολειτε ετσι διοικειτε τον δημο;;;

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΟΠΟΛΕΙΟ Ε?

      Διαγραφή
  5. TH ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΥΝΗΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ ΤΡΙΦΥΛΙΩΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΑΡΜΜΑΤΙΑ.
    ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλή ερώτηση κύριε Δήμαρχε.
    Πόσοι από τους δημοτικούς συμβούλους είχαν γνώση για την τοποθέτηση του πυροσβεστικού
    κρουνού;;
    Υπάρχει απάντηση; Ειλικρινής όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δημος αλιαρτου,το αλο με το τοτο το ξερεις?? ψευτες εκδικιτικοι,λασπη σε οποιον εναντιωνεται αυτη ειναι η τακτικη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ομως εχει τηρηθει η διαφανεια η λογικη "Λυμπερη" και "Ζαχαριια" θα γυρισει μπουμερανγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ