Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Θηβαίων στις καταγγελίες της “Ώρας ευθύνης” σχετικά με την κοινωφελή εργασία


Στα αναγραφόμενα στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης “Ώρα Ευθύνης”, περί “εξυπηρέτησης, διαμεσολάβησης στο σύστημα επιλογής”, “βόλεμα σε ειδική θέση απασχόλησης” και “γραφείου προσλήψεων” από τη Δημοτική Αρχή, αναφορικά με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία, γνωρίζονται τα παρακάτω:

    α. Ο Δήμος Θηβαίων στις 25/1/2016 με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενημέρωνε τους άνεργους δημότες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να υποβάλλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο,  την αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)
    β. Επεσήμανε (σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ) ότι το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ και οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων προέρχονται από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ και αντλούνται αυτεπάγγελτα από την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
    γ. Ενημέρωσε ότι το Δελτίο Τύπου του Δήμου Θηβαίων μπορούν να το βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου: www.thiva.gr(http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2017/01/8-90.html) 
Ο κ. Δήμαρχος απάντησε άμεσα στο δημοσίευμα επισήμως κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (31-1-2017) , απορρίπτοντας έντονα την εν λόγω καταγγελία ως ψευδή και ανυπόστατη. Ζήτησε δε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χαλβατζή, να μιλήσει ξεκάθαρα και με σαφήνεια και να δώσει πλήρη στοιχεία και ονοματεπώνυμα για το περιεχόμενο των αναφερόμενων στο δημοσίευμα.
Αντί αυτού, οι αιτιάσεις ήταν αόριστες και καθόλου διευκρινιστικές , κάτι που καθιστά την καταγγελία  “γράμμα κενό περιεχομένου”.
Ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε στη διάθεσή του καταγγέλλοντος και με  πίστη  στη διαφάνεια, στην ηθική και στους κανόνες της Δημοκρατίας, ως υπηρέτες της Αυτοδιοίκησης, θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία για το θέμα αυτό, εφόσον έρθουν πραγματικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ