Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Βοιωτικό γλέντι στην Λαμία με ....κρασί Διστόμου και ...ζουρνά από την Θήβα!

Σε Βοιωτικό γλέντι μετατράπηκε για λίγο το χθες το βράδυ το Φεστιβαλ ''Κερνάμε Ελλάδα'' στην Λαμία όταν βρέθηκαν μπροστά στο περίπτερο του ''Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου'' με προιόντα από την μαρτυρικaή κωμόπολη, τα χορευτικά συγκροτήματα από Θηβα, Σχηματάρι και Κριεκούκι που συμμετεχαν και αυτά στην Εκθεση Τροφίμων Ποτών και Γευσιγνωσίας!.
 Το ονομαστό Διστομίτικο κρασί και το τσίπουρο - βασικό έκθεμα στο περίπτερο - έρευσε αφθονο και συνδυαζόμενο με τον ...ζουρνά και τα .. νταούλια των παιδιών του Βλάχικου Γαμου της Θηβας και των υπολοίπων χορευτών με τις όμορφες παραδοσιακες στολές, δημιούργησαν ένα υπέροχο κέφι που το ευχαριστηθηκαν οι συμμετέχοντες και οι επισκεπτες! Ηταν μια ''εκτος προγράμματος'' παράσταση που επιβεβαιωσε την αξια της Σαββοπουλικής φράσης ότι την ιστορία την γράφουν στο ...τσάκ οι παρεες- εδώ μια βοιωτική κατά βάση ''παρέα'' που στήθηκε στην στιγμή με συμμετοχή και άλλων Ρουμελιωτών - από Ευβοια, Φθιώτιδα- αλλά και την Κρήτη, τα Γρεβενά κ.ο.κ...

Ο Πολιτισμικός Συλλογος Διστόμου- που είχε το Σάββατο  παρουσια στο Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικήε Ελλάδας με τον Αντιπρόεδρό του Λουκά Δημάκα για την σημασια της Εκθεσης τοπικών προίόντων -  έχει οργανωσει την συμμετοχή, υπό την αιγιδα του, οινοπαραγωγών και οινοποιείων  καθως και παραγωγων ζυμαρικών και προιόντων ζύμης της περιοχής Διστόμου.Και αυτό σε μια προσπάθεια να βγουν πιο συστηματικά τα επώνυμα προίόντα του Διστόμου στην αγορά της ευρυτερης περιοχής της Ρούμελης.

Κατα τα άλλα το Φεστιβάλ ''Κερναμε Ελλάδα'' κυλησε ομαλα παρα την ζέστη και ολοκληρώνεται την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Συμμετεχουν δεκαδες παραγωγοί αλλά και πολιτιστικοί συλλογοι με συνδυοργανωτες το Επιμελητηριο Φθιωτιδας, την αιγίδα του Δήμου Λαμιάιων, ενω στα εγκαινια ηταν παρων και χαιρετησε ο Πρόεδρος της Γενικης Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών κ. Γιώργος Καββαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ