Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων!

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Νέων στο μπάσκετ, που επικράτησε στον τελικό του Ισραήλ με σκορ 65-56!

Η ελληνική ομάδα νίκησε τους Ισραηλινούς στον τελικό του Eurobasket U-20, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με ψυχή, τσαμπουκά και καλά ποσοστά ευστοχίας από μακριά, οι διεθνείς μας υπέταξαν τους Ισραηλινούς και βρέθηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η αρχή ήταν δύσκολη για την ομάδα μας, που βρέθηκε να χάνει στο τέλος της α' περιόδου, ωστόσο στη συνέχεια οι καλές επιλογές και η ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. ανέτρεψαν την κατάσταση.

Ειδικά στο β' ημίχρονο οι Ελληνες παίκτες έπαιξαν με μυαλό και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας πανάξια στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι 12 διεθνείς που σήκωσαν το τρόπαιο: Μιχάλης Λούντζης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Φλιώνης, Θοδωρής Καρράς, Διονύσης Σκουλίδας, Νίκος Δίπλαρος, Γιάννης Αγραβάνης, Βασίλης Χρηστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Τάταρης.

Η Εθνική Νέων ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τρίτη φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια (χρυσά το 2009 στη Ρόδο και το 2002 στη Λιθουανία). Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.

Βασιλειάδης: Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ