Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

100 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν στην Aλίαρτο από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που υλοποίησε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε, στις 26 και 27 Ιουλίου 2017, στην ειδικά διαμορφωμένη κινητή μονάδα της αντικαρκινικής εταιρείας που πραγματοποιεί μαστογραφικό έλεγχο η οποία βρίσκονταν στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου. Το διήμερο αυτό εξετάστηκαν συνολικά 100 γυναίκες του δήμου μας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης Γεώργιος, δήλωσε ότι : « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το πρόγραμμα Μαστογραφίας που υλοποίησε ο Δήμος μας αποτελεί μια σημαντική δράση πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και δίνει την ευκαιρία στις δημότισσές μας να εξετάζονται ανά τακτά διαστήματα. Ευχαριστούμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την ΚΕΔΕ. Και είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία και για άλλες παρόμοιες δράσεις».
Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων

18 σχόλια:

  1. να ρωτησω κατι; γιατι οι γυναικες που ηθελαν να κανουν μαστογραφια επρεπε να πανε πρωτα στον δημο να το δηλωσουν; αυτο δεν ειναι ιατρικο απορητο; γιατι πρεπει να ξερει ο καθενας μεσα απο τον δημο και οχι μονο ποια γυναικα πηγε για προληπτικο ελεγχο.και απο αυτες τις εκατο ποσες τις πηραν τηλεφωνο; γιατι δεν υπηρχε ενημερωση τετοια ωστε να παει οποια ηθελε; εκτος και αν υπηρχε αλλη σκοπιμοτητα. και μην μου πειτε μα το βαλαμε στο ιντερνετ. μωρε τι μασ λετε. η γιαγια απο την κατω ραχουλα ξερει να ενημερωθη απο το ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ όμως που το ειδες το είπες στη γιαγιά απο την κάτω ραχουλα;

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα σου προτεινα 5.38μμ να πάρεις τα ποδαρακια σου και να πας να ρωτησεις. Μεχρι τότε καλο ειναι να σταματασετε 5-6 αργοσχολοι να δηλητηριαζετε οτι ωραιο γίνεται

      Διαγραφή
  2. τελικα εχετε κατι ποιο πειστικο να πειτε; εσεις οταν πατε να κανετε καποιες εξετασεις περνατε πρωτα απο τον δημο να ενημερωσετε; αλλα τι λεω αφου εκει μεσα ειστε ολη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου ηληθιε (δε πρεπει σα γυναίκα να μιλαω έτσι, αλλά δε παρεξηγιεσαι το ονομα σου λεω). Οταν παω μονη μου να κανω εξετάσεις κλεινω Ραντεβού εκει που θα παω. Το ίδιο εκανα και εδώ. Εκλεισα Ραντεβού σε αυτον που κανονισε τις εξετάσεις δηλαδη στο δήμο. Δε ξέρω αν το γνωρίζεις δε πάνε εκατό γυναίκες να στηθουν στη ουρά και οποια μπει κλεινει Ραντεβού (τώρα επεσες απο τα συνεφα αλλα συμβαίνει από πολλά χρόνια) . Ακου τώρα πως το έκανα αυτό. Ειδα την ανακοίνωση πολλές μέρες πριν και πηρα στο τηλεφωνο που έγραφε. Το σήκωσε μια ευγενεστατη κοπέλα με ρώτησε όνομα , τηλεφωνο, ηλικία,πότε ειχα περιοδο,αν εκανα προσφατα ίδια εξεταση και μερα και ωρα που θελω να εξεταστω. Σε πληροφορω οτι τα ιδια με ρωτησαν και στο ΙΑΣΩ πριν 3Χρόνια που εκανα πάλι το ίδιο εκαναν και οι άλλες 99 αγαπητέ βλακα που αντί να πεις μπραβο σε τέτοιες ενέργειες λες κουταμαρες. Σου προτείνω να θυμασαι τη διαδικασία αν ο δήμος κανονισει καμιά εξεταση για @ρ..δ.@.

      Ρένα (και αμα ψαξεις λίγο θα με βρεις)

      Διαγραφή
    2. Ρένα χαρά στο σύζυγο σου (αν έχεις)

      Διαγραφή
    3. Ρενα η απαντηση σου δείχνει ""αντρακι"" απεναντι σε μια "γυναικουλα"". Σε θαυμαζω

      Διαγραφή
  3. Συγγνώμη που επεμβενω ειμαι επισκέπτης στην σελιδα και είμαι από αλλο νομο γειτονικό.. Παρακολουθώ τα καυστικα σχόλια για τον Δημαρχο και το συμβουλιο του.. Ολοι εσείς που σχολιάζεται το δήμαρχο εχω να σας πω μακαρι ολοι οι δήμαρχοι τις χωρας να ηταν τοσο δραστιριοι σαν τον δικο σας.. Και οχι ντενεκεδες σαν όλους τους αλλους. Χιλια. Μπράβο αξιζει διοτι ειναι σε ολα μεσα.. Ασχετα αν εσεις που ασκείται αντιπολίτευση των κραζεται διότι δεν καταφέρατε να τον φτασεται ουτε στο μικρό σας δακτυλακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο, Ρένα! Την ίδια διαδικασία ακολούθησα κι εγώ και η κυρία στο Δήμο ήταν, όντως, ευγενεστατη. Τώρα γιατι κάποιοι εμμενουν και επιμένουν να απαξιωνουν κάθε αξιεπαινη ενέργεια, αυτό είναι άλλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλό θέμα όμως! αν εισαι άρρωστος στην ψυχή και βλάκας στο μυαλο αυτά είναι τα αποτελέσματα...

      Διαγραφή
    2. ........""""Άρρωστος στην ψυχή και βλακας στο μυαλό"""""; ;;;;; ρε τι μου θυμιζει;;τι μου θυμίζει; ;

      Διαγραφή
  5. ανωνυμε που ποτε υπογραφεις σαν ρενα, ποτε 2.58, ποτε 2.12 και οτι αλλο θα α σου πω κατι μιας και εισαι το ιδιο προσωπο. ρε ηληθιε οταν καποιος θελει να παει στον γιατρο κλεινει ραντεβου με τον γιατρο.το καταλαβες βλακα. ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ. τι ποιο απλο να παρουν το Κ Υ τηλεφωνο για το ραντεβου και οχι τον καθε τυχαρπαστο σαν εσενα. οσο για την υπογραφη σου σαν ρενα γουστα ειναι αυτα.εξαλου τωρα που υπογραφτηκε το συμφωνο συμβυωσης ελπιζω να απελευθερωθουν τα απωθημενα που εκρυβες τοσα χρονια μεσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται να μην έχουν ιδέα τι σημαίνει ιατρικό απόρρητο

      Διαγραφή
    2. 5.55 μμ απλα εισαι μειωμενης αντίληψης. Το Κ.Υ δεν ειχε καιμια σχεση με το προγραμμα. Απλά η κινητη μονάδα παρκαρε στο χωρο. Εισαι απλως ενας βλακας που νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Εγώ έχω β#ζι@ να μου εξετάζουν εσυ έχεις @ρχ.δ.@ να πεις επώνυμα τις ανοησιες σου;;;

      Ρένα (και αμα σου αρεσει)

      Διαγραφή
    3. Το θέμα αυτό το κυκλοφορουν στην αγορά δυο δημοτικοι σύμβουλοι. Ενας ψυχασθενης κι ενας βλακας.ο ενας μάλιστα εφαγε κραξιμο απο κάποιους στη καφετερεια

      Διαγραφή
    4. 5:55 φαινεται πως χανεις το χαρισμα σιγα σιγα... Εγω που σχολιασα 2κ58 δεν εχω αφησει αλλο σχολιο! Τωρα αν εσυ ριχνεις αδεια για να πιασεις γεματα,μαλλον ειναι τρυπια τα διχτια σου! Αντε για καμια βουτια καλυτερα

      Διαγραφή
  6. εγω τα εχω τρεις οκαδες.εσυ ομως τα εχεις για βαρος οταν υπογραφεις σαν ρενα .θα μπορουσα να σου γραψω και γω ενα ονομα τυχαιο, θα εβαζα ομως ενα αντρικο ονομα αλλα ειπαμε.απελευθερωσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλακια μωρο μκυ. Ολοι αγαπαμε τους χαζουλιδες,αρα και σενα. Α!!!! Και προσεχε μη τα πατησεις

      Ρενα ( αν θέλεις)

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ