Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

46χρονος- Ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών στη γέφυρα της Θήβας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται στη διάπραξη ληστειών, κλοπής και φθορών, σε διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας

Ο δράστης τον τελευταίο μήνα, μόνος του ή με τη βοήθεια ανηλίκων, χρησιμοποιώντας τούβλα, τσιμεντόλιθους και άλλα αντικείμενα, προσπαθούσε να ανακόψει τη διέλευση των οχημάτων, με σκοπό να αποκομίσει έστω και ευτελές κέρδος, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών και των επιβαινόντων αυτών

Διακριβώθηκε η δράση του τουλάχιστον σε (2) περιπτώσεις ληστειών και σε μία περίπτωση κλοπής, ενώ είχε προκαλέσει φθορές σε διερχόμενο τουριστικό λεωφορείο και Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς με τον ίδιο τρόπο, να ακινητοποιήσει πλήθος οχημάτων

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια και όχι μόνο αδικήματα


Συνελήφθη, χθες (27-04-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής & φθορών, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σχετικά με περιστατικά που αφορούσαν παρεμπόδιση της διέλευσης οχημάτων στη Γέφυρα του Πυρίου Θηβών, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος των διερχόμενων οδηγών από τον 46χρονο, οργανώθηκε επιχείρηση με τη συνδρομή των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, καθώς και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατά τη διάρκεια της οποίας δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την πρόοδο της έρευνας, ο 46χρονος τον τελευταίο μήνα και σχεδόν σε καθημερινή βάση, μόνος του ή με τη συνδρομή ανηλίκων, κάνοντας χρήση βαριών και επικίνδυνων αντικειμένων (πέτρες, τσιμεντόλιθους, μάρμαρα, ξύλα, τούβλα κ.α.), καθώς και άλλων υλικών (ελαστικά και καπό αυτοκινήτων), προσπαθούσε να ανακόψει τη διέλευση και να ακινητοποιήσει τα διερχόμενα οχήματα.

Συγκεκριμένα, τοποθετούσε τα ανωτέρω αντικείμενα εντός του οδοστρώματος ή τα έριχνε εναντίον των οχημάτων και ακολούθως, εάν κατάφερνε να τα ακινητοποιήσει, πρόβαινε με τη χρήση απειλών για τη ζωή των οδηγών και των επιβαινόντων αυτών, στην αποκόμιση έστω και ευτελούς κέρδους.

Μέχρι στιγμής διακριβώθηκε η δράση του, σε τουλάχιστον δύο (2) περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής, ενώ είχε προκαλέσει φθορές σε διερχόμενο τουριστικό λεωφορείο και Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς με τον ίδιο τρόπο, να ακινητοποιήσει πλήθος οχημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διαπιστωθεί πλήρως η εγκληματική δραστηριότητα του 46χρονου, ενώ σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Διωκτικές Αρχές, για την τέλεση παρόμοιων και όχι μόνο, αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, όπου παραπέμθηκε προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στον κ. Ανακριτή Θηβών.


2 σχόλια:

  1. Κρεμασμα απο την γεφυρα να τον βλεπουν κ οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. ΟΜΩΣ.ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ