Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη: Έως 41 βαθμούς η θερμοκρασία


Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας θα διατηρηθούν και τις επόμενες τουλάχιστον 5 ημέρες, ενώ η εξασθένηση του μελτεμιού (Ετησίες άνεμοι) στο Αιγαίο το επόμενο διήμερο, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας και στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Πρέπει να επισημανθεί η εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα ως προς τις μέγιστες) στα δυτικά και βόρεια σχεδόν για όλες τις επόμενες ημέρες, αυξάνοντας σημαντικά το αίσθημα δυσφορίας.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 07/08/2017 μέγιστες θερμοκρασίες 39-40 βαθμών αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 37-38 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης Αριστερά). Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, με τις μέγιστες τιμές στα νησιωτικά τμήματα να κυμαίνονται κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου (στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς).

Την Τρίτη 08/08/2017 πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 34-35 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, με μέτριους 4-5 μποφόρ βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυρούς 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 09/08/2017 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου θα συνεχίσουν σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 38 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου να μην ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου (εξαίρεση περιοχές της Νότιας Κρήτης όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι ίδιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν μέχρι και την Παρασκευή 11/08/2017, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να δείχνουν μια ιδιαίτερη εμμονή κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Το ενισχυμένο μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο από την Τετάρτη 09/08/2017, φαίνεται να διατηρείται μέχρι και την Παρασκευή 11/08/2017, κρατώντας σε καλύτερα επίπεδα τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου.
H πρόγνωση για τη Δευτέρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα δυτικά και βόρεια, ενώ μικρή άνοδο θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 27 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς), 24 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση αργότερα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ