Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Σκούμας:Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και εξαπατά ότι δήθεν είναι εναντίον της!



Η κυβέρνηση και ιδίως ο νεοφιλελεύθερος μνημονιακός υπουργός, κ.Σκουρλέτης που κατά τη διάρκεια της απεργίας έβλεπε (!) παντού "αριστερές συνωμοσίες", για να δικαιολογήσει το θλιβερό του ρόλο, ξέχασε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελιζόταν και υποσχόταν με όλους τους τρόπους, ότι  θα καταργούσε τα μνημόνια και τον Καλλικράτη.
Αφού λοιπόν επιτέθηκε λεκτικά κατά των ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα και κατά των παρατάξεων της ΛΑΕ και τρου ΚΚΕ, ιδού δόξα λαμπρή να  καταργήσει στην πράξη ΤΩΡΑ, το άρθρο 61 του ν. 3979/2011, δηλαδή τη μνημονιακή διάταξη, με την οποία δύνανται νομίμως οι Δήμοι να αναθέτουν σε ιδιώτες την καθαριότητα. Την ίδια προτροπή κάνουμε και προς τις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις στους δήμους που έβγαλαν κυβερνητικές ανακοινώσεις για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση! Αν δεν καταργήσει το νόμο αυτό και δεν συμπεριλάβει και ένα νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση της διαχείρισης των απορριμμάτων από ανώνυμες εταιρείες, αν δεν προωθήσει άμεσα την δημιουργία δημόσιων φορέων διαχείρισης νπδδ, κλπ, αν δεν σταματήσει τώρα τα έργα πιλότους για την τεράστια κερδοσκοπία των μεγαλοεργολάβων σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών, όπως αυτό της ΜΕΑ Θήβας, απλώς θα επιβεβαιώσει απόλυτα, ότι η κυβέρνηση απλά στα λόγια είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων και στην πράξη προωθεί ευθέως όλη τη διαχείριση προς τους ιδιώτες. Δηλαδή, πολύ απλά, θα επιβεβαιώσει την εξαπάτηση των πολιτών και των εργαζομένων από την κυβέρνηση.

Θήβα 3.7.2017
Θανάσης
Σκούμας

4 σχόλια:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ