Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Στο ΚΕΠ Αλιάρτου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης




ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Αρχίζουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στο ΚΕΠ Αλιάρτου θα γίνεται η εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων για τη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων
Έτοιμος να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), είναι ο δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του και τα επιστημονικά στελέχη τους.
Το ΚΕΑ είναι ένα ολοκληρωμένο προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και θα εφαρμοστεί από αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, και για όλο το έτος σε όλη τη χώρα. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από την ημέρα έναρξης του προγράμματος, με την προθεσμία να παραμένει ανοικτή. Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι όποια ημέρα και αν κάνουν αίτηση μέσα στο Φεβρουάριο θα πληρωθούν το Μάρτιο, δηλαδή και στις 28 Φεβρουαρίου να κάνουν αίτηση θα είναι το ίδιο με την 1η Φεβρουαρίου, οπότε δεν χρειάζεται να προσέλθουν από την πρώτη του μήνα.
Μετά από την κατάλληλη προετοιμασία, στο δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων έχει ορισθεί ένα σημεία υποδοχής και εξυπηρέτησης των πολιτών για την κατατόπισή τους και τη συνδρομή στη συμπλήρωση της αίτησης προκειμένου να αποφευχθούν λάθη. Αναλυτικά αυτά είναι τα εξής:
► ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ)
1. Δ.Ε. Αλιάρτου: Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου- Τηλ.: 2268023918
ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εισοδηματική ενίσχυση, τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.
Τα νοικοκυριά που υποβάλουν αίτηση για το Κ.Ε.Α. μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ τρεις κατηγορίες κριτηρίων: εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής.
Το εισόδημα του νοικοκυριού ή του ατόμου κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού, το οποίο ορίζεται: 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.
Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω του ΚΕΠ Αλιάρτου - Θεσπιέων ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.
Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.
Ο ενδιαφερόμενος απαιτείται να έχει μαζί του:
α) Αστυνομική Ταυτότητα,
β) ΑΦΜ,
γ) ΑΜΚΑ,
δ) Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει),
ε) το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα,
στ) το Ε9 ή το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ,
ζ) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Στην περίπτωση που η αίτηση αφορά και φιλοξενούμενους, η υποβολή της γίνεται υποχρεωτικά μέσω του Κ.Ε.Π. Στην περίπτωση αυτή ο/η αιτών/ούσα θα πρέπει να καταθέσει υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού το η) έντυπο συναίνεσης, θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής, που μπορεί να βρει είτε στο internet site του προγράμματος είτε στο Κ.Ε.Π. Το έντυπο συναίνεσης υπογράφεται υποχρεωτικά από όλα τα ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ