Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Καρακώστας:«Ύποπτη προκήρυξη πρόσληψης «ημετέρων» από τον δήμο Λεβαδέων»

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα σχετικά με ύποπτη προκήρυξη πρόσληψης «ημετέρων» από τον δήμο Λεβαδέων

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Ύποπτη προκήρυξη πρόσληψης «ημετέρων» από τον δήμο Λεβαδέων»

Με την από 10 Ιανουαρίου 2017 και με αριθμό πρωτοκόλλου 13082 επιστολή του, ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος καταγγέλλει δημοσίως την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Λεβαδέων για την με αριθμό 3/09-01-2017 ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου και ειδικότερα για τον προσδιορισμό των απαιτούμενων προσόντων τα οποία περιλαμβάνει η εν λόγω ανακοίνωση.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το νομικό πλαίσιο του επαγγέλματος των Κοινωνικών Λειτουργών καθορίζεται με τα Προεδρικά Διατάγματα 50/1989 και 23/2012. Εν προκειμένω, καταστρατηγείται το Προεδρικό Διάταγμα 23/2012, σύμφωνα με το οποίο για την άσκηση του επαγγέλματος και την χρησιμοποίηση του τίτλου του Κοινωνικού Λειτουργού απαιτούνται τόσο Πτυχίο αναγνωρισμένης από το Κράτος Σχολής Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή ισότιμο αντίστοιχης Σχολής του εξωτερικού όσο και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος η οποία χορηγείται κατά τα προβλεπόμενα στο εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.
Αυτές οι προϋποθέσεις όμως δεν περιλαμβάνονται στις απαιτήσεις της ανακοίνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Λεβαδέων, με συνέπεια να παραβιάζεται το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού. Έτσι, από την μία πλευρά δημιουργείται κατάσταση δυνητικής αντιποίησης επαγγέλματος, καθώς ενδέχεται να ασκήσουν το εν λόγω επάγγελμα άτομα τα οποία δεν πληρούν τους νόμιμους όρους, αλλά δημιουργούνται και βάσιμες υποψίες πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ρουσφετολογικές προσλήψεις «ημετέρων» της συγκυβέρνησης με το πρόσχημα και υπό την κάλυψη της ιδιότητας του «κοινωνικού λειτουργού».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποιό πρόσωπο ή όργανο καθόρισε τα απαιτούμενα προσόντα για την εν λόγω ανακοίνωση πρόσληψης, με ποιά διαδικασία και με ποιά κριτήρια;
Για ποιόν λόγο δεν προσδιορίστηκαν τα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού το οποίο καθορίζεται από τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα ;
Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να ασκήσει έλεγχο για την διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε στην εν λόγω περίπτωση και να αποδώσει τις όποιες ενδεχόμενες ευθύνες;

1 σχόλιο:

  1. Τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα έχουν καθοριστεί απο τον Ο.Η.Ε τα οποία αναφέρουν πτυχίο Κοινωνικού Επιστήμονα.
    Όσο για τα ρουσφέτια ψάξτε για Κοινωνικούς Λειτουργούς που έχουν πιάσει θέσεις Ψυχολόγου κ.α σε διάφορες θέσεις στην Βοιωτία (υπηρεσίες και Ιδρύματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ