Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Καλλιάνος: Νέα επιδείνωση του καιρού και «πανελλαδικής εμβέλειας» χιονιάς από απόψε!

Προβλέπει χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ βάσει των εκτιμήσεών του, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Αττική, την Εύβοια και τις Σποράδες, το Βόρειοανατολικό Αιγαίο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη.

«Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε "αστοχία" των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Ολόκληρο το κείμενο της πρόγνωσής του:
Αν δεν χιονίσει και στην τελευταία γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αυτή η κακοκαιρία δεν πρόκειται να μας αποχαιρετήσει! Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιδεινωθεί εκ νέου ο καιρός σήμερα το βράδυ με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές.

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα σήμερα, θα αρχίσει να χιονίζει σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου (εκτός του νομού Ηλείας πιθανώς) με τάση τα φαινόμενα να επεκταθούν μέσα στο βράδυ-νύχτα και προς το ξημέρωμα της Τρίτης ΣΧΕΔΟΝ στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

Από το ύψος της κορυφογραμμής της Πίνδου και ανατολικότερα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, ενώ στα δυτικά πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση εξασθενημένες και περισσότερο τοπικού χαρακτήρα.

Θα χιονίσει από σήμερα το βράδυ και στη συνέχεια στα παρακάτω διαμερίσματα :

- Κεντρική και ανατολική Στερεά
- Αττική
- Εύβοια και Σποράδες
- Βόρειοανατολικό Αιγαίο
- Θεσσαλία
- Μακεδονία (πιο εξασθενημένα στα δυτικά αυτής)
- Θράκη

Ασφαλώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονίζει κατά περιόδους από το πρωί σήμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο "επίκεντρο" της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις εκεί, κατά περιόδους, θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα!  

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ :

Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε "αστοχία" των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της.

Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

ΠΑΛΙ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ :

"Νέος γύρος" χιονοπτώσεων αναμένεται την Τετάρτη το πρωί, αλλά για αυτό θα σας μιλήσω αύριο διότι υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτηματικά για τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Πάντως τα νέφη θα είναι εφοδιασμένα με τέτοια ποσοστά υγρασίας, που μόλις εισέλθουν από τα δυτικά στη χώρα μας θα ξεκινήσει να χιονίζει σφοδρά σε αρκετές περιοχές αλλά θα το "γυρίσει" σχετικά γρήγορα σε βροχή η χιονόνερο διότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σχετική άνοδο.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ :

Προς το παρόν, να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός από σήμερα το βράδυ και με το καλό να έρθουν και οι χιονοπτώσεις που τόσο περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δεν εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κτλπ)      Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ