Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Με επιτυχία οι αγώνες paramotor ο 1ος επίσημος αγώνας της ΕΛΑΟ στο Αεροδρόμιο Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ



Την Κυριακή 14-5-2017 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες paramotor ο 1ος επίσημος αγώνας της ΕΛΑΟ στο Αεροδρόμιο Θήβας νικητές αναδείχτηκαν ( 1η θέση: κατέλαβε ο Κισσάνακης Γεώργιος Αθηνών δαίδαλος. ( 2η θέση: Αποστολίδης Απόστολος Αερολέσχη θήβας.
( 3η θέση: Βλάχος Πέτρος Αερολέσχη Τάλως Ηρακλείου Κρήτης.
Να σημειώσουμε ότι το παραμοτέρ αναγνωρίστηκε πρόσφατα σαν αεράθλημα στην ομοσπονδία, και είχαμε την τιμή να διοργανώσουμε στην Θήβα τους πρώτους αγώνες του. Ο πολύ ενεργός πρόεδρος της ομοσπονδίας μας Νίκος Μακράκης, έχει αγωνιστεί για την αναγνώριση αυτού του αεραθλήματος και ήταν και διευθυντής σε αυτή την πρώτη διεξαγωγή αγώνων. Επίσης υποστηρίζει ενεργά την διεξαγωγή αγώνων σε όλα τα αεραθλήματα, ιδιαίτερα στα περιφερειακά αεροδρόμια και αερολέσχες, οπότε τον περιμένουμε με χαρά και σε μελλοντική μας διοργάνωση.
Ευχαριστούμε επίσης τον κόσμο της Θήβας που μας επισκέφθηκε, τους δημοτικούς συμβούλους, τους χορηγούς, και όλα τα μέλη που βοήθησαν.
Ο Αεραθλητικός Σύλλογος Θήβας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα, τονίζοντας ότι η ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες της Ελληνική Αεραθλητικής Ομοσπονδίας ώστε να βοηθάει στον θεματικό τουρισμό της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Thiva Airport



Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιοι της Αγωνιστικής Ενότητας-Παρεμβάσεις Βοιωτίας για το συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Υποψήφιοι για το
18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
 
Αγγέλου Κωνσταντίνος ΠΕ08 Γυμν. Σχηματαρίου
Αλεξίου Χρήστος ΠΕ 11 Γυμν. Σχηματαρίου
Ασήμου Κωνσταντίνα ΠΕΟ2 1ο Γυμν. Θήβας
Παπαγεωργίου Γεώργιος ΠΕ19 1ο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Παπαδημητρίου Καλλιόπη (Πέπη) ΠΕ06 Γυμν. Σχηματαρίου
Περλεπέ Βασιλική ΠΕ02 Γυμν. Αλιάρτου
Χαλιμούρδα Αντιγόνη ΠΕ03 Γυμν. Αλιάρτου
Χρυσαφόπουλος Κωνσταντίνος ΠΕ04 ΓΕΛ Αράχωβας

Για το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας

Να ανατρέψουμε  την  πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΣΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

4 χρόνια λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Θηβαίων έκλεισε τέσσερα (4) χρόνια λειτουργίας και είναι το πρώτο που λειτούργησε στις 31/5/2013 στο Νομό Βοιωτίας.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013", αποτέλεσε το πρώτο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης και ενσωματώθηκε το 2010 στο "Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013", ως ένα από τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους του.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 συνεχίστηκε η λειτουργία του με τον τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Στερεά Ελλάδα 2014-2020" .

Το Κέντρο στελεχώνεται από κοινωνιολόγο, ψυχολόγο και νομικό και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης ,νομικής συμβουλευτικής - βοήθειας, εργασιακής συμβουλευτικής, σε γυναίκες θύματα βίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως άνεργες , μονογονείς, πρόσφυγες κλπ.

Αποτελεί μέρος ενός δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση κάθε μορφής  βίας , που αποτελείται από την 24ωρη γραμμή SOS15900, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα και 21 Ξενώνες Φιλοξενίας.

Μέχρι την έως τώρα λειτουργία του το Κέντρο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του (Ψυχολογική, Κοινωνική και νομική στήριξη, ενημέρωση,πληροφόρηση, εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπές σε ξενώνες φιλοξενίας, παραπομπές σε συνεργαζόμενους φορείς)  σε 130 περίπου  γυναίκες, έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο ενώ έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει σε  δράσεις δικτύωσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσής (βίντεο).

Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία, τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των δύο φύλων και κάθε είδους πληροφόρηση που σχετίζεται  με αυτά, λειτουργεί το blog του Κέντρου με καθημερινή επισκεψιμότητα,  έχοντας φτάσει τις 50.000 περίπου προβολές.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα και συγκεκριμένα σε χώρο κύριας χρήσης στην πρώτη στάθμη του Δημαρχείου Θήβας (Κύπρου 3), σε περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη με μέσα μεταφοράς, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή  από τις 8:00 -16:00 τις γυναίκες που θέλουν να επωφεληθούν από κάποια υπηρεσία του.


Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με βάση το Απόρρητο.

Δεν είσαι μόνη
Δεν είσαι η μόνη


Τρόποι Επικοινωνίας:
τηλέφωνα: 2262089576, 2262089574
email: symvouleutiko@thiva.gr
blog: www.sumvouleutikothivas.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο θύμα στο παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε φάλαινα»- Είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια

Νέο περιστατικό αυτοτραυματισμού, αυτήν την φορά 14χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, από το "παιχνίδι" αυτοκτονίας, γνωστό και ως "Μπλε Φάλαινα", ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της πόλης.

Συγκεκριμένα, το νέο κρούσμα έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της Τούμπας, το οποίο έκανε γνωστό ο καθηγητής Αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη".

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως έπεσε στην αντίληψη καθηγήτριας ότι η 14χρονη μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να της αποκαλύπτει στη συνέχεια ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» .

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αγγλικών, πως δεν είναι μόνη που συμμετείχε στην "πρόκληση της Μπλε Φάλαινας", άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο "παιχνίδι" αυτοκτονίας.

Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη ειδοποιήθηκε άμεσα η μητέρα της μαθήτριας, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το μυστηριώδες παιχνίδι, που έχει οδηγήσει δεκάδες νέους και νέες, κυρίως στη Ρωσία, σε αυτοκτονία, έφθασε και στην Ελλάδα, με το πρώτο παραλίγο θύμα της έχει καταγραφεί πριν λίγες ημέρες με μία 15χρονη από την Κατερίνη.

thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ :19 Μαΐου Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η 19η Μαΐου, αναγνωρίσθηκε το  1994 από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου. Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
Σήμερα η πολιτική που παρήγαγε τις γενοκτονίες των ιστορικών λαών της Μ. Ασίας (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι) «ζει και βασιλεύει», καθώς η Τουρκία κατέχει τη μισή Κύπρο,  επιμένει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της σε Θράκη και Αιγαίο, εισβάλει στη Συρία και συνεχίζει τη γενοκτονία των Κούρδων.
Για τη διεθνή κοινότητα, η αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη καθώς και μια συμβολή για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.
Για το σύγχρονο ελληνισμό, οι γεωπολιτικές επιπτώσεις των εθνικών μας ακρωτηριασμών τον προηγούμενο αιώνα σε Πόντο, Ιωνία, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο, αποτελούν σήμερα πρόσκληση στο δρόμο της πολιτιστικής και μορφωτικής Αφύπνισης ως προϋποθέσεις για την ιστορικής μας συνέχεια.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ               ΔΕΡΜΑΤΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχοντας για άλλη μια φορά στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από την ομοσπονδία (ΠΟΕ – ΟΤΑ ) , προκηρύσσει ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟ και την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 και 21 ΜΑΪΟΥ 2017 και
 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους Λεβαδέων και  Δ.Α.Α, την ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ,  22 και 23 ΜΑΪΟΥ 2017.
Διεκδικούμε
Μόνιμη και Σταθερή Εργασία με πλήρη δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ
Δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες για ΟΛΟ τον λαό
Να σταματήσουμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.



                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τοποθέτηση του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου, στην Ολομέλεια της Βουλής-ΒΙΝΤΕΟ

Τοποθέτηση του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο "Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις."
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαρρήκτες σπιτιών αλωνίζουν στην περιοχή μας-5 απλές συμβουλές για να τους κρατήσετε μακριά από την οικία σας

Μεγάλο πρόβλημα με τις κλοπές φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πολλά χωριά  στην περιοχή μας.
Τα χτυπήματα είναι απανωτά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν χάσει τον… ύπνο τους και να μιλούν για ένα ασημί αγροτικό αυτοκίνητο πιθανόν ρομά που "περιπολεί" τα βράδια στα χωριά.

Τα τελευταία χτυπήματα διαρρηκτών σημειώθηκαν χθες βράδυ  σε δυο σπίτια στην Ελλοπία. Ασφαλώς, την ώρα της… δράσης τους, οι ιδιοκτήτες  απουσίαζαν.

Ανάλογα περιστατικά είχαν συμβεί  προχθές σε Αλίαρτο και Βάγια,τρεις απόπειρες κλοπής στο Νεοχώρι και  στα μέσα Απριλίου στο Μαυρομμάτι,διαρρήκτες έκαναν «φύλλο και φτερό» τέσσερις κατοικίες.


5 συμβουλές για να κλειδώσετε τους κλέφτες έξω από το σπίτι σας

Το σπίτι σας είναι το κάστρο σας και είναι λογικό να θέλετε να κρατήσετε τα υπάρχοντα σας ασφαλή, είτε βρίσκεστε μέσα σε αυτό είτε μακριά του. Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς δεν αφορά μόνο τη περιουσία μας, αλλά και τις ζωές μας.Κακά τα ψέματα, όσο και αν νομίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί, υπάρχουν και οι κακοί ανάμεσα μας. Υπάρχουν αυτοί που αν δεν έχουν ή επιθυμούν κάτι, δε θα διστάσουν ν’ απλώσουν το χέρι τους και να το πάρουν. Υπάρχουν λοιπόν σε γενικές γραμμές δύο είδη κλεφτών, αυτοί που αυθόρμητα αποφασίζουν να κλέψουν ένα σπίτι, επειδή πιστεύουν ότι μέσα έχει χρήματα ή κάποια πολύτιμα αντικείμενα κι εκείνοι που απλά βγάζουν τα προς το ζην κλέβοντας. Εννοείται πως και οι δύο κατηγορίες κλεφτών, προτιμούν τα σπίτια που δεν φυλάσσονται καλά.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να είναι ένα σπίτι πλήρως και απόλυτα ασφαλές από κλοπές και διαρρήξεις. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνετε το σπίτι σας “λιγότερο ελκυστικό” για τους κλέφτες. Υπάρχουν τρόποι για να σταματήσετε μια ληστεία πριν καν να συμβεί. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε αυτό.

Συμβουλή # 1: Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρά σας !

Μπορεί η παραπάνω συμβουλή να σας φαίνεται αυτονόητη, ωστόσο, αν ρωτήσετε κάποιο αστυνομικό για το πως μπαίνουν οι διαρρήκτες στα σπίτια, θα σας απαντήσει ότι συνήθως μπουκάρουν από μία ξεκλείδωτη πόρτα ή παράθυρο. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με μία μεγάλη έρευνα το 34% των διαρρηκτών στις ΗΠΑ εισέρχονται στα σπίτια από ξεκλείδωτες μπροστινές πόρτες, ενώ το 23% μπαίνουν από ξεκλείδωτα παράθυρα.

Δεν έχει σημασία πόσο ασφαλής πιστεύετε ότι είναι περιοχή ή η γειτονιά σας, θα πρέπει πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες και τα παράθυρα σας, ακόμα και όταν είστε μέσα στο σπίτι. Αφήνοντας το σπίτι σας ξεκλείδωτο, στην ουσία καλείτε τους διαρρήκτες και τους άλλους εισβολείς σε “επίσκεψη”.
Συμβουλή # 2: Εγκαταστήστε κλειδαριές ασφαλείας

Το κλείδωμα πορτών και παραθύρων μπορεί να είναι αρκετό για να κρατήσετε τους “ευκαιριακούς” κλέφτες μακριά από το σπίτι σας, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό για τους πιο έμπειρους ή “επαγγελματίες”, μιας που ξέρουν να παραβιάζουν τις κλειδαριές και μάλιστα γρήγορα κι εύκολα. Για την μεγαλύτερη και καλύτερη ασφάλεια σας, είναι καλό να εγκαταστήσετε κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες και τα παράθυρα σας.

Γι’ ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε και πτυσσόμενα κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα. Έτσι όχι μόνο εμποδίζετε τη πρόσβαση των διαρρηκτών σε αυτά, αλλά δεν τους επιτρέπετε και απλά να σπάσουν τη πόρτα κάποιο παράθυρο και να μπουκάρουν στο σπίτι για μία γρήγορη “επίσκεψη” κατά την οποία θα αρπάξουν τα πιο πολύτιμα πράγματα που θα βρουν μπροστά τους (συνήθως πρόκειται για πορτοφόλια, κινητά και laptops).
Συμβουλή # 3: Αφήστε τα φώτα σας ανοιχτά

Άλλη μία πολύ σημαντική συμβουλή πρόληψης διαρρήξεων που είναι σχεδόν αυτονόητη. Γιατί θα πρέπει πάντα το σπίτι σας να φωτίζεται με κάποιον τρόπο; Μα επειδή οι κλέφτες μισούν το φως. Γιατί το λέμε αυτό; Βάλτε για λίγοι τον εαυτό σας στη θέση του διαρρήκτη. Εάν επρόκειτο να ληστέψετε ένα σπίτι, θα προτιμούσατε ένα που φωτίζεται καλά, επιτρέποντας έτσι σε όλους τους περαστικούς να δουν τις προσπάθειες διάρρηξης σας, ή ένα σκοτεινό στο οποίο οι προσπάθειες εισόδου σας θα καλύπτονται από το σκοτάδι και τις σκιές;

Για την καλύτερη ασφάλεια σας, μπορείτε να επενδύσετε και σε φώτα που λειτουργούν με ανιχνευτές κίνησης. Έτσι όχι μόνο θα πιάσετε τους κλέφτες εξ απήνης, αλλά αν κάποιοι γείτονες σας ξέρουν ότι λείπετε, τότε βλέποντας το φως θα καταλάβουν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι σας.
Συμβουλή # 4: Πάρτε έναν σκύλο

Τα σκυλιά, ανεξαρτήτου μεγέθους και ράτσας, δρουν αποτρεπτικά για τους κλέφτες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι τα σκυλιά γαβγίζουν και γενικά κάνουν πολύ φασαρία όταν κάποιος που δεν γνωρίζουν και δεν εμπιστεύονται προσπαθεί να μπει στον χώρο τους.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι δειλοί. Είναι απλά απελπισμένοι άνθρωποι και θέλουν να μπουν και να βγουν από ένα σπίτι εύκολα και γρήγορα, παίρνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρίσκα. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη φυλακή. Ως εκ τούτου, το γάβγισμα ενός σκύλου, είναι συνήθως αρκετό για να τους κάνει να θέλουν να μείνουν μακριά από ένα σπίτι, ειδικά αν ξέρουν ότι ο σκύλος που γαβγίζει είναι μεγάλος και άγριος.

Αν ο σκύλος σας είναι μεγάλο, τότε είναι καλό να “διαφημίσετε” τη παρουσία του με ταμπέλες που θα λένε “προσοχή σκύλος”. Έτσι όχι μόνο θα ξέρουν οι κλέφτες ότι στο σπίτι σας υπάρχει ένας σκύλος που μπορεί να τους επιτεθεί αν προσπαθήσουν να μπουν, αλλά θα είστε και νομικά καλυμμένοι σε περίπτωση που κάποιος δοκιμάσει να μπει και ο σκύλος σας τον δαγκώσει ή τον τραυματίσει.
Συμβουλή # 5: Βάλτε έναν συναγερμό

Οι συναγερμοί είναι πολύ σημαντικοί, αν όχι απολύτως απαραίτητοι για τη πρόληψη διαρρήξεων τόσο σε σπίτια, όσο και σε επιχειρήσεις. Η σειρήνα του συναγερμού μπορεί όχι μόνο να τρομάξει κάποιον κλέφτη που προσπαθεί να μπει στο σπίτι, αλλά θα ειδοποιήσει και τους γείτονες για τη πιθανή διάρρηξη σας. Επιπλέον, δεν επιτρέπει στους κλέφτες να σας πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο, μιας που ειδικά το καλοκαίρι, οι κλέφτες κάνουν γρήγορες “μπούκες”, όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στο σπίτι, αλλά κοιμούνται του καλού καιρού.

Εννοείται πως ο συναγερμός σας θα πρέπει να φαίνεται και πως θα πρέπει να κολλήσετε σε εμφανή σημεία έξω από το σπίτι σας ταμπέλες που θα λέτε ότι ο χώρος φυλάσσεται από συναγερμό. Πολλές φορές, η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού είναι αρκετή για να κρατηθούν μακριά οι λεγόμενοι “ευκαιριακοί” κλέφτες.





Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αλίαρτος γιορτάζει και ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο



Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδυνή Θεία λειτουργία για τους διαγωνιζομένους μαθητές στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής στην έκθεση ΚΡΑΣΙ-ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ-ΕΛΙΑ





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
στην  Έκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά»
9 – 16 Ιουνίου 2017 ,  Άλσος Περιστερίου, Αττική

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά»,  που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 16 Ιουνίου στο Άλσος Περιστερίου στην Αττική.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδας, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Περιστερίου, αποτελεί μια σύγχρονη πόλη που κυριαρχεί στον άξονα της Δυτικής Αθήνας και μια από τις μεγαλύτερες ανά την επικράτεια. Το Άλσος Περιστερίου, ως χώρος διεξαγωγής της έκθεσης, καθημερινά φιλοξενεί 2-3 χιλιάδες επισκέπτες από το Περιστέρι και όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της προσβασιμότητας του, και τα Σαββατοκύριακα οι επισκέπτες τους μήνες Απρίλιο – Σεπτέμβριο ξεπερνούν τις 6.500.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει τιμητική θέση προβολής στη φετινή οργάνωση, ως η μοναδική περιφέρεια που θα προβάλει το σύνολο της τοπικής παραγωγής της, τη γαστρονομία της, αλλά και τον πολιτισμό της, μέσω της οργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων.

Οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων, που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορούν να συμμετέχουν, χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση , στο περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο εξασφαλίζει ειδικό χώρο ~7,5τ.μ. ανά εκθέτη.

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι τις καθημερινές από τις 17:00 έως τις 23:00, και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 23:00.

Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να τιμήσουν με την συμμετοχή τους το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον το συντομότερο, και όχι αργότερα από την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr ή στο fax: 2221036055).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού
Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας
Θεμιστοκλής Χειμάρας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στο Συνεδριακό Θήβας για τη σεισμικότητα της Βοιωτίας με ομιλητή τον Ευθύμη Λέκκα

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί
τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
στην ημερίδα με θέμα :
“Πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού στη Βοιωτία; Το γεωδυναμικό και σεισμοτεκτονικό πλαίσιο ως παράγοντας διαμόρφωσης των επιχειρησιακών σχεδίων και η διεθνής εμπειρία”,
με ομιλητή τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα
Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Διευθυντή Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Διευθυντή ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και
Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινός ο καιρός με καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζει σε φθινοπωρινό ύφος ο καιρός και σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τος πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά το απόγευμα και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά και βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ