Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Οδηγοί προσοχή!!!Λακκούβα "παγίδα" στη Λιβαδειά-Έσκασαν τρία λάστιχα-ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Παντελής Μπατσούλης 
 Στο σημείο δεν υπήρχε σήμανση και λόγω του νερού δεν φαινόταν.  Που να φανταστώ ότι  υπάρχει λακκούβα,με διάμετρο περίπου ένα μέτρο με τόσο μεγάλο κενό. Τι να κάνω εγώ τώρα με το αυτοκίνητό μου; Είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν αυτά στην πρωτεύουσα του Νομού, σχολίασε  οδηγός – θύμα της λακκούβας,στο permisospress.


Χθες βράδυ τρία περιστατικά μέσα σε μια ώρα, ήρθαν να επαναφέρουν ευτυχώς όχι με τραγικό τρόπο την αδιαφορία των υπευθύνων, που πραγματικά μπορεί να κοστίσει σε κάποιον οδηγό πάρα πολλά. Στην προκειμένη περίπτωση ένας κύριος που κινούνταν στην οδό Δωδεκαννήσου,στο ύψος του παλιού νοσοκομείου στη Λιβαδειά, είχε την ατυχία να πέσει στην περιβόητη λακκούβα και να «σπάσει» το λάστιχο του αυτοκινήτου.Στο ίδιο ακριβώς σημείο στη Δωδεκαννήσου 38 άλλοι τρεις οδηγοί έπεσαν στην λακκούβα και έσκασαν  τα λάστιχά τους .… γιατί πολύ απλά δεν μπορεί κάποιος να κλείσει αυτή την λακκούβα.

"Φωνάζουν" οι οδηγοί στη Λιβαδειά και μιλούν για εγκατάλειψη από πλευράς των φορέων, τονίζοντας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να δώσουν λίγη σημασία στους δρόμους.Είναι χειμώνας, επομένως οι βροχές είναι πολύ συχνές στην πόλη μας,χάθηκε ο κόσμος να έριχναν και λίγο τσιμέντο μέχρι να μπει άσφαλτος;
Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει επιτέλους η απαιτούμενη προσοχή και οι αρμόδιοι θα προβούν τάχιστα στην αποκατάστασή της.



Τι μπορεί

τε να κάνετε αν πάθατε ζημιά από λακούβα Με την κακοκαιρία, τον παγετό και τις έντονες βροχές, οι λακούβες στους δρόμους γίνονται όλο και περισσότερες στις πόλεις και τα επαρχιακά δίκτυα.

Ποιοι φταίνε για τις λακούβες;

Την ευθύνη για την ύπαρξη κακοτεχνιών στους δρόμους έχουν:

1) Στις πόλεις, οι εκάστοτε δήμοι και κοινότητες (τοπική αυτοδιοίκηση).

2) Στις εθνικές οδούς, το Υπουργείο Μεταφορών (η ευθύνη ανήκε παλιότερα στο ΥΠΕΧΩΔΕ) με εξαίρεση τα κομμάτια της Εθνικής οδού που έχουν παραχωρηθεί από το Δημόσιο σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες.

Αν την πατήσετε και πέσετε μέσα σε κάποια μεγάλη λακούβα, καλό θα ήταν να μην βρίσκεστε πάνω σε ποδήλατο ή μηχανή γιατί κινδυνεύετε σοβαρά να τραυματιστείτε. Σε κάθε περίπτωση, αν χτυπήσετε εσείς ή η το όχημά σας, θα πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε καθώς και να γνωρίζετε τα νομικά σας δικαιώματα:

1) Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία, άρα θα πρέπει να φωτογραφίσετε την λακούβα. Στις φωτογραφίες που θα βγάλετε, φροντίστε να φαίνεται και ο δρόμος ώστε να μπορείτε να αποδείξετε που βρίσκεται η λακούβα.

2) Καλέστε την τροχαία: Η καταγραφή του συμβάντος από την Τροχαία είναι ακλόνητο στοιχείο που θα λειτουργήσει υπέρ σας.

3) Αν δεν γνωρίζετε, φροντίστε να πληροφορηθείτε σχετικά με το ποιος δήμος είναι υπεύθυνος για την εν λόγω λακούβα.

4) Αν έχετε βλάβες στο αυτοκίνητό σας, ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρία και ζητήστε τους να στείλουν να πραγματογνώμονα.

5) Σε περίπτωση σωματικού τραυματισμού, καλέστε το ΕΚΑΒ ή πηγαίνετε σε ένα νοσοκομείο για να λάβετε ιατρική βεβαίωση σωματικής βλάβης.

6) Βρείτε μάρτυρες για το συμβάν.

7) Ασκήστε τα νομικά σας δικαιώματα, στέλνοντας μέσω δικηγόρου εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα και ασφαλιστικά μέτρα σε περίπτωση που δεν λάβετε απάντηση εντός δύο ημερών.

Η διαδικασία αυτή θα σας κοστίσει σε χρόνο, αλλά με λίγη επιμονή και υπομονή θα δικαιωθείτε.

Θυμηθείτε, άλλωστε, πως τους δρόμους αυτούς τους πληρώνουμε πανάκριβα είτε μέσω δημοτικών τελών, είτε μέσω των τελών κυκλοφορίας και των διοδίων και απαιτούμε να είναι ασφαλείς για όλους τους χρήστες.

5 σχόλια:

  1. Πάντως αυτές τις μέρες με τοση βροχή ξανανοιξαν και οσες ειχαν κλειστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι που μας δείχνει προφανώς ότι είχαν κλειστεί πλημμελώς.

      Διαγραφή
  2. τα μεγάλα έργα στη πόλη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ 100 ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ με βροχή και υγρασία έριξαν πίσσα οι αθεόφοβοι.. Καλύτερα να πέταγαν ένα μαξιλάρι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ