Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι προβλέπει σήμερα η ΕΜΥ


Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της χώρας - Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ
Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα και αύριο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων από σήμερα το απόγευμα, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, όπου θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Κυριακή και θα κυμανθεί σε χαμηλά για τη εποχή επίπεδα.

Σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, βόρεια τμήματα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα . Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και στο νησί της Σαμοθράκης. Πάντως τα φαινόμενα σταδιακά από τα δυτικά και έως τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας χώρας (>1500 μέτρων). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο τα 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Δείτε αναλυτικά

Σήμερα Σάββατο 07-10-2017

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία

Βορειοδυτικοί τοπικά 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ, στα ανατολικά θα γίνουν νοτίων διευθύνσεων 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασια: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 4 μποφόρ. Γρήγορα στη Θεσσαλία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα γρήγορα και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Κρήτη, τις βόρειες και ανατολικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: στις Κυκλάδες από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 4 και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στον Θερμαϊκό 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ