Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) έβαλε στο πρόγραμμά της την εκπόνηση σχεδίου για προμήθεια φυσικού αερίου σε ορισμένες περιοχές που στερούνται το φυσικό αέριο αν και τα δίκτυα περνούν έξω από τις πόλεις τους, ενώ τροφοδοτούν τις βιομηχανικές τους ζώνες. Η Θήβα είναι ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις. Στο έργο περιλαμβάνονται 6 πόλεις της Στερεάς Ελλάδας: Λαμία, Θήβα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Καρπενήσι και Άμφισσα και η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Μάλιστα, η περιφέρειά μας βρίσκεται στην α΄ φάση υλοποίησης του έργου (2017-2023). Οι νέες συνδέσεις στην Στερεά υπολογίζονται σε 38.000 νοικοκυριά και 5.000 επιχειρήσεις.
Κατά την πενταετία 2018-2023 που είναι η πρώτη φάση κατασκευής των δικτύων προβλέπεται να δημιουργηθούν στη χώρα περισσότερες από 1600 νέες θέσεις εργασίας ενώ σε 700 υπολογίζονται οι νέες μόνιμες θέσεις κατά την περίοδο της λειτουργίας.
Με όλες αυτές τις κινήσεις η κατανάλωση φυσικού αερίου στις νέες περιοχές της χώρας υπολογίζεται σε 700 εκατ. κυβικά μέτρα ετησίως και θα οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50.000 τον. το χρόνο.
«Ράβε-ξήλωνε» στους δρόμους της πόλης για να γίνουν οι νέες συνδέσεις. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε στην ευθύνη της Δημοτικής Αρχής  να μην προβλεφθεί και συμπεριληφθεί δίκτυο φυσικού αερίου ιδιαίτερα στο "πολύπαθο έργο της Ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα" ενώ το θέμα είχε επισημανθεί πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Αντιπολίτευση. Περιμένουμε από την κατά τα άλλα αδιάφορη Δημοτική Αρχή να ενδιαφερθεί και να ανταποκριθεί στην ευκαιρία που δίνεται στην περιοχή μας για την ανάπτυξη Δικτύου Φυσικού Αερίου στον Δήμο μας που θα ανακουφίσει οικονομικά νοικοκυριά και επαγγελματίες και θα συμβάλλει στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

ΘΗΒΑ  10/2/2017

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ