Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Α.Ρ.Κ. Θήβας και Απλή Αναλογική


ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ: Οι πλαστές πλειοψηφίες υπέρ των καλπονοθευτικών συστημάτων

Φαίνεται ότι η παράταξη του κου Νικόλαου δεν πήρε το μήνυμα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ της ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ.
Ο  Δήμαρχος Θηβαίων  και η παράταξη του δεν αναγνωρίζουν την ισότητα της ψήφου των πολιτών και την απόλυτα δημοκρατική αντιπροσώπευση στα όργανα της Τ.Α., ενός θεσμού που υποτίθεται είναι πιο κοντά στο πολίτη. Η απλή αναλογική  αποτυπώνει την πραγματική και ανόθευτη βούληση της τοπικής κοινωνίας και η καθιέρωση της σημαίνει απλά την αποκατάστασή της.
Επικαλούνται τάχα την ακυβερνησία που θα προκύψει από την εφαρμογή της. Ο αυταρχικός, όμως, τρόπος άσκησης της εξουσίας τους κόντρα σε κάθε εποικοδομητική πρόταση και έλεγχο οδήγησε τον Δήμο μας στη σημερινή απόλυτη παρακμή του. Ανούσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με ήδη ειλημμένες αποφάσεις που απλώς έρχονται για τυπική επικύρωση σε αυτές. Ουδεμία ουσιαστική διαβούλευση για σοβαρά θέματα που αφορούν τον  Δήμο. Καμία λογοδοσία σε περιπτώσεις δημοτικού ελέγχου. Άρα και έλλειψη  προϋποθέσεων  χρηστής διοίκησης και διαφάνειας. Ανάπτυξη της πελατειακής και ρουσφετολογικής σχέσης με τον πολίτη. Η έπαρση του «αλάθητου» και «του εγώ αποφασίζω» οδηγούν στη μη αναγνώριση των  πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες που πολλές φορές αντιμετωπίζονται με έχθρα και αυταρχισμό. Αυτό ήταν το δείγμα γραφής της κυβερνησιμότητας, στηριζόμενοι στη πλαστή πλειοψηφία τους, στη συνείδηση όλο και περισσότερων πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας.
Το ΑΡΚ Θήβας έχει τη  βεβαιότητα και την  πεποίθηση ότι για να φύγουμε από τον δρόμο της παρακμής που μας οδήγησαν οι πλαστές πλειοψηφίες σήμερα είναι αναγκαία προϋπόθεση η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και η εφαρμογή της Απλής Αναλογικής στην Τ.Α.
 Να αλλάξει ο τρόπος Διοίκησης συνολικά.
Να αναβαθμιστεί η θέση της Αντιπολίτευσης σε έναν  υπεύθυνο ρόλο  ουσιαστικής συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων. Θα υπάρξει η αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων των προβλημάτων, προϊόν πραγματικού διαλόγου, συναινέσεων, συνθέσεων των διαφορετικών απόψεων.
 Να ενισχυθεί η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών, με την ανάδειξη των  προβλημάτων,  την ιεράρχηση τους  στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πραγματικών τοπικών και  συλλογικών αναγκών. Δεσμευτική κατοχύρωση των συλλογικών αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών, συνοικιών ή ομάδων πολιτών.
Να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης με εκλογή στα όργανα όλων των ρευμάτων θέσεων και αντιλήψεων που υπάρχουν στη κοινωνία και που τώρα πνίγονται από την ύπαρξη ψευδών διλλημάτων κυβερνησιμότητας.
Να πάρει πραγματικό και αποδοτικό χαρακτήρα ο δημοτικός έλεγχος μην αφήνοντας περιθώρια στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια και τη μη χρηστή διοίκηση.
Εάν δεν είναι όλα αυτά τα ζητούμενα τότε ποια είναι; Ας μας απαντήσουν αυτοί που επιμένουν ακόμα καλπονοθευτικά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ