Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Εμβολιασμός παιδιών προσφύγων στη Λιβαδειά

Εμβολιασμός παιδιών – προσφύγων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον εσωτερικό χώρο του Ζαππείου από το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και την ΚΕΔΗΛ.
Στόχος του προγράμματος ήταν  ο επαναληπτικός παιδιατρικός έλεγχος όλων των παιδιών που διαμένουν στη πόλη και η 3η επαναληπτική δόση εμβολίων που συνιστά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Τα παιδιά – προσφύγων  διαθέτουν ειδικά βιβλιάρια του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, όπου διακρίνονται και πιστοποιούνται τα εμβόλια που τους έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα σε όποια Ευρωπαική χώρα και αν μετεγκατασταθούν.
Συνολικά, 140 παιδιά εμβολιάστηκαν και εξετάστηκαν το Σάββατο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Λιβαδειάς,  Κ.Υ.Αλιάρτου και της Α΄ Π. Παιδιατρικής κλινικής του Ν.΄΄Αγία Σοφία΄΄.
Επιστημονική ευθύνη του προγράμματος είχε ο κ. Γ.Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής , Δ/ντής της Α΄ Π. Παιδιατρικής κλινικής του Ν.΄΄Αγία Σοφία΄΄.
Ο Δήμος Λεβαδέων και η ΚΕΔΗΛ ευχαριστεί την κα Ελένη Σωτηροπούλου για τον συντονισμό του προγράμματος «Υγεία για Όλους», τον παιδίατρο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κατωπόδη και όλους τους γιατρούς – νοσηλευτές, που συμμετείχαν εθελοντικά στον εμβολιασμό, προασπίζοντας την δημόσια υγεία.

2 σχόλια:

  1. Δώστε τους πολιτικά δικαιώματα για να εκλεγείς πάλι Δήμαρχος. Γιατί αν περιμένεις από τους ντόπιους χάθηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ