Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ληστές «μπούκαραν» με όπλα σε εργοστάσια στο Σχηματάρι και στα Οινόφυτα

 Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η αστυνομία μετά τις τρεις επιθέσεις μέσα σε 24 ώρες - «Χτύπησαν» το εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής «Septona», το εργοστάσιο "Μπισκότα Παπαδοπούλου" και τους "Μύλους Ασωπού" στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η συμμορία που χτυπά τα χρηματοκιβώτια σε εργοστάσια και επιχειρήσεις τα δυο τελευταια βράδια όργωσε την περιοχή των Οινοφύτων όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια και βιομηχανίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 3:00΄ χθες τα ξημερώματα ένα ασημί αυτοκίνητο προσέγγισε την είσοδο ενός εργοστασίου καλλυντικών «Septona» στο Σχηματάρι. Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν 5 κουκουλοφόροι. Οι δυο από αυτούς κρατούσαν κοντόκαννες καραμπίνες.

Με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν τον 50χρονο φύλακα του εργοστασίου και του πήραν το κινητό τηλέφωνο. Ο ένας έμεινε να τον επιτηρεί και οι άλλοι "μπούκαραν" στα γραφεία. Οι ληστές έφυγαν με το χρηματοκιβωτιο της εταιρείας, το περιεχόμενου του οποίου παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

Σήμερα στις 3:30΄ τα ξημερώματα οι 5 ληστές, αυτή τη φορά με ένα μαύρο τζιπ, χτύπησαν τη βιομηχανία "Μπισκότα Παπαδοπούλου" στην ίδια περιοχή. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο φορώντας μαύρες κουκούλες. Οι τέσσερις από αυτούς κρατούσαν πιστόλια με την απειλή των οποίων ακινητοποίησαν τους δυο φύλακες. Οι δυο έμειναν έξω να τους επιτηρούν και οι άλλοι τρεις μπήκαν μέσα για το χρηματοκιβώτιο. Τελικά έφυγαν χωρίς αυτό, αφού προφανώς δεν το βρήκαν ή δεν υπήρχε, ενώ πήραν κάποια χρήματα, περίπου 300€ που βρήκαν σε κάποιο συρτάρι γραφείου.

Λίγη ώρα αργότερα οι ληστές επιχείρησαν και νέο χτύπημα, στο εργοστάσιο "Μύλοι Ασωπού" που βρίσκεται στο 52ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, αλλά δεν προχώρησαν αφού έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, που περιπολούσε στην περιοχή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και καταδίωξη των ληστών από την αστυνομία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, ενώ το μαύρο τζιπ που είχε κλαπεί από την περιοχή της Φιλαδέλφειας, βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο και καμένο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ήταν οι ίδιοι και στη Λαμία;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι δράστες είχαν προσπαθήσει να κλέψουν χρηματοκιβωτιο επιχείρησης που εδρεύει στη βόρεια πλευρά της πόλης. Τότε δεν τα κατάφεραν γιατί τα δυο αδέλφια, ιδιοκτήτες της εταιρείας που έμεναν κοντά έτρεξαν να τους σταματήσουν και είχε ακολουθήσει άγρια συμπλοκή, αφού οι ληστές τους επιτέθηκαν με λοστούς και ξύλα
lamiareport.gr

2 σχόλια:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ