Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Εξιχνιάστηκαν κλοπές αυτοκινήτων από Λιβαδειά,Αλίαρτο και Κορώνεια

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και στην Αθήνα Αττικής
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
 Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών οχημάτων, σε περιοχές της Βοιωτίας και στην Αθήνα Αττικής.
Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός νεαρού ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 16-09-2016 έως και 03-07-2017, ο κατηγορούμενος, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται σε:

τρεις  κλοπές και απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Λιβαδειάς,

κλοπή και απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Αλίαρτου Βοιωτίας,

κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αθήνας Αττικής, καθώς και

απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στην περιοχή της Κορώνειας Βοιωτίας.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους
(modus operandi), επέλεγαν οχήματα κυρίως παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία δεν διέθεταν κάποιο αντικλεπτικό μηχανισμό και ακολούθως, με τη χρήση κλειδιών πασπαρτού, προέβαιναν στην διάρρηξη των θυρών τους και στην αφαίρεσή τους.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ