Eδώ... ξεπετάγεται η είδηση

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται μανιασμένα σε περαστικούς στο Δίστομο

Η κατάσταση είναι τραγική από τα επικίνδυνα σκυλιά που αλωνίζουν στο Δίστομο.
Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει στο Δίστομο,αγέλη αδέσποτων σκυλιών τα οποία είναι σε άγρια κατάσταση και επιτίθενται σε περαστικούς.
 Σοβαρό περιστατικό επίθεσης , αδέσποτων και μανιασμένων σκύλων συνέβη την προηγούμενη εβδομάσα στη πλατεία Διστόμου. Όπως καταγγέλουν  κάτοικοι στο permisospress,ένας άτυχος άνδρας,  δέχθηκε επίθεση από ομάδα τεσσάρων αδέσποτων μεγαλόσωμων σκύλων ενώ περπατούσε στην πλατεία. Οι  σκύλοι του όρμισαν χωρίς λόγο, γάβγιζαν και προσπαθούσαν να τον δαγκώσουν ενώ ο άτυχος άντρας στην προσπάθειά του  να ξεφύγει,έπεσε,  χτύπησε και κατέληξε  στο Κέντρο Υγείας  με δύο κατάγματα.
Και αυτό είναι ένα από  τα πολλά περισταστικά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα  στο Δίστομο,με αποτέλεσμα τα θύματα να οδηγούνται  στο Κέντρο Υγείας για  ορούς και αντιβίωση.
Εδώ, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα, "Τι γίνεται με τα αδέσποτα,
 περιμένουμε δηλαδή να φτάσει κάποιος στο νοσοκομείο για να βρεθεί μια λύση;

Ας ελπίσουμε να μη συμβεί άλλο περιστατικό και ο δήμος να επιληφθεί του θέματος, καθώς είναι αυτός που έχει την κύρια ευθύνη της περισυλλογής και περίθαλψης των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Συμβουλές εφόσον έρθετε αντιμέτωποι με αδέσποτα σκυλιά

Το να κουβαλάτε μαζί σας ξύλα, κοντάρια ή ομπρέλες για…να διώξετε τυχόν ελεύθερα σκυλιά, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει.

Ακόμα και αν κάποιο σκυλί φοβηθεί προς στιγμή το απειλητικό κούνημα ενός ξύλου,είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να πλησιάσει το σκύλο σας.

Επειδή δε γνωρίζετε το χαρακτήρα, τις αντιδράσεις και τα βιώματα ενός ελεύθερου σκύλου, είτε από σπίτι, είτε αδέσποτο ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΜΕ ΞΥΛΑ. Ως άμυνα μπορεί να αγριέψει, ακόμα και να επιτεθεί ή να δαγκώσει.

Με σταθερή και δυνατή φωνή μπορείτε να διώξετε το άλλο σκυλί. Αλλάξτε πεζοδρόμιο, μιλήστε με σταθερή φωνή και απομακρυνθείτε όχι γρήγορα αλλά σταθερά.

Πως μπορεί ένα άτομο να αποφύγει να δαγκωθεί;

1.Ποτέ δεν αγγίζουμε ένα σκύλο που τρώει.

2.Δεν παρενοχλούμε τον σκύλο.

3.Αν ο σκύλος κυνηγήσει ποδηλάτη, τότε θα πρέπει αυτός να κατέβει αμέσως από το ποδήλατο και να το τοποθετήσει ανάμεσα στο ίδιο και τον σκύλο αλλά και ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.
"Sponsored links"

4.Αποφυγή στις αγέλες σκύλων. Αν ωστόσο βρεθείτε ανάμεσα σε σκυλιά ΜΗΝ τρέξετε και ΜΗΝ φωνάζετε.

5.ΜΗΝ ενοχλείτε έναν σκύλο που κοιμάται.

6.Αν συναντήσετε έναν άγνωστο σκύλο ΠΟΤΕ μην τον χαϊδέψετε στο κεφάλι αλλά στο πλάι του προσώπου του, κάτω από το πηγούνι ή στο στήθος και πάντα από την πλευρά που βρίσκεστε εσείς. Καλύτερα μην το χαϊδέψετε καθόλου αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο επικοινωνίας των σκύλων

7. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη του σκύλου αν είναι ασφαλές να χαϊδέψετε τον σκύλο. Αν ναι, τότε δώστε του τον χρόνο να σας μυρίσει.

8.ΜΗ χαϊδεύετε σκυλιά που βρίσκονται εντός αυτοκινήτου, καθώς είναι χώρος που ο σκύλος ενδέχεται να προστατεύει.

9.ΜΗΝ προσπαθήσετε να χωρίσετε σκυλιά που τσακώνονται.

10.ΠΟΤΕ μην πλησιάζετε σκύλο που είναι δεμένος.

11.Αν σας πλησιάσει άγνωστος σκύλος παραμείνετε ακίνητοι ως δέντρο.

12.ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΡΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΛΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΟ! ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ! ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΩΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΥΝΘΕΙ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!

13.ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Τα σκυλιά και οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί, αρκεί να εκπαιδευτούν και οι δύο προς τον στόχο αυτό μαθαίνοντας να σέβονται ο ένας τα όρια του άλλου.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ