Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Από τα χιόνια... στους 30 βαθμούς την ερχόμενη εβδομάδα

Στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, η τιμές στα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 28-29°C και πιθανότατα τους 30°C την ερχόμενη Παρασκευή, ίσως και το Σάββατο
Φοβερές εναλλαγές μας επιφυλάσσει ο καιρός φέτος και πραγματικά, τόσο ο φετινός χειμώνας όσο και η άνοιξη που διανύουμε, κύλησαν με συνεχόμενες καιρικές μεταβολές που σε πολλές των περιπτώσεων είχαν χρόνια να συμβούν.

Έτσι λοιπόν, από τα χιόνια των προηγούμενων ημερών αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, η προσεχής εβδομάδα θα είναι τελείως διαφορετική με αποτέλεσμα να εναρμονιστούμε καιρικά με την εποχή που διανύουμε.

Η εβδομάδα που έρχεται, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα χαρακτηρίζεται από τα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, από του εξασθενημένους κατά βάση ανέμους, από την απουσία βροχοπτώσεων αλλά και από την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι πρέπει να περιμένουμε θεαματική άνοδο του υδραργύρου, και έτσι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, η τιμές στα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 28-29°C και πιθανότατα τους 30°C την ερχόμενη Παρασκευή (ίσως και το Σάββατο).

Για παράδειγμα, σε περιοχές της Θεσσαλίας ή της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, ο υδράργυρος θα αγγίξει οριακά τους 29-30°C ενώ σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, στο εσωτερικό δηλαδή του ηπειρωτικού κορμού, η θερμοκρασία φαίνεται ότι με μεγάλη ευκολία θα αγγίξει τους 27-28°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ