Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Για εκφυλιστικές πρακτικές καταγγέλλει η Δ.Α.Σ. τα όργανα του Ε.Κ Θήβας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

Στοιχεία επικοινωνίας: 6944743524 - 6974534859

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Θήβας με θέματα: 1) τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό και 2) τον ορισμό ημερομηνίας για τη Γενική Συνέλευση όπου θα κατατεθούν στους ανακηρυγμένους αντιπροσώπους προς ψήφιση.

Η Δ.Α.Σ. καταψήφισε τόσο το Διοικητικό όσο και τον Οικονομικό απολογισμό και αιτιολόγησε τη θέση της σχετικά.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους τη στάση της πλειοψηφίας που με τις πρακτικές της  συνεχίζει τον εκφυλισμό στις διαδικασίες των οργάνων του Ε.Κ.Θ.

Πρότειναν τη συμμετοχή των αντιπροσώπων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν πραγματοποιηθεί αρχαιρεσίες στα εν λόγω σωματεία!!!

Συγκεκριμένα:

Α) από το κλαδικό σωματείο Τροφίμων (σωματείο «σφραγίδα») που η θητεία των οργάνων του και των αντιπροσώπων έχει λήξει από τον Ιούλιο του 2016!!!

Β) από το Σωματείο «Γεωργιάδη» που η θητεία του έχει λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2016!!!

Την ίδια στιγμή:

Αρνούνται να γράψουν στη δύναμη του Ε.Κ.Θ. το κλαδικό σωματείο του Φαρμάκου όπου εδώ και 1 χρόνο έχει καταθέσει τα παραστατικά των εκλογών του και περιμένει απάντηση!!! Θέλουν αντιπροσώπους από Σωματεία που δεν κάνουν εκλογές!

Το Προεδρείο του ΕΚΘ κωφεύει, όταν το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν γράφει νέα μέλη (ιδιωτικούς Υπαλλήλους) παρόλες τις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων τόσο στη Διοίκηση του Σωματείου όσο και στη Διοίκηση του ΕΚΘ!!!

«Για κερασάκι στη τούρτα», το Προεδρείο στη σημερινή συνεδρίαση πρότεινε να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση το κλαδικό των Τροφίμων και το σωματείο του «Γεωργιάδη» ακόμα και με δικαίωμα ψήφου!!!

Στις πιέσεις και τις αντιδράσεις της Δ.Α.Σ. το Προεδρείο δήλωσε πως δε γνώριζε αν έχουν κάνει εκλογές...!!!... τη στιγμή που ήταν παρόντες ως μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ 2 εκπρόσωποι από τα συγκεκριμένα σωματεία, χωρίς να βγάλουν τσιμουδιά!!!

Θεωρούμε πως η Γενική Συνέλευση είναι ανοιχτή προς όλους τους εργαζόμενους ακόμα και με δικαίωμα λόγου. Δικαίωμα όμως ψήφου έχουν μόνο όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του καταστατικού και του Νόμου 1264.

Καλούμε τους συναδέλφους αντιπροσώπους και τα σωματεία να μη συναινέσουν σε τέτοιες εκφυλιστικές πρακτικές και να περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Θήβα 16 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ