Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ



Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Την περιοχή μας επισκέφθηκε την Κυριακή ο ομογενής γερουσιαστής μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου κ. Λεωνίδας Ραπτάκης φιλοξενούμενος από το βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα.
Ο κ. Ραπτάκης, ο οποίος τυγχάνει και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για τη διάδοση του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Αλίαρτο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και τον κάλεσε να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.
Στη συνέχεια ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής συνοδευόμενος από τον κ. Κουτσούμπα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Βοιωτίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Ραπτάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον των ομογενών βουλευτών και γερουσιαστών για την Ελλάδα και επισήμανε τις προοπτικές που υπάρχουν για την προώθηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.
Επεσήμανε δε ότι η επιλογή να επισκεφθεί τη Λιβαδειά αφορμάται από το γεγονός ότι ο πρώτος ελληνοαμερικανός βουλευτής, που εξελέγη το 1891, ονομαζόταν Λουκάς - Μιλτιάδης Miller και καταγόταν από τη Λιβαδειά.
Τέλος, ξεναγήθηκε στις πηγές της Κρύας, όπου με ενδιαφέρον άκουσε για το ξακουστό στην αρχαιότητα μαντείο Τροφωνείου καθώς και στο μουσείο της Χαιρώνειας, όπου θαύμασε τα αρχαιολογικά ευρήματα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ