Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Σκούμας:ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ και ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ είναι ΠΟΛΛΑ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ και ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ είναι ΠΟΛΛΑ.
Η έλλειψη αντίδρασης προεξοφλεί νέες επαχθείς εξελίξεις στην περιοχή.


Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες δύο (2) χρόνια από το έγκλημα του αποκλεισμού της παραλίας Αγγελή στον όρμο της Νούσας και της οικειοποίησης του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στην παραλία, από την ΒΙΠΕ Θίσβης συμφερόντων Στασινόπουλου, με την ανοχή του δημάρχου Νικολάου και της κυβέρνησης, αλλά και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών .
Η κυβερνητική κάλυψη Τσίπρα στις παρανομίες των βιομηχάνων, η συμπόρευση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννη (και του ιδιαίτερου ρόλου των αντιπεριφερειαρχών Παπαθωμά και Ταγκαλέγκα, αλλά και η στάση πλήρους έγκρισης όλων των περιφερειακών συμβούλων Βοιωτίας), του Δήμαρχου Θηβαίων, Σπύρου Νικολάου (Νέα Δημοκρατία) με τα ιδιωτικά συμφέροντα και η συναίνεση των λοιπών μνημονιακών παρατάξεων στο Δήμο Θηβαίων των Χαλβατζή, Κατσέλη (ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) και Κόρδατζη (ΣΥΡΙΖΑ), με αυτά τα συμφέροντα, έχουν προκαλέσει μια νοσηρή κατάσταση, που απαιτεί την κάθαρση και την επαναφορά των κοινόχρηστων και δημόσιων πραγμάτων σε όλους τους πολίτες και τους κατοίκους της Θίσβης.
Στα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί η πρόσφατη εξαγγελία από τον πρωθυπουργό για κατασκευή ΣΜΑ στη Θίσβη, 1,8 εκ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια ανάγκη, λόγω της πολύ μικρής ποσότητας απορριμμάτων της Δ. Ε. Θίσβης και σε αντίθεση με την διαχείριση με διαλογή στην πηγή και τον ΕΣΔΑ. Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει τους εξωθεσμικούς σχεδιασμούς των ιδιωτικών συμφερόντων, τον οποίο διεκπεραιώνουν στα σκοτεινά και ερήμην των πολιτών, η κυβέρνηση Τσίπρα, ο δήμαρχος Θήβας, ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ  και η περιφερειακή Αρχή, που σκοπεύουν στην δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή και μετατροπή όλης της περιοχής της Θίσβης με την αξιοποίηση του λιμανιού και της Νούσας, σε κομβικό χώρο ρυπογόνων δραστηριοτήτων. Η βούληση να καταστεί η περιοχή της Θήβας χώρος καύσης απορριμμάτων (αίτηση του ΗΛΕΚΤΩΡΑ στην ΕΑΡΘ το 2008-9) και συγκέντρωσης απορριμάτων όλης της Περιφέρειας (πρόταση σεναρίων της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ το 2011), η αγορά αγροτεμαχίων δίπλα στο ΧΥΤΑ Θήβας από ΗΛΕΚΤΩΡΑ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και η πρόσφατη αναγγελλία του πρωθυπουργού στη Λαμία για το ΣΜΑ Θίσβης 1,8 εκ. ευρώ, αποδεικνύουν ότι ο σχεδιασμός για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στη Θήβα σε μια υπερμονάδα (ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμμάτων Θήβας, με μεγάλο υπόλλειμα), με ανοικτό το θέμα και της καύσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.  
Η έλλειψη συντονισμένων ενεργειών και κινητοποιήσεων από τους πολίτες, για την αποτροπή αυτών των σχεδίων, ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους «επενδυτές» και τους διεκπεραιωτές.
Η ανοχή στις παρανομίες της βιομηχανίας είναι μια μεγάλη γέφυρα για να περάσουν όλα τα σχέδια για την μετατροπή της περιοχής σε κομβικό χώρο ρυπογόνων δραστηριοτήτων που θα μειώσουν τις δυνατότητας εναλλακτικής αξιοποίησης της περιοχής υπέρ των κατοίκων αλλά και της δυνατότητας τους να ζουν στον ίδιο τους τον τόπο.        
Απαιτείται τώρα και πάνω από όλα, η κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών μας, απέναντι σε αυτή την παράνομη συμπεριφορά των οργάνων της κεντρικής και τοπικής εξουσίας που εξυπηρετούν τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες της Βιομηχανίας του Στασινόπουλου, αλλά και ενάντια στα σχέδια για την μετατροπή της περιοχής σε χώρο κερδοσκοπίας των μεγαλοεργολάβων των σκουπιδιών.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ένα πρώτο βήμα για να εφαρμοστεί το δίκαιο απέναντι στην παράνομη κατάληψη που έχουν επιβάλλει οι ιδιώτες μεγαλοβιόμηχανοι με τη συνενοχή και συγκάλυψη της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, αλλά και ενάντια στα σχέδια για την μετατροπή όλης της περιοχής μας σε χώρο ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

Θήβα 11 Αυγούστου 2017

Θανάσης Σκούμας

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Θηβαίων

5 σχόλια:

  1. Κύριε Σκουμα να σέβεσαι τον χώρο που υπηρέτησε πολλά χρόνια;;Τώρα τελικά με ποιον είσαι Για Τη μας μπερδεβης ; ρε τη μανία σε έχει πιάσει με την νουσα αν βλέπεις παρανομίες Για τη δεν λες λύσης;;Ότι εμηνες μόνος αυτό δεν σε πειράζει. στην θισβη φέτος τη έργω θα παίξετε στης 15 του μηνός θα είσαι πρωταγωνιστής;;;;τα δολάρια ειρθαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λες ρε βλάκα ανώνυμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπα βγήκαν και τα κουταβάκια ς λιπών είσαι και πολλή????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ