Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ξεναγήθηκε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην πόλη. Ο Δ. Κουτσούμπας, μαζί με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αλεξάνδρα Χαραμή, που έχει αναλάβει την ξενάγηση, είδε τα αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο χώρο, τα οποία ξεκινούν από την Παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η ξενάγηση στο Μουσείο της Θήβας ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί του με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού και τη συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή εργάζονται συνολικά 12 φύλακες (πέντε μόνιμοι και επτά συμβασιούχοι) με εξαντλητικό ωράριο τη στιγμή που οι ανάγκες είναι για τουλάχιστον ακόμα 20 άτομα. Παράλληλα, σε ότι αφορά το επιστημονικό προσωπικό, αυτή τη στιγμή στη Βοιωτία είναι μόλις πέντε αρχαιολόγοι που καλούνται να καλύψουν από ανάγκες για ανασκαφές μέχρι και τη συντήρηση αρχαιοτήτων. Παρά το γεγονός πως κατά καιρούς υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις, όπως τόνισε η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αλεξάνδρα Χαραμή, χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό ώστε να εξειδικευτεί.

Από την άλλη, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως έχει προϋπολογισθεί για το 2018 το ποσό των 180.000 ευρώ, που είναι ελάχιστο για τις ανάγκες της Εφορίας, αλλά ακόμα δεν έχει πιστωθεί.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά θα βρεθεί στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία, μαζί με κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θήβας, στο κέντρο της πόλης.

Το σημερινό πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ολοκληρώνεται στις 8 μ.μ. με περιοδεία στη Μαλεσίνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ