Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Το Νεοχώρι πιλοτικά στο μικροσκόπιο της Στερεάς στη διαχείριση των απορριμμάτων

O Δήμος Aλιάρτου Θεσπιέων κάνει το επόμενο βήμα
στη διαχείρηση των απορριμμάτων.
Από τον Νοέμβριο είχε δεσμευθεί ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,σε ομιλία του για τον απολογισμό διετίας στο Νεοχώρι,ότι θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης οικιακών οργανικών αποβλήτων απο την πηγή.
Η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή, σύμφωνα με το σχέδιο, θα μοιράσει δύο κάδους ανά νοικοκυριό στο Νεοχώρι. Στον πράσινο κάδο θα συγκεντρώνονται τα σύμμεικτα απορρίμματα του νοικοκυριού και στον μπλε κάδο θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα,  το οποίο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στη Στερεά και θα ξεκινήσει πιλοτικά απο την   Τ.Κ.Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,θα συζητηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου  στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στη Θήβα.
Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος στο Νεοχώρι,θα αξιοποιηθούν απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων και απο τον Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας για την επέκτασή του στο σύνολο  του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς.

3 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι πολύ ωραίο. Πραγματικά ειναι επομενο βήμα. Βήμα μπροστά ΜΡΠΡΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρωτοπόρος ο δήμος μας και στα περιβαλλοντικά.
    το Νεοχώρι, ένα απ τα πιο μικρά αλλά και απ τα όμορφα χωρια της Στερεάς Ελλάδας, κάνει την αρχή επειδή κάποιοι έτρεξαν το πρόγραμμα. καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANTE KAI ANTIDIMARXOS NA DUME TOTE POS THA KSEKARFONESE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ