Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Όλα τα μπλόκα των αγροτών



Την ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν το επ' αόριστον «μπλόκο» του οδικού δικτύου της χώρας, τελωνείων, λιμανιών και αεροδρομίων, έλαβαν στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια, οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για την κατάληψη σιδηροδρομικών γραμμών.

Στη χθεσινή σύσκεψη στη Νίκαια, οι αγρότες από 68 μπλόκα όλης της χώρας, αποφάσισαν να μεταβούν με τα τρακτέρ τους -πιθανότατα την Παρασκευή- στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, για τουλάχιστον δύο ημέρες, με αίτημα να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς και την αποχή τους από τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου που συγκαλείται αύριο Τρίτη (09/02).

Επίσης, απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και τους κατοίκους της πρωτεύουσας, να σταθούν στο πλευρό τους.

Όλα τα μπλόκα – 24ωροι αποκλεισμοί δρόμων
Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους  επ' αόριστον.
Η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών έκλεισε εκ νέου την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα και θα παραμείνει αποκλεισμένη για ένα 24ωρο, ενώ δεν σταμάτησε η διέλευση οχημάτων σε δύο σημεία της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στο 210ο χλμ στην Ανθήλη και στο 200ό χλμ στον κόμβο του Μπράλου.

Μόνο δύο ώρες (12:00-14:00) μένει ανοικτή η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου.
Αγρότες απο την Πελοπόννησο «μπλόκαραν» την παλαιά εθνική οδό στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα έκλεισαν και την γέφυρα του Ευρώτα.

Στην Κρήτη, παραμένει το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Καρτερού, όπως είχε αποφασισθεί, προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, όπως της Α' ΔΟΥ.

Κλειστό παραμένει για έβδομη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει πλέον τα 30 χλμ. Χθες, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε στις 12 το μεσημέρι, οπότε έληξε ο 24ωρος αποκλεισμός, αλλά έκλεισε και πάλι στις 15:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ