Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το Ακραίφνιο θέλει να ενταχθεί στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Με 720 υπογραφές ζητούν την απόσχιση από τον Δήμο Ορχομενού  οι κάτοικοι του Ακραιφνίου.
Να αποσχιστεί από τον Δήμο Ορχομενού η Τ.Κ Ακραιφνίου και να ενταχθεί στο δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων,ζητούν οι κάτοικοι με συλλογή υπογραφών, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος του «Καλλικράτη» από τη στιγμή που συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Η επιστολή που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποσταλεί στην Δημοτική Αρχή και στην Περιφέρεια,υπογράφεται από 720 άτομα  που διαμένουν στην περιοχή.

Η κίνηση διαμαρτυρίας και όχι μόνο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, εντοπίζονται στις χιλιομετρικές αποστάσεις,στις υγειονομικές υπηρεσίες,στις Τράπεζες,Ταχυδρομείο και σε διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους.
 Αναλυτικά οι λόγοι, που κατά την άποψή τους, θα πρέπει να ενταχθεί το Ακραίφνιο στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων στο έγγραφο που ακολουθεί:
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή μου φαίνεται η κίνηση διαμαρτυρίας, αλλά πιστεύω πως καλύτερη κίνηση θα ήταν να συνενωθούν οι δύο δήμοι του Ορχομενού με το δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και να κάνουν έναν δήμο πολύ ισχυρό και με τα χαρακτηριστικά του Αγροτικού Δήμου.
    Για τους πολίτες θα είχε μόνο θετικά στοιχεία η συνένωση εφόσον ένας ισχυρός και κεντροβαρικός δήμος θα αποκτούσε πρόσβαση σε περισσότερες χρηματοδοτήσεις και προγράμματα, ενώ οι υπηρεσίες του στελεχιακά θα ήταν πιο δυνατές και αποτελεσματικές.
    Βέβαια για να διατηρηθεί η αυτοτέλεια των περιοχών πέρα από τους Δημοτικούς Συμβούλους που θα εκλέγονταν με βάση τους ψήφους των εκλογών θα πρότεινα οι Αντιδήμαρχοι της νέας διοίκησης του δήμου να προέρχονται αποκλειστικά από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και τις μεγάλες Τοπικές Κοινότητες και να έχουν παράλληλα καθήκοντα αυτά των Οικονομικών, τεχνικών υπηρεσιών, περιβάλλοντος κλπ.
    Έτσι όλες οι περιοχές θα εκπροσωπούνται με ισχυρούς αντιδημάρχους θα λογοδοτούν και σε όλες τις περιοχές αναλογικά θα γίνεται έργο και δεν θα βλέπουμε αυτή την παρακμή να γίνεται έργο μόνο στο μεγάλο δήμο που έχει τους ψήφους.
    Συμπέρασμα: η συνεννόηση των ανθρώπων και η συνένωση δράσεων και διεκδικήσεων δεν έβλαψε ποτέ αυτό τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κυριοτερος λόγος είναι η εικόνα του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιων προς τα έξω. Δυναμικός και δημιουργικός Δήμος,με τεράστια συνοχή στα χωριά του και σημαντικό εργο. Αυτά τα βλέπουν όλοι. μαθαίνω ότι κι αλλα χωρια εδώ γύρω ετοιμάζουν παρόμοια αιτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω απολυτα 9.37 πρεπει να κινηθουμε και στα βαγια δεν εχουμε μελον στον δημο θηβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ