Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ''ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ'' ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΦΩΤΟ



Συγκίνηση και  δέος για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αμβρυσσέα η οποία σχεδόν σύσσωμη - παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση- επισκέφθηκαν συλλογικά το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης του Διστόμου.

Μπορεί σε ατομικό επίπεδο να είχαν επισκεφθεί το Μουσειο σε άλλες χρονικές περιόδους ακόμα και όσοι είναι νέοι από μεταγραφή, ωστόσο η απόφαση  παικτών-διοίκησης  να επισκεφθούν ομαδικά, μετά την προπόνηση της Πέμπτης, το Μουσειο που συμβολίζει το πανανθρώπινο αίτημα  ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ'', δείχνει το κλίμα οικογένειας μεταξύ τους. Δείχνει επίσης και το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στην  φανέλα τους την οποία  την έχουν φορέσει και τιμήσει και νέοι που ήταν θύματα της Σφαγής του 44.

Αυτή την πτυχή  της ιστορικής ομάδας του Αμβρυσσέα, που ιδρύθηκε το 1928 και λειτουργεί έκτοτε ανελλιπώς, ανέδειξε και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου  Χρίστος Παπανικολάου,στην εισαγωγική ομιλία, πριν τον  ξενάγηση.

Τους ποδοσφαιριστές συνόδευαν ο Πρόεδρος του Αμβρυσσέα Ηλίας Καβαλαγιός, ο Αντιπρόεδρος Τάκης Δημάκας,ο Γεν Γραμματέας Γαρ. Πετράκος και ο τεχνικός διευθυντής Λουκάς Μπέλλος. Επίσης ο Προπονητής Άγγελος Κυριάκου και ο γυμναστής Γιώργος Κεφάλας.Στην υποδοχή της ομάδας παραβρέθηκε και το μέλος της Δ.Ε.του Μουσείου Λουκάς Δημάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ