Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε την Αγία Μαρίνα στη νήσο Άμπελο στο κόλπο της Αντίκυρας

Αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες της ημέρας εκατοντάδες πιστοί τίμησαν σήμερα την Αγία Μαρίνα στη νήσο Άμπελο του Κορινθιακού Κόλπου.

Στους εορτασμούς συμμετείχε όπως κάθε χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ως Μητροπολίτης Θηβών ανέγειρε το μετόχι της Αγίας Μαρίνας τη δεκαετία του '80.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης συμπροσευχομένων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του επιχώριου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί και πιστοί από το Καρυώτι και το Κυριάκι.

Στους εορτασμούς στην Άμπελο παρέστησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ νήσων κ. Ματσούκης Πέτρος, ο κ. Νασίκας Αποστόλης, Διευθυντής σχεδιασμού και ανάπτυξης και ο βοηθος Γεν. Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ νήσων κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Άμπελο, το νησί που τον 10ο αιώνα ασκήτευσε ο Όσιος Λουκάς, έχει εφαρμοστεί πιλοτικά πρόγραμμα αφαλάτωσης των νησιών με την άριστη συνεργασία της Εκκλησίας με την ΕΥΔΑΠ.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε ο πρωτοψάλτης του πολιούχου Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ. Γεώργιος Δεμελής.

Τέλος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτό γεύμα που παρατέθηκε στη φιλόξενη κατοικία του κ. Ιωάννη Μπενέκου, του ακάματου εργάτη της Εκκλησίας που τόσα χρόνια φροντίζει τον τόπο που ανήκει στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.
romfea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ