Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τριτοκοσμική εικόνα του Νοσοκομείου Θήβας


                Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου  ενώ το Γ.Ν. Θηβών τελούσε στο
15νθημερο της εφημερίας του για την κάλυψη των αναγκών του Νομού, για τον μήνα Ιούλιο, εφημέρευαν  ΜΟΝΟ  τέσσερις Ιατροί (Παθολόγος, Γ. Ιατρός, Καρδιολόγος ,Ειδικευόμενος Παθολογίας) χωρίς να υπάρχει Χειρουργός, ο οποίος αποτελεί βασική ειδικότητα για την λειτουργία της εφημερίας του Νοσοκομείου. Δυστυχώς θα ισχύσει το ίδιο πρόγραμμα εφημεριών και το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου.
                 Είναι άξιο να απορεί κανείς πως είναι δυνατό να απουσιάζουν πάντοτε συγκεκριμένες ειδικότητες απαραίτητες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που θεωρείται διήμερο αιχμής. Πως άλλως εκτός από εγκατάλειψη είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί η τριτοκοσμική αυτή εικόνα;
O Ιατρικός Σύλλογος Θηβών λόγω αυτού του γεγονότος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αισθάνεται δε την υποχρέωση να καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

                            Είναι λυπηρό ότι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Συλλόγου μας, οι συνθήκες μάλλον επιδεινώνονται παρά βελτιώνονται, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτειακών παραγόντων αλλά και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

                 Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει υποχρέωση να ενημερώσει για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο και  να καλέσει όλους τους πολίτες της Θήβας αλλά και τους φορείς και παράγοντες της πόλης μας σε επαγρύπνηση ώστε με δυναμικές παρεμβάσεις να αποτρέψουμε την επερχόμενη υποβάθμιση.

                                               Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών

                                  Η Πρόεδρος                                     Ο Γεν.Γραμματέας
                          Φιλιώ Πρωτόπαπα                               Λουκάς Ανανίκας
 

2 σχόλια:

  1. Κατ αρχην το νοσοκομειο εφημερευει 30-31μερες και οχι 15. Γιατι τις πρωτες 15 δεν εφημερευει παθολογος; γιατι ενω οι χειρουργοι καλυπτουν πανω απο 20 εφημεριες τον μηνα οι παθολογοι μονο 15; Ποια ειναι η θεση του ιατρικου συλογου οταν υπηρξαν μερες που σε ολοκληρο τον χειρουργικο τομεα εφημερευε ενας αγροτικος ιατρος; Ποτε τελικα θα υποστουν τις συνεπειες των πραξεων τους αυτοι που ειναι υπευθυνοι για την καταρτιση του προγραμματος εφημεριας (διευθυντες,επιστημονικο συμβουλιο,διευθυντης ιατρικης υπηρεσιας,διοικητης;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ Κ. Ιατροι μελη του Ι.Σ.Θηβων να εξασκησετε τηνν μαχιμη ΙΑΤΡΙΚΗ Κκαλυπτωντας τις αναγκες εφημερευσης Ιατρων ειδικοτητων που δεν εχει επαρκεια το νοσοκομειο απο τη δεξαμενη των υπολοιπων ιατρων μελων του Ι.Σ Οπως εφαρμοζεται ηδη απο αλλουσ Ιατρικους συλλογους . Μην αποποισθε των ευθυνων σας....καλυψτε οπως οφειλετε συμφωνα με το νομο τις αναγκες περιθαλψης του πληθυσμου ..που ανηκει στην ευθυνη σας...Τα κατα καιρους μανιφεστα σας ειναι χωρις πρακτικο αποτελεσμα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ