Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβη-Λάθος ή Κατά λάθος αποκάλυψη;


Σ.Μ.Α.  ΘΙΣΒΗΣ :
Λάθος ή Κατά λάθος αποκάλυψη;

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και όχι μόνο, η εξαγγελία του Πρωθυπουργού, στο συνέδριο για την ανάπτυξη στη Λαμία, περί δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβη, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ.

Η αρχική εντύπωση ότι επρόκειτο περί λάθους ενημέρωσης του Πρωθυπουργού, εν μέσω μιας ασάφειας του ποιος έδωσε την λάθος ενημέρωση, κατέληξε στην αποκάλυψη μιας κραυγαλέας εξωθεσμικής ενέργειας του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Κάτω από το βάρος των εγγράφων που ήρθαν στην δημοσιότητα και την έντονη αντίδραση κατοίκων και τοπικών συμβούλων, ο κ. Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι με δική του αποκλειστικά πρωτοβουλία, χωρίς να έχει ζητήσει την άποψη της τοπικής κοινωνίας και να έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, άρα και χωρίς να έχει καμία νόμιμη εξουσιοδότηση, λειτουργώντας εντελώς εξωθεσμικά, ζήτησε την κατασκευή του ΣΜΑ Θίσβης  στο Δ.Σ του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) και τον ενέταξε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), τον Σεπτέμβριο του 2016.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ούτε εκ των υστέρων θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τα θεσμικά όργανα του Δήμου ! ! !

Για όλα αυτά και χωρίς να έχει αποδεχτεί την υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, όπως αποδείχθηκε από τα λεγόμενά του, ζήτησε συγγνώμη για να κλείσει, όπως εκείνος νομίζει , την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Βεβαίως, ουδόλως μας καθησυχάζει αυτή η τυπική συγνώμη, διότι τα μέχρι σήμερα γεγονότα καταδεικνύουν ότι αυτή η συμπεριφορά τελευταία τείνει να γίνει η πάγια τακτική της δράσης τόσο του Δημάρχου, όσο και της Δημοτικής αρχής συνολικά. Απαξιώνοντας τους θεσμούς της τοπικής διαβούλευσης και του διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακολουθούν “κρυφή ατζέντα” και εφαρμόζουν την πρακτική του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”.

Τους προειδοποιούμε ότι, όταν καταστρατηγούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες και απαξιώνονται η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας και ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δεν πρόκειται περί λάθους, αλλά για επιλογή άσκησης πολιτικής, με εξωθεσμικό τρόπο. Οι εκ των υστέρων καλές προθέσεις, όχι μόνο δεν μας πείθουν, αλλά μας ανησυχούν περισσότερο, διότι όταν η ανευθυνότητα συνδυάζεται και με σκοπιμότητα τότε η άσκηση εξουσίας γίνεται επικίνδυνη.

Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας για την εκλογή τους, σε καμία περίπτωση δεν τους δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετούν. Ο λαός επιβραβεύει, αλλά γίνεται και ο μεγαλύτερος τιμωρός, όταν καταλάβει ότι αυτοί που επέλεξε καταπατούν τα δικαιώματα του.

Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής
Σταμάτης Η. Χαλβατζής

7 σχόλια:

  1. κιεσυ Χλβατζη μασασς τα λογια σου ο φοσδα εχει δ0ιικητικο συμβουλιο να πεις τα ονοματα τους τωρα που υπεγραψαμν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ κ.Σταμάτη είσαι σίγουρος ότι δεν ηξερες τίποτα; Γιατί ι πληροφορίες μου λένε ότι το έχεις εγκρίνει κι ολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΤΙ ...... ΓΙΑ ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ. ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΒΑΘΥ, ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηρεμηστε λιγο.... Δουλευω σε σταθμο μεταφόρτωσης.. Σταθμός μεταφόρτωσης υπάρχουν σε πολες πόλης και διπλα σε σπιτια... Κοιταξται βιντεακια στο ίντερνετ να δειτε.. Δεν μιλαμε για καμια χωματερή... Πεσατε αμέσως να φατε τον δημαρχο η οποιον υπεγραψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Λαμία (26/07/2017) για την χρηματοδότηση κατασκευής σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην δημοτική ενότητα Θίσβης του Δήμου Θηβαίων με το ποσό των 1.800.000 ευρώ και τα δημοσιεύματα ότι μέσα από τον ΣΜΑ θα διακινούνται βιομηχανικά απόβλητα και όλα τα απορρίμματα της Πελοποννήσου, αποκαλύπτουμε σήμερα όλο το σατανικό σχέδιο και το παρασκήνιο.
    Πρώτα θα κατασκευαστεί ο ΣΜΑ.
    Στην συνέχεια όλα τα απορρίμματα της Πελοποννήσου θα οδηγούνται σε αυτόν ως εξής.
    Κατ΄ αρχάς αναφερόμαστε στους 4 Νομούς, που έχουν πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων, δηλαδή την Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία & Αργολίδα.
    Οι ηπειρωτικοί Δήμοι αυτών των 4 Νομών θα οδηγούν τα απορρίμματά τους στο πλησιέστερο λιμάνι.
    Πιο συγκεκριμένα η διαδρομή θα έχει ως εξής.
    Από τον 1ο σταθμό της Καλαμάτας στο καράβι θα φορτώνονται τα απορρίμματα του Νομού Μεσσηνίας.
    Στην συνέχεια μέσω του ακρωτηρίου πόρτο κάγιο θα προσεγγίζει το λιμάνι του Γυθείου για την φόρτωση των απορριμμάτων του Νομού Λακωνίας.
    Ακολούθως το καράβι θα διέρχεται μεταξύ Ελαφονήσου και Κυθήρων και θα μεταβαίνει στον κόλπο του Ναυπλίου για την φόρτωση των απορριμμάτων των Νομών Αρκαδίας & Αργολίδας.
    Με την φόρτωση των απορριμμάτων και του 4ου Νομού το καράβι μέσω της διώρυγας Κορίνθου θα εισέρχεται στον Κορινθιακό κόλπο και θα μεταβαίνει στον κόλπο της Θίσβης, προκειμένου να εναποθέσει τα απορρίμματα στον ΣΜΑ Θίσβης.
    Επειδή σήμερα και μέχρι να αλλάξει η νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η χύδην μεταφορά των απορριμμάτων, αυτή θα γίνεται με τα απορριμματοφόρα, τα οποία θα φορτώνονται στο καράβι.
    Εδώ είναι το 2ο σκάνδαλο, αφού οι Δήμοι της Πελοποννήσου δεν διαθέτουν απορριμματοφόρα τόσο για την αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και την μεταφορά (καράβι) και υπάρχει η σκέψη για συνεργασία με ιδιώτες (πλήρης δηλαδή ιδιωτικοποίηση)
    Επειδή ο ΣΜΑ Θίσβης θα διαθέτει μόνο 2 χοάνες (δηλαδή μπορούν να ξεφορτώνουν μόνο 2 απορριμματοφόρα ταυτόχρονα) και θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο άδειασμα του καραβιού, έχει ληφθεί μέριμνα για την δημιουργία κυλικείου εξυπηρέτησης των οδηγών.
    Μάλιστα αυτό θα πλασαριστεί ως συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
    Υπάρχουν σκέψεις να επεκταθεί ο ΣΜΑ Θίσβης με άλλες 18 χοάνες (20 συνολικά) για να μην υπάρχει αυτή καθυστέρηση.
    Η σκέψη είναι να υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση και αυτήν την εξαγγελία να την κάνει πάλι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
    Για τα βιομηχανικά απόβλητα, που θα διακινούνται μέσω του ΣΜΑ Θίσβης, τα πράγματα είναι πιο απλά.
    Αυτά της βιομηχανίας της περιοχής Θίσβης θα οδηγούνται κατ΄ ευθείαν στον ΣΜΑ.
    Τα υπόλοιπα (Οινοφύτων &Σχηματαρίου) θα οδηγούνται στο πλησιέστερο λιμάνι της Χαλκίδας και στην συνέχεια μέσω του πορθμού του Ευρίπου, Κάβο ντόρο και διώρυγας της Κορίνθου θα οδηγούνται στον κόλπο της Θίσβης και στον ΣΜΑ.
    Η περίπτωση της μεταφοράς των απορριμμάτων της Πελοποννήσου αλλά και των βιομηχανικών αποβλήτων, να γίνεται οδικώς, απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι θα υπάρχει επιβάρυνση του οδικού δικτύου. Γι’ αυτό εξάλλου προκρίθηκε η κατασκευή του ΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσμα καλοκαιρινο

      Τον καδο μου τον αγαπω ωω ωω
      Και τραγουδωντας θα του πω ωω ωω
      Μη σε τρομαζει τρυκυμια και κακό
      Μη σκεφτεσαι τις τσουχτρες στον κορινθιακοοο
      Βαρκουλα εχω βαλει καλοκαιρινηη
      Για να σε παω βόλτα μακρινή ηηη

      Ααααα κρουαζιερα θα σε παωωω
      Ααααα γιατισε νοιαζομαι και σ αγαπαωωω
      Ααααα θα αραξουμε στη Νουσα
      Ααααα σε ενα ΣΜΑ εξωτικο

      Θα βρούμε καδους κι απ αλλού ου ου
      Σπάρτη, Καλαμάτα, Λεπαινου
      Θα εχουν παει ολοι εκει ει ει
      Δε θέλουν διαλογη στην πηγή ηη ηη

      Αααα κρουαζερα ........κτλ


      Καλό καλοκαιρι απο την εξωτικη Θίσβη

      Διαγραφή
  6. και γιατί να μην γίνει και ένας σταθμός καυσης στη θίσβη ? με φυσικό αέριο παντα . Ποιόν θα πειράξει. Τον δήμαρχο? Η τα γεροντάκια των χωριών. Ελα δήμαρχε . τόλμα , άσε έργο πίσω σου .ετσι κι αλλιώς για μπαταρία μας έχεται. τώρα άν γίνυμε και χαβουζα τι πειράζει. ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΆΛΛΩΣΤΕ . ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΈΝΑς ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΈΝΤΕ ΟΙΚΟΛΌΓΟΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΘΉΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ