Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς-ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

O Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς Καταγγέλλει:
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ο «γόρδιος δεσμός» του ασφαλιστικού εξακολουθεί να μοιάζει δυσεπίλυτος και να δημιουργεί σωρευμένη ανασφάλεια και αναταραχή στην αγορά και στην κοινωνία. Οι επώδυνες ρυθμίσεις για τη μεσαία τάξη αναπαράγουν, δυστυχώς, το πρόβλημα με τους όρους του παρελθόντος, τροφοδοτούν εκ νέου τη συνθήκη της ύφεσης και επιτείνουν το διαμορφούμενο αδιέξοδο. Η νέα ασφαλιστική πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίζεται στις έννοιες της ενιαίας αντίληψης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και να αποτελεί μία συνολική απάντηση στα προβλήματα βιωσιμότητας και ανταποδοτικότητας του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς αποσπασματικές τακτικές παραχώρησης εξαιρέσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας τις κακές πρακτικές και το κυριότερο την κακή νοοτροπία του παρελθόντος. Το Ασφαλιστικό, αυτονόητα συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα, με γνώση, συναίνεση, υπεύθυνη στάση και με σεβασμό στη διαδοχή και αλληλεγγύη των γενεών, ενώ απαιτεί τη συνδρομή, ενότητα και τη συμμετοχή όλου του επιχειρηματικού, αγροτικού και επιστημονικού κόσμου της Χώρας για την επίλυσή του.
Ο Εμπορικός Σύλλογος δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στη δεδομένη μορφή του Ασφαλιστικού σχεδίου και στον αυθαίρετο υπολογισμό του ανώτατου ορίου των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών. Οι μικρομεσαίοι έμποροι επιμένουμε στην ορθολογική κλιμάκωση, από τον υπερβολικό δεκαπλασιασμό, ενώ δεν κρύβουμε τον φόβο μας για την πρόχειρη μεθόδευση των εξαιρέσεων. Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας για τον επιχειρούμενο διαχωρισμό των εργασιακών ομάδων σε επιστημονικές, αγροτικές και επαγγελματικές που δημιουργούν αχρείαστους κοινωνικούς αυτοματισμούς.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ η εκάστοτε κυβέρνηση να εξισώνει τον ελεύθερο επαγγελματία με φοροκλέπτη και εισφοροδιαφυγέα.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να μην αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η δημιουργία ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος που να βασίζεται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και τις δίκαιης κατανομής των βαρών αλλά να αποτελεί αντίθετα προτεραιότητα η γιγάντωση  των χρεών μέσω της δημιουργίας ενός συστήματος  φοροείσπραξης.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ η προσπάθεια της κυβέρνησης για σύνδεση της ανικανότητας καταβολής συντάξεων με την εμφανή αδυναμία πληρωμής ασφαλιστικών πληρωμών των εν ενεργεία ασφαλισμένων.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ η προσπάθεια της μικρομεσαίας αυτοαπασχολούμενης επιχείρησης, στηρίζοντας τον ασφαλιστικό φορέα και συγχρόνως η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος με διορισμούς κομματικού στρατού του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να βλέπουμε την προσπάθεια για δρομολόγηση βίαιου ξεριζωμού των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, επιστημόνων  αγροτών και να μην αντιδράσουμε με γενικό ξεσηκωμό με συντονισμένες δράσεις συντεταγμένοι με όλες τις κοινωνικές ομάδες.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να μην διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος λόγω ανικανότητας της εκάστοτε κυβέρνησης.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τα οικονομικά δεδομένα μιας χώρας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να συνταθούνε απέναντι της το σύνολο των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων και όλης της κοινωνίας και για αυτό την ευχαριστούμε.
Κλείνοντας ,οι επισκέψεις στα μαγαζιά μας κατά την προεκλογική περίοδο για υφαρπαγή ψήφων με την γνωστή μέθοδο των υποσχέσεων ,πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους πως ανήκουν στο παρελθόν. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την σημερινή ημέρα ήλους τους συνάδελφους που συντάθηκαν με την πρόταση του Δ.Σ. με καθολική συμμετοχή για κινητοποίηση για το ασφαλιστικό. Τέλος από δω και πέρα η έδρα των επιχειρήσεων μας μεταφέρετε στο πεζοδρόμιο για αγώνες διεκδικήσεις και συγκρούσεις.


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ