Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Καιρός: Κακοκαιρία από το βράδυ - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Καλαμάκι Καπαρελλίου
Καιρός να ξεχάσουμε για λίγο… το καλοκαίρι καθώς έντονα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως τη βόρεια χώρα από σήμερα, Σάββατο 12 Αυγούστου, δυσκολεύοντας και την έξοδο των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία από σήμερα θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.
Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα σήμερα

Καταιγίδες από το απόγευμα στα βόρεια οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Βαθμιαία επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων στα δυτικά με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 5 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα με σποραδικές βροχές στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 39 κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή πτώση από το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές έως στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 5 μποφόρ. Βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ποιες περιοχές θα σαρώσει την Κυριακή η κακοκαιρία

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Εξασθένηση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ