Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη 17χρονος στη Θήβα αρχηγός εγκληματικής ομάδας


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων και ανηλίκων, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας

Συνελήφθη το αρχηγικό μέλος, 17χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν, δύο (2) ακόμη συνομήλικοι του, μέλη της εγκληματικής ομάδας

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (2) ληστείες και (10) κλοπές, εκ των οποίων (4) τροχοφόρων, ενώ η λεία που αποκόμισαν από τη δράση τους ήταν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά

Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών


Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων και ανηλίκων, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (25-08-2015) το μεσημέρι, πλησίον του οικισμού ROMA Πυρίου Θηβών, ένας 17χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν, δύο (2) ακόμα ημεδαποί συνομήλικοι του, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και - κατά περίπτωση - για διάπραξη ληστειών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Αναλυτικότερα, ο 17χρονος είχε λάβει άδεια την 06-08-2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο βάσει σχετικών διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και δεν είχε επιστρέψει.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει, την ανωτέρω χρονική στιγμή, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση, «αρχηγικό» μέλος της οποίας φέρεται ότι ήταν ο 17χρονος.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 06-08 έως και 20-08-2015 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, αλλά πάντα με τη συμμετοχή του 17χρονου, σε τουλάχιστον δύο (2) ληστείες και δέκα (10) κλοπές, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) τροχοφόρων.

Ειδικότερα οι δράστες εμπλέκονται σε:

•    Ληστεία την 10-08-2015, σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
•    Ληστεία την 16-08-2015, σε βάρος ημεδαπού, όπου με τη χρήση κατσαβιδιού απείλησαν και τραυμάτισαν ημεδαπό και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
•    (4) κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, (3) την 06/08 & (1) την 20/08/2015, όπου επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά από το λαιμό τους, χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας (1.000) ευρώ.
•    Κλοπή την 13-08-2015, σε βάρος ημεδαπού, όπου αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά από το λαιμό του έναν χρυσό σταυρό αξίας (300) ευρώ και το πορτοφόλι του που περιείχε προσωπικά του έγγραφα, ενώ αποπειράθηκαν επίσης να αφαιρέσουν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του.
•    Κλοπή την 17-08-2015, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων, όπου αφαίρεσαν από την κατοχή τους τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
•    (4) κλοπές τροχοφόρων (τρία Ι.Χ.Ε. & ένα Ι.Χ.Φ.), το χρονικό διάστημα μεταξύ 10/18-08-2015. Σημειώνεται ότι το ένα εκ των αφαιρεθέντων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανευρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Πυρίου Θηβών και αποδόθηκε στον κάτοχο του.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ