Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Με μουσική υποδέχθηκε την Άνοιξη το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 «Οι μαβί χορδές της λύρας»
Μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο την άνοιξη, καθώς, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στις 14.00-14.30, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών με μεγάλη επιτυχία το ημίωρο μουσικό δρώμενο «Οι μαβί χορδές της λύρας», σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, που παρείχε την τεχνική υποδομή της εκδήλωσης.
    Εμπνευσμένη από το διαχρονικό χαρακτήρα του Μουσείου Θηβών που διατρέχει τον πολιτισμό της Βοιωτίας από την αρχαιότητα μέχρι το 19ο αι., η ημίωρη συναυλία, με την Αλίκη Μαρκαντωνάτου στην αρχαιοελληνική λύρα και το τραγούδι και τη Βασιλική Παπαγεωργίου σε τραγούδι, μαντολίνο και κρουστά, μάγεψε και συγκίνησε τους επισκέπτες του Μουσείου, με επιλεγμένα τραγούδια, που διέτρεχαν τα ηχοχρώματα της αρχαίας και νέας ελληνικής μελωδίας.
    Με ευαισθησία και λιτότητα παρουσιάστηκε από τις δύο καλλιτέχνιδες μελοποιημένη λυρική ποίηση της Σαπφούς και του Αρχιλόχου, καθώς και σωζόμενες μελωδίες της αρχαιότητας, παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και αγαπημένα ρεμπέτικα.
    Οι επισκέπτες του Μουσείου, μετά την αρχική έκπληξη, αφέθηκαν στη μαγεία της μουσικής και αγκάλιασαν την εκδήλωση με ενθουσιασμό. Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Ελευθερία Ράπη-Μεντή και η γραμματέας της ΕΦΕΛΣ κ. Όλγα Κοσμά, ενώ τις καλλιτέχνιδες ευχαρίστησε στο τέλος της εκδήλωσης η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Αλεξάνδρα Χαραμή.
   
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ