Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Στο έλεος του Θεού και της αδιαφορίας το Σαράντι!!!ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί αυτή η εγκατάλειψη.
Στο έλεος του Θεού και της αδιαφορίας έχει παραδοθεί ο οικισμός Σαράντι απο τον  Δήμο Θηβαίων, στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Δεν έχουν τέλος τα παράπονα στο Permisospress.blogspot.gr από  κατοίκους και παραθεριστές,για την κατάσταση  που επικρατεί τα τελευταία  χρόνια στην παραλία Σαράντι.

Άκοπα χόρτα και χωματερές…
Οι κάτοικοι και επισκέπτες δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με τα άκοπα ξερά αγριόχορτα, που και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς είναι, αλλά και με την εγκατάλειψη του οικισμού απο την Δημοτική Αρχή.
Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει είναι η καθαριότητα, αφού για παράδειγμα στο Σαράντι, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πλέον πολυσύχναστη παραλία της Βοιωτίας, έχει δημιουργηθεί μια παράνομη χωματερή, η οποία όπως καταγγέλλουν  κάτοικοι έχει μετατρέψει την περιοχή σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο.
Κάθε ένας ξεφορτώνει από μπάζα, μέχρι κλαδιά, πλαστικά και κάθε είδους απορρίμματα, αδιαφορώντας για το ότι μολύνει το περιβάλλον και υποβαθμίζει μια αμιγώς τουριστική περιοχή.
 Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σαράντι την καλοκαιρινή περίοδο ξεπερνά του 2.000 κατοίκους και με τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου φθάνει  τους 3.000 και δεν υπάρχει ίχνος απο κάδους απορριμάτων στο εσωτερικό του οικισμού,με αποτέλεσμα οι ντόπιοι και οι λουόμενοι, πρέπει να διανύσουν πάνω απο 500 μέτρα για να πετάξουν τα σκουπίδια τους.
Μια μικρή βόλτα στο εσωτερικό του οικισμού μπορεί να αποδειχθεί απογοητευτική, αν όχι αποκρουστική: Σάββατο πρωί στο Σαράντι,  αυτό που βλέπει ο επισκέπτης είναι ο… κεντρικός δρόμος σε άθλια κατάσταση γεμάτος λακούβες,"χορός των σκουπιδιών"στο λιμάνι με κατεστραμμένα φωτιστικά,απαράδεκτη εικόνα του γηπέδου,βουλωμένα φρεάτια,ξερά κλαδιά στις άκρες των δρόμων,στύλοι της ΔΕΗ στη μέση του δρόμου, με αποκορύφωμα η πλατεία Κορσιών(παλιά παιδική χαρά) όπου ξεκουράζονται ηλικιωμένοι.Σπασμένες λάμπες,παγκάκια,πεταμένα ξύλα,σκουριαμένα καλαθάκια απορριμάτων,πνιγμένη στα χόρτα  όπως μαρτυρούν οι  φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Εξωραιστικός Σύλλογος ο "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" ο οποίος σε καθημερινή βάση δίνει τη μάχη για τον καθαρισμό της παραλίας με δικά του έξοδα και κρατά την όμορφη παραλία καθαρή και φιλόξενη στους λουόμενους.
Αν και το θέμα έχει απασχολήσει και παλαιότερα τους κατοίκους, ο Δήμος Θηβαίων δεν έχει επιληφθεί μέχρι στιγμής, προκειμένου να δώσει ένα τέλος σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
  Η εικόνα αυτή ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί άλλο,έλεγαν οι κάτοικοι,η Δημοτική  αρχή πρέπει το συντομότερο να λάβει μέτρα για να καθαρίσει το τοπίο.





 




 
 Περισσότερες εικόνες ΕΔΩ





3 σχόλια:

  1. ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΙΣΒΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ...ΕΓΚΛΗΜΑ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΕΝΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΙ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΌΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΛΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ