Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά

Με μεγάλη συμμετοχή, παρά τη τριήμερη αργία, γιορτάστηκε και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Εργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι/άνεργοι, συνταξιούχοι, τίμησαν την μέρα που συμβολίζει την αποφασιστικότητα της Εργατικής Τάξης να διεκδικεί τα δικαιώματα της στη ζωή και στη δουλειά.

Η εκδήλωση άρχισε στις 10.00 το πρωί με τραγούδια και συνθήματα από τα μεγάφωνα της Κεντρικής Πλατείας και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων όπως ο Αλέκος Καρκάνας, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, η Αστέρω Χουσιάδα εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ Λιβαδειάς, η Βάσω Γκικοπούλου εκ μέρους των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ και η Λιάνα Καραβασίλη εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης, που αναφέρθηκε, εκτός από τα γεγονότα που καθιέρωσαν την πρωτομαγιά σαν παγκόσμια μέρα γιορτασμού των εργατικών αγώνων, και στη σημερινή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, από τους “αριστερούς” υπηρέτες του καπιταλιστικού κέρδους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην, όλο και πιο επικίνδυνη μορφή που παίρνει ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός στην περιοχή της μεσογείου, και την επίσημη, με πρόσκληση μάλιστα της “αριστερής” κυβέρνησης, ανακήρυξη του ΝΑΤΟ σε χωροφύλακα της περιοχής.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανάγνωση και έγκριση ενός ψηφίσματος συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους του ομίλου “ΖΟΥΡΑ” και της Διακήρυξης των Συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαζεύτηκε οικονομική βοήθεια στους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ”.




9 σχόλια:

  1. ψάχνω τον αρχηγό μου στη φωτογραφία και δεν τον βλέπω.Μήπως έχετε και μια απο την Υλίκη με τη Γωγώ Τσαμπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ψηλός και κοντός έπιναν ποτό με τον τελειωμένο πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το ξέχασες.
      Τότε με τον τελειωμένο, τώρα με τον περιφερειάρχη και μελλοντικό πρωθυπουργό.
      Όπου φυσάει ο άνεμος

      Διαγραφή
    2. καλά εσύ δεν πιάνεσαι πες κι άλλα

      Διαγραφή
  2. ΕΧΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΓΩΓΩ ΤΑ ΚΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ-ΟΧΙ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω πω πω πω πω πω πω πω πω πω πω πω πω

      Διαγραφή
  3. φορτοσατε καπη απο την αθηνα για να γεμισει ο καταρακτης ο κοσμος σας γυρισε τη πλατη αντε να χαθητε μασκαραδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω τη φράση που αποδιδεται στον Αινσταιν και υποθετω πως οταν την είπε ειχε στο μυαλό του την περίπτωση σου.
      "Δυο πράγματα είναι απειρα. Το Σύμπαν και η βλακεια. Για το συμπαν εχω κάποιες αμφιβολίες "

      Πάνω από 2.000 άνθρωποι πέρασαν σήμερα απο τον καταρρακτη. Πλήθος επισκεπτων και ακομη μεγαλύτερο πλήθος δημοτων. Ολοι εφυγαν εντυπωσιασμενοι και θα ξαναπανε. Πολλά καταστήματα στον αλιαρτο και στα Χωριά έβγαλαν μεροκαμματο σήμερα απο αυτόν τον κόσμο. Οι μόνοι που δεν εμφανίστηκαν ηταν οι επαναστατες της Λ.Σ. οι οποίοι εστειλαν κατασκοπο που μαλλον δεν ξέρει να μετράει.
      Και του χρόνου σύντροφοι

      Διαγραφή
  4. Ο τελειωμενοσ βουλευτης εκανε συγκεντρωση για την πρωτομαγια και πηγαν πεντε ατομα. Η μαλλον εφτα ηταν γιατι καλεσε και ενυσχισεις απο τους κολητους του στον αλιαρτο.Καλα,δεν σου ειπαν οι κολητοι σου οτι επρεπε να ειναι στα πανηγυργια που οργανωναν και τους κουβαλησες πρωι πρωι στην λιβαδεια; ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλέ μου φίλε ,τελειωμένος από κούνια είναι όποιος σκέφτεται σαν εσένα,που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το άσπρο από το μαύρο,που δεν καταλαβαίνει τους ρόλους του καθενός,που έχει κολημένο τον εγκέφαλο με προκαταλήψεις και που νομίζει ότι είναι κομμουνιστής ενώ είναι χρυσαυγ΄θτης. Ευτυχώς που δεν είναι πολλοί στην κατάστασή σου.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ