Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 450χλμ στα ..μονοπάτια της Ευρυτανίας

1 αθλητής, 30 Έλληνες ορειβάτες, 1 κινητή μονάδα υποστήριξης, θα κάνουν για 4 ημέρες τα βουνά της Ευρυτανίας σπίτι τους, διανύοντας 450 χιλιόμετρα no stop έως και τους Δελφούς!

Ο Μεγαρίτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων Σωτήρης Σωτηρίου θα οργώσει τα μονοπάτια των Αγράφων και του Καρπενησίου ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε4 ,σε έναν αγώνα  ultra trail race(ορεινού τρεξίματος)  450 συνολικών χιλιομέτρων με επίσημη χρονομέτρηση,  θέλοντας να σπάσει το ρεκόρ των 80 ωρών .

 Η προσπάθεια αυτή γίνετε για πρώτη φορά από έναν αθλητή και αποτελεί παγκόσμια πρωτιά .Σύμφωνα με τον 46χρονο αθλητή ,που μίλησε στο "VimaPoliti.gr" ,σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να προβάλλει τα πανέμορφα χωριά της Ευρυτανίας,τα ζεστά και φιλόξενα χωριά των Αγράφων.Μεταξύ άλλων τόνισε πριν λίγο κατα την αφιξή του στο χωριό των Αγράφων..

"Ευχαριστώ τους Αγραφιώτες για την θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν.Η επιλογή των Αγράφων γι αυτό το μεγάλο εγχείρημα δεν έγινε καθόλου τυχαία.Γνωρίζω και ήθελα να ζήσω απο κοντά την Αγραφιώτικη φιλοξενία.Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ζεστά και φιλόξενα χωριά των Αγράφων,της όμορφης Ευρυτανίας"..

Ο αγώνας πραγματοποιείται υπο την αιγίδα των δήμων Αγράφων-Καρπενησίου και η ημερομηνία εκκίνησης των 435χλμ θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 απο το χωριό Άγραφα.

vimapoliti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ