Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας από το Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενέταξε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Στερεά Ελλάδα 2014-2020” τη λειτουργία τεσσάρων κοινωνικών δομών (Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο) συνολικού προϋπολογισμού 645.840 €, το οποίο έχει διάρκεια τριετίας.
Για τον σκοπό αυτό διαμόρφωσε καταλλήλως τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές του ΚΑΠΗ και του Κοινωνικού Ιατρείου ώστε να στεγαστούν οι νέες κοινωνικές δομές του Δήμου Λεβαδέων, ενώ προχώρησε και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού για την λειτουργία των δομών και συγκεκριμένα:
1. για το Κέντρο Κοινότητας: 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς
2. για το Κοινωνικό Φαρμακείο: 1 Φαρμακοποιό
3. για την παροχή συσσιτίου:  1 Κοινωνικό Λειτουργό, 1 Μάγειρα, 1 Βοηθό Μάγειρα, 1 Διοικητικό και 1 υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ολοκλήρωσης για τη στελέχωση και του Κοινωνικού Παντοπωλείου με 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 1 υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων.
Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με ευθύνη τις ευάλωτες ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με τις άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες για την υλοποίηση αυτών των δομών. Με αυτόν τον  τρόπο συμβάλει στη δημιουργία καλύτερων όρων διαβίωσης, των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.  





1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι το όνειρο της αριστεράς όλος ο λαός στα συσσίτια αυτή την ανάπτυξη θέλουν το λαό στη φτώχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ