Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Δεν θα υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής Βοιωτίας



Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επαγγελματιών “Eιδικής Aγωγής” του Νομού Βοιωτίας στη πόλη της Λιβαδειάς. Η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθούμε όλοι οι επαγγελματίες για τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να αποφασίσουμε μία κοινή δράση με άξονες την αξιοπρέπεια μας ως επαγγελματίες και με σεβασμό προς τους θεραπευόμενους μας και τις οικογένειες τους.
Ο ΕΟΠΥΥ με μία εκβιαστική και πρόχειρη διαδικασία ζητά από εμάς, τους επαγγελματίες του χώρου να υπογράψουμε σύμβαση μαζί του. Η προτεινόμενη σύμβαση παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, βρίθει ανακριβειών και ελλείψεων ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Ακόμη καταπατά τα επαγγελματικά δικαιώματα μας, τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, και δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ύπαρξης του κλάδου μας αφού θα πληρωνόμαστε όποτε και εφόσον το κράτος μπορεί να μας πληρώσει.
Ως επαγγελματίες που σεβόμαστε την επιστήμη και το επάγγελμά μας, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε σύναψη συμβάσεων με αυτά τα δεδομένα. Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ‐ χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς & παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές, δεδομένου ότι επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή, δεδομένου ότι επιδιώκουμε, παρόλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής,
Οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Επαγγελματιών του χώρου της Ειδικής Αγωγής αρνήθηκαν την υπογραφή της σύμβασης και μετά από διαπραγματεύσεις δόθηκε το περιθώριο να κατατεθούν προτάσεις και παρατηρήσεις στο κείμενο τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ θα εξετάσει και μπορεί να τις συμπεριλάβει.
Εμείς, οι επαγγελματίες του Νομού Βοιωτίας αποφασίσαμε να συνταχθούμε με τις αποφάσεις των συλλόγων μας και:
Δεν υπογράφουμε τη συγκεκριμένη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ
Συμμετέχουμε στη διαβούλευση με ρεαλιστικές προτάσεις
Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους για τις θέσεις μας.
Καλούμε τους θεραπευόμενους και τις οικογένειες τους να σταθούν στο πλάι μας και να απαιτήσουν τη διασφάλιση υψηλών υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.
Οι Επαγγελματίες «Ειδικής Αγωγής» του Νομού Βοιωτίας
Έργο + παιδί
Επί-λεκτον
Εξέλιξις
Ινστιτούτο Μάθησης & Υποστήριξης
Speech Voice
Λόγος & Γραφή
Ανέλιξη
Λόγος – Μάθηση
Κέντρο Λόγου Σχηματαρίου
Ευαγγελία Καράλη
Χρύσα Σαρρή
Παναγιώτης Ζαζάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ